Wat doet de horeca in het kader van het COVID-19 virus? | Inspiratie update van 29 april

29-4-2020

We zullen onze ‘intelligente lockdown’ nog tot 20 mei moeten uitzitten… En het gaat steeds meer opvallen dat de meeste tuinen klaar zijn voor de zomer en de meeste klussen in huis zijn vast ook al gedaan! ?

Het economische effect gaat steeds meer schuren, zeker als het aantal slachtoffers van het Covid-19 virus op de IC rond de 700 komt! Laten we hopen dat zodra dit gebeurd er misschien iets meer versoepelingen van de maatregelen komen waardoor de economie langzaamaan weer op gang komt. Ondertussen beginnen sommige hotels in Nederland te heropenen!

Daarnaast is het te hopen dat diegene die nu sparen uit solidariteit de horeca massaal, binnen de opgegeven restricties, gaan bezoeken!

Ondertussen kijken wij naar de creatieve ontwikkelingen in de horeca. Met deze week links naar artikelen over DIY Pizza Kits van Blaze Pizza en een virusdodende robot die het aanrecht schoonmaakt, gemaakt door UVRoboclean. Zij proberen momenteel geld op te halen via Kickstarter.

Een bijzonder idee van fastservice restaurants Chick-fil-A, zij verkopen hun sauzen momenteel apart! Welke saus kan jouw restaurant verkopen? Misschien is het een idee om dit via een plaatselijke supermarkt te verkopen!

Ramadan is een minder sociale periode geworden voor alle moslims, geen gebeden in de moskee en geen grote familiediners na zonsondergang. TV zender Fatafeat helpt gezinnen deze Ramadan bij het creëren van hun eigen ‘thuis van de Arabische keuken’. En we hebben een samenwerking gespot tussen Instagram & ChowNow, zij hebben een food sticker of -knop gemaakt voor op Instagram zodat je meteen kunt bestellen.

Quarantine Wine heeft een wijnetiket met ruimte voor opmerkingen, een idee van wijnmakerij Nocking Point, Ashton Kutcher en Mila Kunis. En IKEA in de UK deelt hun ‘meatball’ recept. Fast casual restaurants Red Robin bezorgt een ‘Build-Your-Own’ Wing Bar aan huis!

Het OG Cannabis Cafe in West Hollywood in Californië is heropend als ‘s werelds eerste drive-thru voor cannabis en voedsel.

Blijf gezond en zorg voor elkaar! ^ Team Horecatrends

Klik op de titel als je het volledige artikel wilt lezen. Veel plezier met lezen!

Blaze Pizza | DIY pizza kits

We vonden het altijd al een leuk idee dat sommige Italiaanse restaurants in Amerika pizzadeeg verkopen om zo thuis lekkere pizzabodems te kunnen maken. Het deeg is natuurlijk het meest belangrijke en moeilijkste ingrediënt om zelf pizza te maken. Mensen besteden meer tijd thuis tijdens de COVID-19 pandemie, daarom heeft Blaze Pizza DIY Pizza Kits gemaakt, om het zo een beetje leuker te maken in de keuken. De kits zijn verkrijgbaar in individuele- en gezinsporties en bevat het deeg en zeven toppings. Bekijk de foto op hun Facebook pagina.

‘s Werelds eerste virus dodende ‘aanrecht’ robot

Schoonmaken door middel van UV-C (ultraviolet licht) is de makkelijkste en meest efficiënte manier om virussen, ziektekiemen, bacteriën, schimmel en micro-organismen die allergieën kunnen veroorzaken te doden. Een baanbrekend idee was om deze technologie op wieltjes te zetten zodat het automatisch de meest vieze oppervlakte kan schoonmaken, zoals in bijvoorbeeld hotel kamers en ziekenhuizen. We schreven vorig jaar ook over Cleansebot, deze bacterie dodende robot was vooral bestemd voor bedden in hotelkamers.

UVRoboclean vernietigd 99,98% van de virussen en bacteriën zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken of uit te stoten. Geïnspireerd op de natuur wordt een desinfecterende kracht van ultraviolet licht toegepast, omhuld door een duurzame en compacte plastic schaal. Meer hierover in de Kickstarter link in de titel.

