Tweede STER in Rotterdam | Restaurant STER

3-2-2023

  • Restaurant STER Esther van Otterloo en Terry Priem - credits Aldwin van KrimpenRestaurant STER Esther van Otterloo en Terry Priem - credits Aldwin van Krimpen
  • Gouden Peer - karamel - zeezout - chocolade - Restaurant STER - credits Aldwin van Krimpen
  • Tonijn Tataki - snijboon - schaaldier - Tomasu Restaurant STER -credits Aldwin van KrimpenTonijn Tataki - snijboon - schaaldier - Tomasu Restaurant STER -credits Aldwin van Krimpen
  • Restaurant STER team - credits Aldwin van KrimpenRestaurant STER team - credits Aldwin van Krimpen
  • Restaurant STER Jung Hwan en Terry - credits Aldwin van KrimpenRestaurant STER Jung Hwan en Terry Priem - credits Aldwin van Krimpen
  • Restaurant STER interieur - credits Aldwin van KrimpenRestaurant STER interieur - credits Aldwin van Krimpen
  • Restaurant STER interieur - credits Aldwin van KrimpenRestaurant STER interieur - credits Aldwin van Krimpen

Opening – Rotterdam-Kralingen is een tweede STER rijker. Halverwege januari 2023 openden chef Terry Priem en Esther van Otterloo hun Restaurant STER aan de Honingerdijk 265. Het fine-dining-restaurant, gevestigd op de voormalige locatie van restaurant Fred, is de tweede zaak van het paar, dat ook eigenaar is van Gastrobar STER. Gasten kunnen er genieten van een keuken op niveau met gewaagde smaakcombinaties. Graffitikunst en azuurblauwe tafelbladen maken het interieur stoer en spannend.

Leestijd: 2 minuten

Terry Priem over Restaurant STER

Na een soft opening voor groepen vanaf medio december 2022, is Restaurant STER halverwege januari 2023 officieel geopend. Zestig gasten kunnen er genieten van een hoogstaande keuken op niveau. Terry Priem: “Hier koken we next level als je het vergelijkt met de gastrobar en op een niveau zoals ik dat nog nergens anders deed. Gebleven is mijn signatuur van harmonieuze smaken en kleuren op het bord, evenals de stoere en speelse sfeer. Mijn keukenchef is Nino Koster die al jaren sous-chef was bij Gastrobar STER en die daarvoor bij restaurant Aan de Zweth in Schipluiden heeft gewerkt. Sous-chef is Joe Liem, hij heeft onder meer restaurants De Burgemeester in Linschoten en Aan de Zweth op zijn cv staan. ”

Veel menukeuze, ook vegetarisch

De kaart biedt veel keuze, inclusief een à la carte-gedeelte. Naast een chef’s menu is er een vegetarisch menu en een menu met meer exclusieve ingrediënten zoals kaviaar en truffel. Alle gerechten in de menu’s zijn beschreven, zodat de gast vooraf weet wat hij op het bord krijgt. Daarnaast is er een à la carte kaart en een lunchmenu.

Interieur met blauwe accenten en graffiti

Het interieur heeft een restyling ondergaan waarbij gewerkt is met blauwe kleuraccenten. Esther van Otterloo: ”Eyecatchers zijn de blauwe kolommen in het restaurant, de azuurblauwe epoxy tafelbladen en de kleurrijke bloemboeketten. Graffiti loopt als een rode draad door Terry’s leven en is verwerkt in het grote opvallende muurkunstwerk en in de vip-tafel. In deze tafel, waaraan maximaal 12 personen kunnen eten, zijn door Terry geschreven tags voor de crowdfunders verwerkt. De naam STER is destijds gekozen omdat het de signatuur van Terry was in zijn graffiti-periode. Zijn graffitisignatuur is verwerkt in het logo van beide zaken en komt op veel plekken terug.”

Vertrouwde gezichten bij Restaurant STER

Vaste gasten zien veel vertrouwde gezichten terug. Terry Priem: “Sommelier Jung Hwan Groenendaal is van Gastrobar STER naar Restaurant STER verhuisd. Ook maître en fromager Jacqueline Kooij, die eerder fromager was bij restaurant Joelia in Rotterdam, verhuisde mee van de gastrobar naar het restaurant. Veel andere bekende gezichten zijn in de gastrobar gebleven. Omdat mijn focus op Restaurant STER ligt, heb ik Koen Visser aangetrokken als chef van de gastrobar. Robin Buitelaar is daar maître en bedrijfsleider. Zij runnen de zaak volgens onze filosofie, ook culinair gezien. Vanzelfsprekend ben ik ook regelmatig in de gastrobar te vinden.”

Bolgheri-wijnkaart met Super Tuscans

Onderscheidend op wijngebied is de Bolgheri-wijnkaart met Super Tuscans. Hierop staan wijnen uit de Toscaanse wijnstreek Bolgheri, afkomstig van topdomeinen. Deze kaart biedt naast veel rode wijnen ook witte en roséwijnen, waarvan een aantal ook per glas. Esther van Otterloo: “Als Bolgheri-fans was dit een lang gekoesterde wens die we hier konden verwezenlijken. Deze kaart breiden we in de toekomst steeds verder uit. Op onze reguliere wijnkaart  beginnen de prijzen bij € 40,- en de meeste wijnen blijven onder de € 100,-. Champagne de Venoge is onze huischampagne en we zijn er trots op dat we mochten toetreden tot de Club des Princes de Venoge, waar maar zes Nederlandse restaurants lid van zijn. Een andere attractie is de speciaal voor ons gemaakte kaaswagen, die is ontworpen naar een idee van onze fromager Jacqueline Kooij.”

Restaurant STER is de komende maanden geopend van dinsdag tot en met vrijdag voor lunch en diner en op zaterdag alleen voor diner. Vanaf ongeveer april 2023 is de zaak ook op maandag geopend voor lunch en diner.

Over Terry Priem en Esther van Otterloo

Chef Terry Priem (43) werkte als chef bij Rotterdamse zaken als Schelling’s, MOOII en bij Allure, waar hij van 2011 tot en met 2018 mede-eigenaar van was. In 2019 opende hij samen met zijn echtgenote Esther van Otterloo Gastrobar STER in Rotterdam, dat is opgenomen in alle toonaangevende restaurantgidsen en in het bezit is van een Michelin Bib Gourmand-onderscheiding. In januari 2023 opent het paar Restaurant STER, eveneens in Rotterdam-Kralingen.

Esther van Otterloo (44) is grafisch vormgever en werkte in creatieve functies bij onder meer reclamebureaus. Sinds 2019 wijdt ze zich helemaal aan STER en is ze de stuwende kracht achter de schermen, waar ze zorgt voor alle backoffice-taken, zoals administratie, organisatie en communicatie.

Website: Restaurant STER

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.