Trends in het kort | Week 9

3-3-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere Betsy Bee, het eigen biertje van luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific en Burger King Israël gaf op Valentijnsdag seksspeeltjes weg in ‘adult meals’.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Cathay Pacific brouwt haar eigen bier

Betsy Bee, het eigen gebrouwen bier van de Aziatische luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific. Het biertje is vernoemd naar hun eerste vliegtuig en is gemaakt in samenwerking met Hong Kong Beer Co.

Smaak: het bier smaakt onder andere naar Dragon fruit en honing en is gemaakt met Fuggle, een speciale hop soort. Het bier is ontworpen voor die reiziger die ook bierliefhebber is.

Burger King verkocht tijdens Valentijnsdag een 18+ Happy Meal met seksspeeltje.

Bij Burger King Israël kon je op Valentijnsdag een romantische ‘18+ Happy Meal’ bestellen met een  ‘adult toy’. De Burger King Israël serveerde tussen zes uur ’s avonds en sluitingstijd deze ‘adult happy meal’. De maaltijd bestond uit twee Whoppers, twee porties friet, twee biertjes en een ‘adult toy’. De ‘adult meal’ was vanaf 18 jaar verkrijgbaar.

Airbnb en Pantone creëren een geheel groene overnachtingsplaats in hartje Londen

Deze twee creatieve bedrijven zijn gaan samenwerken om een ‘wonderland’ te creëren dat geheel bestaat uit natuur producten. De accommodatie is geïnspireerd door Pantone’s kleur van het jaar (15-0343 Greenery) en is vanaf nu via Airbnb te boeken. Slaap in een geheel groene omgeving in hartje Londen. Foto’s vind je in het artikel.

Franse automaat deelt gratis verhaaltjes uit

Iets voor de verveelde reizigers: op treinstations in heel Frankrijk en onder andere bij het San Francisco Café, Zoetrope worden gratis kleine verhalen uitgedeeld via een automaat en een druk op een knop. Dit project van Short Édition (een specialist in het publiceren van korte verhalen) is begonnen in Grenoble en heeft tot nu toe 32 automaten in heel Frankrijk. Je vindt ze op treinstations, cafés, bibliotheken en museums.

Waarom gele Chartreuse het geheim van jouw bar zou kunnen worden

Voor bartenders spotte wij op de website van Bloomberg een artikel waarin vier recepten met gele Chartreuse gegeven worden. Al sinds 1700 produceren Kartuizer monniken deze drank, dit wordt gedaan in de Franse Alpen. In het klooster van Grand Chartreuse weten maar twee monniken het recept van het drankje dat bestaat uit 130 kruiden, specerijen en bloemen extracten. De groene Chartreuse wordt in Frankrijk vaak gedronken als ‘after dinner’ drankje. De gele Chartreuse, het jongere, tevens minder betoverende zusje van de iconische groene Chartreuse laat de afgelopen tijd hogere verkoopcijfers zien. De gele Chartreuse is zachter en soepeler dan de groene en wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt in cocktails.  In het artikel worden recepten gegeven van de bar Death & Co. in NYC: cocktail Naked & Famous; cocktail The Yellow Rose of Texas van cocktailbar Violet Hour in Chicago; cocktail The Yellow Cactus Flower door het Franse restaurant Le Coucou in NYC en een Alaska cocktail.

Ritz Carlton in een trein | Japan

Japan’s ultra luxe trein, de Twilight Express Mizukaze is onlangs onthuld door West Japan Railway Co en bestaat uit 10 wagons. Men verwacht dat deze Twilight Express met kamers van Ritz Carlton  vanaf juni gaat rijden. De luxe trein rijdt van Kyoto en Osoka naar Shimonoseki in Yamaguchi Prefecture. Tijdens de tussenstops kunnen de passagiers toeristische bezienswaardigheden bezoeken. Voor de Royal twin room betaal je voor het 2 dagen/1 nacht arrangement € 2.245,=. De prijzen voor de suite starten vanaf € 6.200,=. Voor meer informatie kijk op de website van de Twilight Express Mizukaze.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.