Wagamama & crowdfunding: in 2,5 uur ruim € 177.000,= op gehaald voor een nieuwe vestiging

3-3-2015

Wagamama, een Japans noodle restaurant, heeft in 2,5 uur tijd via Collin Crowdfund € 177.500,= opgehaald voor een nieuw te openen vestiging aan de IJ-zijde van het Centraal Station Amsterdam. In totaal is een bedrag van € 225.000,= opgehaald bij het publiek. Het nieuwe Wagamama restaurant opent haar deuren op 1 juni 2015.

Wagamama, fast casual dining

Arjen Schrama haalde de Londense formule Wagamama in 2000 naar Nederland. Na het Rembrandtplein, Leidseplein en Zuidplein (WTC) is de IJhal de vierde locatie in Amsterdam waar Wagamama haar deuren opent. Het restaurant krijgt 120 zitplaatsen en een groot terras met 60 zitplaatsen. Het restaurant is aan de voor- en achterzijde volledig transparant en biedt uitzicht over het IJ en het Eye Film Museum aan de overkant.

De ‘fast casual dining’ formule biedt ter plekke vers bereid eten en veel keuzemogelijkheden voor reizigers die behoefte hebben aan een snelle, betaalbare maaltijd of een 2- of 3-gangendiner.

Wagamama & crowdfunding

De totale investering voor het nieuwe Wagamama restaurant bedraagt € 450.000,=. De helft van deze investering komt uit de eigen middelen van de onderneming. De andere helft is door particuliere investeerders geleend aan Wagamama, in de vorm van een lineaire lening van 48 maanden met een rente van 6,5%. In de ‘inner crowd’ periode investeerde het netwerk van Arjen Schrama al € 47.500,= in het bedrijf. De overige € 177.500,= werd daar later aan toegevoegd door de investeerders van Collin Crowdfund.

Collin Crowdfund

Collin is een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,= tot €2.500.000,= kunnen terecht bij Collin. Om beide partijen succesvol te laten zijn introduceerde Collin ‘Crowdfund Coaches’ die ondernemers begeleiden bij het proces. Ook na realisatie van de lening coördineert de Crowdfund Coach tussen de ondernemer en de investeerders.

Website: Wagamama

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.