Vliegende robot obers

2-12-2014

Uiterlijk eind 2015 zullen autonoom vliegende robot obers worden gebruikt in 5 restaurants van de Timbre Group in Singapore. Infinium Robotics Pte Ltd CEO Woon Junyang heeft hierover op 31 oktober van dit jaar een intentieverklaring getekend met Edward Chia, managing director van Timbre Group.

Prototype vliegende robot obers

Premier Lee Hsien Loong van Singapore heeft een demonstratie bijgewoond van het prototype van deze autonoom vliegende robot kelner die eten serveerde op het launch Event in Suntec Singapore Convention & Exhibition Centre. Dit vond plaats in oktober 2014 tijdens de ‘National Productivity Month’ in Singapore.

De kosten voor de baat uit

De kosten zijn hoog, maar de vliegende robot obers zijn volgens de ontwerpers en de Timbre Group een oplossing voor de crisis op de arbeidsmarkt in Singapore. De robot obers zorgen ervoor dat de ober van vlees en bloed zich kan richten op moeilijkere taken, zoals het uitleggen van de menu, upselling en het ontvangen van feedback van klanten. Op dit moment zijn zowel Infinium Robotics als de Timbre Group op zoek naar overheidssubsidies op productiviteitsverhoging.

De vliegende robot obers aan het werk

Wilt u meer weten over deze robots weten? CNBC interviewde de CEO van Infinium-serve en kreeg een demonstratie in de studio.

Bron: Today online

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.