Virtual Reality als sales instrument

1-11-2016

  • VR Hilton AmsterdamVirtual Reality Hilton Amsterdam

De marketing- en sales afdeling van Hilton Amsterdam Schiphol gaat Virtual Reality inzetten als sales instrument. Met hun Virtual Reality bril kunnen potentiële relaties die niet in de gelegenheid zijn het hotel te bezoeken toch het hotel binnen stappen en de ‘spirit of free thinking’ ervaren in een levendige tour door het hotel.

Levendige tour

In de tour neemt het medewerkersteam van Hilton Amsterdam Schiphol de kijkers mee naar de verschillende locaties en afdelingen van het hotel, ontvangt ze in de eforea spa, maakt een energizing stop in het Fitness Centre, biedt ze een drankje aan in de Axis Lobby & Cocktail Bar en laat virtueel wijn proeven in de Vine Room, voordat ze aan tafel gaan in Bowery restaurant. Naast deze levendige trip, passeren alle kamertypes en de Executive Lounge de revue in 360 graden, evenals alle meeting rooms in verschillende opstellingen.

Voordelen Virtual Reality

De voordelen van het nieuwe technologische sales-instrument zijn duidelijk. ”De Virtual Reality bril biedt niet alleen de mogelijkheid om op afstand een kijkje te nemen in het hotel, maar onze klanten en gasten kunnen dat ook doen in hun eigen omgeving, op een beurs of in een meeting, op elk gewenst moment” zegt Marije Bekker van Hilton The Netherlands. “Ze kunnen de VR-beleving ook direct delen met collega’s. Het is een even simpele als effectieve belevingstool; je wandelt echt letterlijk door het hele hotel.”

VR Bril

De VR Bril van Hilton Amsterdam Airport Schiphol is een vouwmodel van stevig karton en is eenvoudig te hanteren. Alle types smartphones passen erin. Het Virtual Reality project omvat foto’s, 360 graden video’s, voice-overs en pop-ups met aanvullende informatie en is geproduceerd door eMansion.

Website: Hilton Amsterdam Schiphol

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.