Verpakkingsloze supermarkt

19-9-2014

  • original-unverpackt.de (credits Jendrik Schröder)original-unverpackt.de (credits Jendrik Schröder)
  • original-unverpackt.de (credits Jendrik Schröder)original-unverpackt.de (credits Jendrik Schröder)
  • original-unverpackt.de (credits Jendrik Schröder)original-unverpackt.de (credits Jendrik Schröder)

Er zijn al veel initiatieven bedacht om supermarkten duurzamer te maken. Zo hebben we de eerste dumpsupermarkt gespot in Amsterdam, is er een supermarktketen in Denemarken die lokale producten verkoopt en hebben we gezien hoe supermarkten samenwerken met restaurants om waste tegen te gaan.

Bag & Buy

Wim van Dijk hoopt door middel van crowdfunding een nieuw initiatief op te zetten: de eerste verpakkingsloze supermarkt in Nederland ‘Bag & Buy’. Klanten kunnen in deze supermarkt de producten zelf halen uit de bakken, vaten en kruiken en kunnen dus zelf de hoeveelheid bepalen.

In andere landen

Het initiatief is al in meerdere landen te vinden. In Duitsland is de verpakkingsloze supermarkt ‘Original Unverpackt’ ook door crowdfunding gefinancierd. Het startkapitaal voor deze supermarkt was al in één dag opgehaald. Eerder dit jaar opende ‘Robuust, the zero waste shop’ haar deuren in Antwerpen en ook in Frankrijk, Spanje en Oostenrijk zijn er verpakkingsloze supermarkten.
De crowdfunding van de supermarkt in Nederland start per 1 oktober. De crowdfunders bepalen ook de lokatie van deze supermarkt: “Bag & Buy komt daar waar het enthousiasme het grootst is” aldus Wim van Dijk. De initiatiefnemer denkt voor zijn kleinschalige supermarkt een startkapitaal van € 100.000,- nodig te hebben.

Update

Op 1 december is bekend geworden dat de eerste Nederlandse verpakkingsloze supermarkt in Utrecht komt.

Bron: www.ninefornews.nl  

Website: original-unverpackt.de

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.