Waarom hebben we geen kaasbar in Nederland?

13-8-2015

Waarom hebben we geen kaasbar in Nederland? De Poncelet Cheese Bar in Madrid en Barcelona zijn een geweldig voorbeeld. Ze serveren bij deze cheese bar heerlijke gerechten met allerlei kazen.

Het interieur van Poncelet Cheese Bar in Barcelona

De Cheese Bar gebruikt in totaal 400 vierkante meter van de begane grond van het Hotel Meliá Sarriá. En net als in Madrid is het een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van kaas, je kunt er op een hoog gastronomisch niveau genieten van allerlei soorten kazen. In de bibliotheek kan je door een aantal grote boeken over kaas bladeren. Design Atelier Estudi{H}ac creëerde een uniek interieur met veel hout, marmer, koper, groene elementen zoals een prachtige verticale tuin en kleurrijke houten stokken aan het plafond. De 400 vierkante meter is gevuld met een cocktailbar, de kaasbar, een bibliotheek, een community tafel en een grote kaas pantry, gevuld met bekende en onbekende kazen. Kijk op de website van het Design Atelier voor fantastische foto’s van het interieur.

Op het menu van Poncelet

We bezochten de kaasbar met een groepje van zes zodat we de mogelijkheid hadden om een paar van de starters te proberen, zoals de kroketten gemaakt met koeienkaas Valtellina, gerijpte geitenkaas of blauwe schapenkaas Arribes. De coca Q & Q (Quatro Quesos), de manchego bonbons en de aardappel met mimolette kaas smaakten heerlijk. De wilde paddestoelen risotto met Sbrinz kaas, de nep-gnocchi met Zamorano kaas en het Prey Iberische gehaktbrood zijn onze favorieten bij de hoofdgerechten. Je kunt er ook fonduen en racletten. Ook degenen die niet van kaas houden kunnen terecht in de Cheese Bar, een paar gerechten hebben een, ‘geen kaas voor mij’ sign. De prijzen variëren 13-23 euro per gerecht.

Waarom hebben we geen Nederlands kaasbar?

Wij denken dat een originele Nederlandse kaasbar ook op onze toeristische plekken een succes zou kunnen zijn. Serveer onder andere kaaskroketten, tosti’s en Nederlandse kaas op lekker gezonde boterhammen tijdens de lunch en laat een goede chef gerechten creëren op hetzelfde gastronomische niveau als bij de Poncelet Cheese Bar.

Tip voor als je Barcelona bezoekt: Poncelet Cheese Bar, Avinguda de Sarria 50, Barcelona

Website: Poncelet Cheesebar

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.