Wat doet de horeca in het kader van het COVID-19 virus? | Inspiratie 24 maart

24-3-2020

  • What does the catering idustry do in the context of the COVID-19 virus?What does the catering idustry do in the context of the COVID-19 virus?

Ons perspectief op de wereld is de afgelopen week compleet veranderd. Een paradigma wissel van jewelste! Persoonlijk dacht ik dat we geen trends en inspiratie meer op Horecatrends zouden plaatsen. Het gaat nu om belangrijkere zaken, maar we zijn ook positieve inspiratie tegenkomen. Dus hier weer een overzicht van kleine lichtpuntjes in deze angstige periode.

Blijf gezond en zorg voor elkaar! ^Team horecatrends

Met vandaag onder andere links naar artikeltjes over ‘het appeltje voor de dorst’ een initiatief in Helmond van Jermain de Rozario en het noodplatform etenover.nl een initiatief van Food Inspiration Magazine.

Brat Farm, Grill and Wine Shop, een restaurant met een Michelinster heropent als winkel in Londen en JRE Nederland laat op hun website al de initiatieven van hun leden zien tijdens de Coronavirus crisis.

Zoals bij ons de Van der Valk hotels en Fletcher hotels locaties hebben aangeboden om corona patiënten op te vangen zien we ook initiatieven van hotels in het buitenland. In Amerika en Engeland worden steeds meer hotels ingezet in het aanpakken van het COVID-19 virus. Best Western is in Engeland in gesprek met de overheid en in Amerika worden de hotels ingezet als extra quarantaine ruimte voor bijvoorbeeld daklozen.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Het appeltje voor de dorst | Initiatief in Helmond door Jermain de Rozario

Voor diegene die geraakt zijn of worden en de klappen maar moeilijk kunnen opvangen heeft Jermain de Rozario, eigenaar van restaurant De Rozario in Helmond samen met partners ‘Het appeltje voor de dorst’ bedacht. Producten van de Sligro en Makro, hulp van verschillende koks uit de omgeving, bezorgbusjes enzovoorts. Met deze giften en inzet gaan zij, onder de leiding van het team De Rozario, de komende weken tientallen, misschien wel honderden verse maaltijden bereiden. De maaltijden worden gebracht naar bewoners van Helmond die het hard nodig hebben.

Food Inspiration Magazine | Noodplatform etenover.nl

Op zondag 15 maart is Food Inspiration Magazine in samenwerking met foodservice leveranciers gestart met het bouwen van het non-profit platform etenover.nl, 19 maart zijn ze live gegaan. Met dit noodplatform willen ze horecaleveranciers  helpen om hun onverkochte voorraden in deze corona-tijden weg te werken. Via het platform bieden leveranciers en producenten horecakwaliteit producten rechtstreeks aan de consument tegen schappelijke prijzen. #horecastaystrong

Brat Farm, Grill and Wine Shop | Restaurant met Michelinster heropent als winkel

Zondag 22 maart opende Brat, het met een Michelin-ster bekroonde restaurant van Tomos Parry in Londen, de Brat Farm, Grill and Wine Shop. Zij openen een winkel in hun restaurant waar Londenaren hen kunnen ondersteunen door maaltijden van het team, producten van hun leveranciers en wijnen te kopen. De producten zijn te koop tegen inkoopprijs, een win-win situatie voor zowel de ondernemer, leveranciers als kopers. Tomos Parry zal een dagelijks wisselende line-up van gerechten bereiden. De producten van hun leveranciers kunnen liefhebbers hier kopen om thuis te bereiden. Gerechten die geserveerd worden zijn onder andere gegrilde bruine krab, verse vis en gerookte roze aardappelen. Maar ook dagelijks vers brood en hun ‘signature burnt cheesecake’. Verder bieden ze dagelijks wisselende gerechten. Meer op de website van Hot Dinners.

Van der Valk en Fletcher hotels gaan Corona patiënten onderbrengen

Ook hier in Nederland gaan hotelketens Van der Valk en Fletcher locaties aanbieden voor onder meer de opvang van coronapatiënten. Het gaat dan om patiënten die “te goed zijn voor het ziekenhuis en te slecht voor thuis”, aldus de woordvoerder van het coronacentrum dat nu wordt voorbereid in een Van der Valk-hotel in Urmond (Limburg). In de rest van het land worden soortgelijke centra voorbereid. Lees meer op de website van de Telegraaf, link in de titel.

