Wakker worden tussen de haaien met Airbnb’s ‘A Night At’

30-3-2016

Via Airbnb kun je nu wel in een hele bijzondere (eenmalige) accommodatie de nacht doorbrengen. In het kader van de ‘A Night At’ campagne is het mogelijk om te slapen in een compleet ondergedompelde slaapkamer in de haaientank van het Aquarium de Paris. Dat betekent dus wakker worden tussen de haaien! Wie durft?

‘A Night At’: The Shark Aquarium

Maar liefst 35 haaien zwemmen er rond in het bassin van drie miljoen liter water. Jij kunt hier op tien meter diepte wakker worden met alleen een transparante muur die jou van de haaien scheidt. Drie koppels krijgen de kans om hier op 11, 12 en 13 april een nacht door te brengen. Je wordt verwelkomd door host Fred Buyle, een wereldrecord houdende freediver, onderwaterfotograaf en haaienbeschermheer. Nadat je welkom geheten bent door Fred, terwijl die tussen de haaien zwemt, krijg je een exclusieve tour over haaien en welke cruciale rol zij vervullen binnen het ecosysteem van de oceaan. Aansluitend volgt een intiem diner met een prachtig uitzicht over het haaienbassin.

“We zijn enorm enthousiast! Met het aanbieden van deze slaapplek zijn we het eerste aquarium ter wereld dat bezoekers de kans geeft om meer te zijn dan alleen een bezoeker” zegt Alexis L. Powilewics, CEO van het Aquarium de Paris. “Haaien zijn essentieel voor de gezondheid van het ecosysteem in zee en hun verdwijning zou een gigantische bedreiging vormen voor dit ecosysteem. Deze onderzoeksruimte biedt wetenschappers de gelegenheid hun gedrag te analyseren, zodat we haaien uiteindelijk beter kunnen beschermen.”

Eerder konden gasten via Airbnb al overnachtingen winnen in onder meer skiliften, voormalig vliegtuigen, voetbal stadions en zelfs de top van een skischans. Maar dit overtreft echt alles volgens Olivier Grémillon, Managing Director EMEA voor Airbnb. “Of je nou een passie of een fobie hebt voor haaien, dit zal niet alleen een once-in-a-lifetime ervaring zijn maar het biedt ook de kans om je kijk op deze prachtige dieren te veranderen.”

Wil je kans maken op deze unieke ervaring? Bezoek dan de accommodatie pagina op Airbnb. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, winnaars worden van over de hele wereld ingevlogen. De deadline om je in te schrijven is op 3 april, 23:59 uur.

Airbnb

Airbnb is een online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-accommodaties. Op de website vindt je meer dan 2 miljoen privé-accommodaties in 192 landen en 33.000 steden. Sinds de oprichting werden er al meer dan 10 miljoen overnachtingen verhandeld op Airbnb.

Website: Airbnb

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.