Chick-fil-A Inc | Je sauzen apart verkopen

Een goed idee om populaire sauzen apart in bakjes te verkopen! Gespot op de Instagram pagina van Chick-fil-A, een fastfood keten met meer dan 2500 restaurants in Amerika en Canada. Hun bakjes saus zijn verkrijgbaar bij hun restaurants of via de Chick-fil-A app.

Samenwerking tussen Instagram & ChowNow | Bestel eten sticker of knop op Instagram

Vanaf deze maand kunnen restaurants een ‘bestel food’ sticker/knop toevoegen aan hun Instagram pagina. Klanten kunnen hier dan op klikken en zo direct een maaltijd bestellen via bezorgservice platform ChowNow. Het doel van deze opties is om restaurants te helpen met overleven tijdens de pandemie, het aantal bestellingen een boost te geven en informeren van klanten dat ze nog steeds open zijn. ChowNow neemt geen commissie over de bestellingen; in plaats daarvan brengt het een vergoeding in rekening voor restaurants om toegang te krijgen tot het platform. Meer op de website van Trendwatching, link in de titel.

Ramadan thuis met Fatafeat

Geniet van ‘Ramadan thuis met Fatafeat’, dagelijks tijdens de Ramadan op Fetafeat (beIN kanaal 351) en YouTube.

Ramadan is een minder sociale gebeurtenis geworden voor alle Moslims, geen gebeden in de moskee en geen grote diners met familie na zonsondergang. Fatafeat nodigt families uit om te helpen met het creëren van hun eigen ‘Home of Arabic cooking’ deze Ramadan, met de lancering van speciale programma’s om zo het thuis koken en het thuis vieren aan te moedigen. Beleef de ‘Ramadan thuis met Fatafeat’ met gloednieuwe seizoenen van Ramadan favorieten zoals Matbakh Manal Alalem, Shu Biyheb Al Orf en Bil Afya Maa Hayat.

Quarantine Wine door wijnmakerij Nocking Point, Ashton Kutcher en Mila Kunis

Een COVID-19 hulpactie door Ashton Kutcher, Mila Kunis en wijnmakerij Nocking Point. Quarantine Wine is een Pinot Noir uit 2018 gemaakt door wijnmaakster Sarah Cabot van Battle Creek Vineyards. Het label van deze wijn is blanco gelaten zodat je je eigen boodschap hierop kunt zetten. 100% van de opbrengsten van de verkoop van Quarantine Wine zal verdeeld worden onder vier goede doelen dat COVID-19 hulpdiensten steunt, zoals Give Directly, Direct Relief, the Frontline Responders Fund, en America’s Food Fund.

Een goed idee voor wijnmakers in Europa? En met welke celebrity zou jij willen werken?

IKEA UK deelt het recept van hun gehaktballetjes

Zij delen het recept waarmee je thuis de bekende Zweedse gehaktballetjes na kunt maken. IKEA deelt het recept van de gehaktballetjes, welk recept van jouw chef zou jij delen?

Red Robin biedt een ‘Build-Your-Own Wing Bar’ voor thuis aan

Red Robin Catering biedt nu een enorme box met kippenvleugeltjes aan dat genoeg is voor de hele familie. In de box zitten sausjes, dips en bijgerechten. In elke ‘Big Red Box of Gourmet Wings & Sides’ bevat 50 sappige kippenvleugeltjes. Een ‘Wing Bar’ met sauzen naar keuze inclusief de ketens’ populaire Buzzard saus, Teriyaki saus, en Whiskey River BBQ.

Bekijk de foto’s op Foodbeast en hoe het bezorgd wordt! Wat voor soort bar zou jij kunnen thuisbezorgen bij jouw gasten?

De eerste cannabis en food drive-thru

Amerika’s eerste cannabis café in West Hollywood, Californië, werd eind vorig jaar geopend. Het werd beschouwd als de hoop op een nieuwe norm waarbij cannabis geconsumeerd kan worden in een restaurant setting. OG Cannabis Cafe heeft zijn activiteiten moeten herzien sinds de COIVD-19 pandemie. Het café moest sluiten omdat het gezien wordt als restaurant en niet als een Marijuana verkooppunt. Maar na samenwerken met de autoriteiten van West Hollywood om een veilige manier te vinden om door te gaan, wordt het OG Cannabis Cafe nu heropend als ’s werelds eerste ‘cannabis en food’ drive-thru.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.