Trends in het kort | Week 8

23-2-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over gratis Gin & Tonic’s bij vertragingen en Ikea komt met een 100% plantaardige hotdog.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

‘Espresso Martini’ pop-up bar in Londen

Vorige week in Londen: een ‘Espresso Martini’ pop-up, Café Belvedere. De pop-up bevond zich in Soho en serveerde niets anders dan espresso martini’s. Ingericht als een industriële coffeeshop, maar met ondeugende twist, leverde Café Belvedere zijn koffiecocktails aan fashionista’s en wodka-fans tijdens de London Fashion Week. Volgens de schrijver van het artikel op Secret London, is de espresso martini absoluut het accessoire voor de lente / zomer ’18 – of eigenlijk voor elk seizoen.

Ikea komt met 100 procent plantaardige hotdog

De Ikea in het Zweedse Malmö test momenteel een vegetarische hotdog, meldt de Independent. De “veggie hot dog” is gemaakt van plantaardige ingrediënten. Vanaf augustus moet deze plantaardige hotdog ook in de rest van Europa verkrijgbaar zijn. De bekende “köttbullar” balletjes zijn al sinds 2015 vegetarisch verkrijgbaar.

Bij deze club kun je virtueel met elkaar dansen

Virtual Reality bedrijf High Fidelity opende onlangs een ‘club’ waar bezoekers virtueel met elkaar konden dansen. In één van de ruimtes van het bedrijf stonden computers en VR headsets klaar voor de gasten en nadat iedereen hun avatar klaar had kon er gedanst worden. Het bedrijf maakt gebruik van VR om mensen samen te brengen in een andere dimensie. De ervaring moet zo dicht mogelijk bij de realiteit komen, de bewegingen in de kamer werden binnen een tiende van een seconde nagedaan door de avatars op de virtuele dansvloer.

Review app iHEARu | Stil of luidruchtig in het restaurant?

De review app iHEARu houdt zich bezig met het geluidsniveau in uitgaansgelegenheden, hiermee worden gebruikers, die bijvoorbeeld niet tegen drukte kunnen, geïnformeerd wanneer zij het best naar een restaurant kunnen gaan. Door middel van crowdsourcing zoekt de app naar zinvolle informatie over het geluidsniveau in bijv. restaurants, theaters, cafés en meer. Volgens het artikel op Springwise is de app momenteel alleen nog beschikbaar in San Francisco, Parijs, Sydney en Toronto.

Vertragingen worden leuk door gratis Gordon’s & Tonic

Vertraging met de trein in Engeland? Geen probleem, Gin merk Gordon’s trakteert je op goedkope (en soms zelfs gratis) gin tonics. Een eerste test op het Waterloo Station in Londen verliep succesvol en het project zal dit jaar daarom worden doorgezet. Het algoritme waarmee gewerkt wordt combineert het aantal cumulatieve minuten vertraging met de hoeveelheid ‘Twitter buzz’ rondom hashtag #YayDelay. Zo komt vanzelf naar boven welk moment een gratis G&T meer dan welkom is. Kortom: vertraging + twitter activity = 50% korting of een gratis G&T.

Geen kip meer bij de KFC

KFC moest vorige week honderden vestigingen in het Verenigd Koninkrijk sluiten nadat de nieuwe leverancier de kip niet op tijd wist te leveren. Ze gaven aan dat dit te maken had met een ‘aantal kinderziektes’ bij partner DHL. Maar liefst 600 van de 900 KFC vestigingen het VK hielden hun deuren gesloten afgelopen maandag.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.