Best Western in Engeland in gesprek om hun hotels om te bouwen tot NHS ziekenhuizen 

In deze tijd van Covid-19 crisis wordt de horeca ernstig getroffen en is het cruciaal dat we allemaal samenwerken. Hotels zien momenteel record lage bezettingsgraden. Hotelketen Best Western laat een uitstekend voorbeeld zien van hoe hotels nog steeds van groot nut kunnen zijn. In het Verenigd Koninkrijk voert de hotelketen gesprekken met de overheid om de mogelijkheid te bespreken om hun panden om te bouwen tot tijdelijke ziekenhuizen om de NHS te voorzien van nood bedruimte of personeelsaccommodatie terwijl het coronavirus zich verspreidt. Het idee is dat het eerste pand als tijdelijk ziekenhuis eind deze week al opent. Verder gaf het bedrijf aan hoopt te kunnen samen werken met andere bedrijven om de juiste medische apparatuur en benodigdheden te leveren.

Zoals we ook zien in Amerika waar hotels voor daklozen en minder ernstig zieken die in quarantaine moeten worden gebruikt. Zie het volgende bericht.

Coronavirus | Hotels in Oakland worden gebruikt om daklozen te beschermen

Californië zal honderden daklozen huisvesten in hotels in Oakland tijdens de uitbraak van het coronavirus. De staat heeft hiervoor 393 kamers in twee hotels beschikbaar gesteld, kondigde gouverneur Gavin Newsom maandagavond aan, ‘om mensen uit hun kampementen te halen’. Dit aantal kan de komende dagen toenemen terwijl zijn team werkt aan het vinden van extra hotelbedden voor mensen die buiten slapen. Het nieuws komt nadat de gouverneur aankondigde dat een dakloze inwoner van Santa Clara County was overleden aan de gevolgen van COVID-19. De gouverneur zei dat zijn team meer dan 900 hotels hebben uitgezocht die geschikt zouden zijn om daklozen te huisvesten. Zijn team is volgens hem in onderhandeling met een aantal van hen om de mogelijkheden te bespreken. Meer op Mercury News.

We hebben meer hotels gezien die worden gebruikt in de strijd tegen het virus. Vanaf deze week zal het Sheraton Fairplex Hotel in Pomona worden gebruikt om patiënten met het coronavirus of patiënten die mogelijk aan de ziekte zijn blootgesteld in quarantaine te plaatsen.

Initiatieven van JRE leden in Nederland

Volgens JRE Nederland (Jeunes Restaurant Europe) vereist deze pandemie inzicht en aanpassing. “Het maakt ons nederig, het verenigt ons… We zullen niet opgeven! Helaas kunnen velen van ons u nu niet van dienst zijn zoals u gewend bent. We verontschuldigen ons daarvoor! Maar, we zullen deze crisis overwinnen en we zullen sterker terugkomen want; WE CARE! In deze onzekere tijden zien we verschillende mooie initiatieven ontstaan, zo ook bij onze leden. Alle JRE initiatieven binnen Nederland zijn te vinden op de pagina in de link in de titel.”

Een voorbeeld van Bucuti & Tara Beach Resort over hoe u uw gasten maximale flexibiliteit kunt bieden met uw annuleringsbeleid

Bucuti & Tara Beach Resort geeft een goed voorbeeld van hoe je je gasten en toekomstige gasten maximale flexibiliteit kunt bieden met je annuleringsbeleid. Op Aruba zijn inkomende bezoeken opgeschort tot en met 31 maart. Het resort is open voor zaken en druk bezig met vernieuwen, upgraden en trainen in afwachting van de terugkomst van hun gasten. Ze hebben enkele wijzigingen aangebracht in hun annuleringsbeleid die bedoeld zijn om het hun gasten gemakkelijker te maken hun reserveringen te behouden en zelfs nieuwe reserveringen te maken zonder risico op boetes. Ze hebben alle annuleringsboetes voor aankomsten tot en met 22 december 2020 afgeschaft.

Hun nieuwe annuleringsbeleid: voor alle aankomsten vanaf nu tot 22 december 2020, voor alle gasten die momenteel hebben geboekt en voor alle toekomstige gasten, zien zij af van alle annuleringsboetes. Je betaalt bij het inchecken. Voor aankomsten op 23 december 2020 en daarna, updaten ze naar een 30 dagen niet-restitueerbare betaling. Voor deze boekingen is ook geen aanbetaling vereist.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.