Voormalig 3-sterrenrestaurant De Leest wordt Italian Fine Dining Restaurant AROMA

3-8-2021

  • Chef Pasquale Carfora - restaurant AROMA
  • Restaurant AROMA Vaassen

Opening – Topchef Jacob Jan Boerma heeft zijn 3-Michelinsterren zaak De Leest verkocht aan Jan Leune, een Nederlandse ondernemer uit Italië. Samen met chef Pasquale Carfora en gastvrouw en wijnkenner Elisa Leune opent Jan Leune zijn nieuwe Italian Fine Dining Restaurant AROMA. Jacob Jan Boerma zal hier als adviseur voorlopig bij betrokken blijven.

Restaurant AROMA opent waarschijnlijk in september, wij wensen de chef, Elisa en Jan Leune erg veel succes op deze bijzondere locatie. Te zien aan de ervaring van Pasquale Carfora, onder andere opgedaan in La Pergola (***) in het Hilton Waldorf Astoria in Rome, krijgt Nederland er een top culinair Italiaans restaurant bij. Wij zijn benieuwd! En mocht je nog op zoek zijn naar een baan in de keuken of de bediening, ze zoeken nog mensen.

Leestijd: 2 minuten

Italian Fine Dining Restaurant AROMA

Onder zijn leiding heeft Jacob Jan Boerma restaurant De Leest, gelegen in het idyllisch dorp Vaassen, tot een exceptioneel hoog niveau weten te brengen. In 2013 werd hij hiervoor beloond met een derde Michelinster. Na bijna 18 jaar was het voor Boerma tijd om zijn vleugels uit te slaan en zijn voormalig 3 sterren restaurant ging vlak voor de coronacrisis in de verkoop. Nu gaat het jonge Italiaanse talent chef Pasquale Carfora hier koken. Leune en Carfora willen op de voormalige locatie van De Leest een nieuwe weg inslaan, namelijk: Italian Fine Dining.

Leune: “Met dit nieuwe concept willen wij onze gasten een creatieve en inspirerende culinaire reis door Italië laten maken. Het worden dan ook geen standaard Italiaanse gerechten, maar wel bereid met de pure technieken uit de Italiaanse keuken. Daarbij zal alleen gebruik gemaakt worden van de beste Italiaanse ingrediënten en lokale Nederlandse producten, die we op Italiaanse wijze integreren in onze keuken.”

Harmonie tussen Nederland en Italië

Pasquale Carfora, geboren en opgegroeid in de regio Lazio ten zuiden van Rome, voert de keuken aan en gaat met Elisa Leune het restaurant leiden. Hij heeft ervaring opgedaan als Chef de Cuisine bij Grand Hotel Krasnapolski, Restaurant Cosa in Baarn,  Antica Osteria Nonna Rosa * in Vico Equense (IT) en La Pergola *** (Hilton Waldorf Astoria) in Rome, gaat Carfora nu zijn gasten in Restaurant AROMA verwennen. “Het doel van mijn gerechten is om een harmonie te creëren tussen kwaliteitsproducten uit Italië , die wij veelal rechtstreeks invoeren, én seizoensproducten uit Nederland. Het resultaat? Verrassende combinaties vol intense smaken en aroma’s. Vandaar ook onze naam!”

Kwaliteitswijnen

Elisa Leune, Jan’s dochter, zal als gastvrouw en wijnspecialist de gasten adviseren uit een brede selectie van Italiaanse kwaliteitswijnen, bewaard in de luxe wijnkelder van het restaurant. “Bij goede Italiaanse gerechten horen natuurlijk de beste Italiaanse wijnen. Wij zullen een grote selectie voeren van bekende maar vooral minder bekende kwaliteitswijnen die wij ook grotendeels zelf zullen invoeren. En natuurlijk serveren we ook de heerlijkste Italiaanse likeuren en grappa’s, deels zelf gemaakt door onze eigen chef Pasquale.”

Voortzetten van traditie

Pasquale Carfora: ‘Er is geen betere plek om mijn gasten een unieke smaakervaring te presenteren dan in Jacob Jan’s voormalige 3-sterrenrestaurant De Leest. Op deze manier willen we een nieuw hoofdstuk toevoegen aan een plek die een symbool is geworden van de Nederlandse Haute Cuisine!”

Website: Restaurant AROMA

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.