Wallvertising door Pieter Ceizer voor Warsteiner

8-1-2015

Het biermerk Warsteiner heeft in 2014 verscheidene muren in Amsterdam en Rotterdam voorzien van een uniek design. Deze authentieke ‘wallvertising’ is uitgevoerd door de Amsterdamse kunstenaar Pieter Ceizer en is onder andere te bewonderen bij café PIEK (Rotterdam), de Ruyschkamer (Amsterdam) en de ‘We Are Labels’ boutique in de Pijp (Amsterdam).

Dit project is geïnspireerd op het oude New Yorkse fenomeen van advertenties die geschilderd zijn op de zijkanten van gebouwen, overblijfselen van een verloren tijdperk van urban life. Warsteiner wil de comeback van deze authentieke vorm van kunst ondersteunen, omdat het ambacht terugbrengt en de kunstenaar centraal stelt.

Wallvertising – de juiste boodschap weergeven

Pieter Ceizer speelt niet alleen met beeld, maar weet ook voor ieder merk de juiste boodschap over te brengen in geheel eigen stijl. Verwacht onverwachte woordspelingen die de kern van Warsteiner direct vatten, zoals “The biggest small family brewery”. Ook bij de afzonderlijke locaties weet Ceizer de identiteit van café-eigenaren op subtiele wijze te verwerken in zijn muurschilderingen. “Brothers from other mothers” in café de Ruschkamer refereert aan de twee jonge eigenaren, die broers zijn maar niet dezelfde moeder hebben. Bij café PIEK is bij binnenkomst het intieme karakter van het café meteen duidelijk: “Where everybody knows your name”.

Warsteiner + kunst en creatieve initiatieven

De Warsteiner familie heeft al generaties lang een bijzondere band met kunst en creatieve initiatieven. De familie bezit niet alleen over een indrukwekkende kunstverzameling, maar heeft ook warme banden met verscheidene kunstenaars. Vier jaar geleden is Warsteiner Nederland in samenwerking met BLEND\BUREAUX met een seeding programma gestart. Met dit programma steunt het biermerk initiatieven in de art- en fashionscène, zoals expositie-openingen en andere events waar een creatieve insteek centraal staat.

Bron: Warsteiner

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.