Umaimon Amsterdam powered by Takumi Düsseldorf | Sapporo noedels uit Japan

3-10-2017

  • Credits: Joyce Goverde
  • Credits: Joyce Goverde
  • Credits: Joyce Goverde
  • Credits: Joyce Goverde
  • Credits: Joyce Goverde
  • Credits: Joyce Goverde

Amsterdam is een authentieke Japanse ramen noedelbar rijker, Umaimon Amsterdam powered by Takumi Düsseldorf. Deze Japanse ramen noedelbar is een begrip in Düsseldorf en serveert nu ook ‘Japanese soul food’ op steenworp afstand van het Leidseplein, op de Korte Leidsedwarsstraat 51. De  nieuwe hotspot voor liefhebbers van kip ramen noedels. De authentieke Sapporo noedels worden uit Japan geïmporteerd en gedurende drie dagen gerijpt in een speciale noedel klimaatkast naar 18 graden.

Sapporo noedels uit een noedel klimaatkast

Je leest het goed, een noedel klimaatkast. Ook wij hadden hier nog nooit van gehoord en hoewel het al wel een flink aantal jaren geleden is dat ik met enige regelmaat in Tokio kwam, heb ik ze daar ook nog nooit bewust gezien. Maar het blijkt dat ik wat gemist heb, de Sapporo noedels worden na die 3 dagen rijpen in de noedel klimaatkast zorgvuldig ‘los gemasseerd’ en met precisie gekookt zodat ze precies de juiste elastische bite behouden. De Sapporo noedels worden bij Umaimon geserveerd in een geconcentreerde kippenbouillon die 24 uur heeft getrokken en voorzien van verschillende toppings. Op de menukaart staan 12 verschillende kip ramen noedels. Tevens zijn er twee vegetarische ramen noedels op basis van miso soep en een diverse selectie aan Japanse side dishes.

Japanse kunst

Het interieur heeft Japanse invloeden met houten latwerk en opengewerkte lampenkappen. Een sfeervolle zaak met een goed zicht op de keuken waar de ramen noedels worden bereid. Echte eyecatchers zijn de grafische kunstwerken, gemaakt door de Japanse designer Takumi Ogata.

Over Takumi & Umaimon

De ramen noedelbar Takumi werd in 2007 gelanceerd door de Japanse chef Saeki. Hij is een enorme liefhebber van Sapporo noedels uit Japan die hij serveert met een smaakvolle Tonkotsubouillon en varkensvlees. Al snel wordt ramen zeer populair als ‘Japanese soul food’ en er volgden meer Takumi restaurants in München, Berlijn, Frankfurt en Rotterdam, onder leiding van de Japanse chef Okada. In 2011 wordt het concept uitgebreid met Umaimon waarbij de Sapporo noedels worden geserveerd in een kippenbouillon met kip. ^Marjolein

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.