Trends in het kort | Week 7

15-2-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over ‘bloemkool pizzabodem bij California Pizza Kitchen’, KFC deelde gratis ‘scratch-n-sniff’ Valentijnskaarten uit en weer een voorbeeld van een samenwerking tussen een restaurant en een juwelier. Dit keer wordt een cocktail geserveerd onder het toeziend oog van twee bodyguards!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

‘Even opladen’ bij Eden hotels met groene stroom en laadpunten Nuon

Voortaan kunnen gasten van Eden Hotels op tien locaties in Nederland hun elektrische auto opladen met windstroom van Nuon. Op de vestigingen van de hotelketen in Amsterdam, Groningen, Eindhoven, Leeuwarden, Enschede, Emmen en Berg en Dal worden in totaal 36 laadpunten geïnstalleerd. Vanaf 2019 zullen alle Eden Hotels vestigingen bovendien groene stroom krijgen van Nuon.

Uiterlijk half augustus van dit jaar zullen alle laadpunten geïnstalleerd zijn. Eind 2017 werden de eerste vier laadpunten bij de Holiday Inn-vestiging in Eindhoven al geplaatst en ook het Service Centre van Eden Hotels in Amsterdam is klaar voor elektrische auto’s, daar zijn de laadpunten eind januari geplaatst. Nuon zal bovendien het onderhoud en de service van deze nieuwe laadpunten op zich nemen.

Stockon | De app die je voorraadkast aanvult met je favoriete boodschappen!

Wij schrijven met enige regelmaat blogs en artikeltjes over dat er in de bezorgmarkt veel gebeurd. Nu is er weer een ontwikkeling in de bezorgmarkt voor boodschappen, Stockon. Wij zijn benieuwd wat voor effect dit op de bezorgmarkt voor maaltijden heeft!

De totale boodschappenmarkt zet jaarlijks maar liefst 35 miljard euro om waarvan naar verwachting het aandeel voor online boodschappen de komende jaren groeit van 3% richting de 20%. De consument die online shopt zoekt daarbij vooral gemak. Iedereen maakt het weleens mee: je zit op het toilet en het toiletpapier is op of je zit net lekker aan je ontbijt en je pot pindakaas is leeg. Volgens Stephan Bosman, co-founder, speelt Stockon hier slim op in met een vernieuwende app die leert van jouw verbruik waardoor je nooit meer zonder hoeft te zitten. Stockon levert door heel Nederland.

Franse chef gaf afgelopen herfst zijn Michelin-ster terug en werd vorige week weer beloond met een ster

Chef Jérôme Brochot verdiende zijn eerste ster in 2005 en handhaafde deze tot afgelopen herfst door inzet en creativiteit in zijn keuken. Toen de economie verslechterde rond zijn locatie in het  minder pittoreske deel van Bourgondië (Montceau-les-Mines), verlaagde hij zijn prijzen van ongeveer € 90 voor het diner naar rond de € 25 en leverde zijn ster in. Eind januari heeft hij deze terug gekregen. Met de herverkiezing van de ster, denkt hij dat Michelin laat zien dat aan gastronomisch eten op hoog niveau niet altijd een astronomisch prijskaartje hoeft te hangen. De chef ervaart het  een beetje als een overwinning en noemt dit de eerste populistische Michelin-ster – hoewel de straatverkopers in Singapore en Bangkok die ook Michelinsterren hebben verdiend de afgelopen jaren het daar vast niet mee eens zijn. Blij met deze nieuwe ster en klaar om de erkenning vast te houden vertelde hij aan de Huffington Post France: “Het zal blijken of mijn ster over een jaar wordt gecontinueerd, in de tussentijd zal ik me blijven aanpassen en mensen blijven verleiden om hun huis verlaten, naar mijn restaurant te komen en een leuke avond hebben.”

KFC | Gratis ‘scratch-n-sniff’ Valentijnsdagkaarten

KFC verspreide de afgelopen periode gratis ‘scratch-n-sniff’ Valentijnsdagkaarten, compleet met woordspelingen en de geur van gebakken kip. De kaarten waren er in vier soorten, elk met een eigen KFC woordspeling en een foto van kolonel Sanders naast één van de menu-items van de fastfoodketen. Leuke Valentijnsdagkaarten voor fans van het merk of gebraden kip 😉

Samenwerking tussen restaurants en juweliers | Een margarita voor £ 50.000

Het Mexicaanse restaurant Cantina Laredo in Covent Garden, Londen serveert een extravagante margarita voor een astronomisch bedrag van £50.000 (dat is ruim € 56.100). De prijs omvat niet alleen enkele uitzonderlijke cocktailingrediënten, maar ook een diamant van 4,1 karaat. De cocktail moet vooraf worden besteld en wordt geleverd met twee bewakers.

Weer een samenwerking tussen een restaurant en een juwelier! Vorige week schreven we over Beauty & Essex dat een extravagante special creëerde voor het Valentijnsdiner inclusief een diamant.

De sportschool van de toekomst is dichterbij dan je denkt | Verander benzinestations in stations waar mensen energie kunnen tappen

Steeds meer auto’s rijden op elektriciteit in plaats van benzine. In 2030 zullen steeds meer auto’s elektrisch rijden. Dus wat doe je dan met al die perfect geplaatste benzinestations in alle gemeenschappen? ‘Get Pumped’ is een samenwerking tussen Reebok en het wereldwijde architectuur- en designbureau Gensler. Zij hebben nagedacht over dit ‘probleem’ en bedacht dat deze benzinestations prima kunnen worden hergebruikt als Fitness Hubs, waar mensen kortstondig aan hun mentale en fysieke welzijn kunnen werken.

Olympische Spelen | Met goud bedekte ‘chicken wings’ bij Buffalo Wild Wings

Vanaf het begin van de Olympische Spelen konden gasten van Buffalo Wild Wings om wat ‘bling’ op hun ‘chicken wings’ vragen waarna er een flinke  gouden topping over hun wings werd gesprenkeld. Het goud op de wings is gratis en kan worden toegepast op elke smaak die Buffalo op het menu heeft staan. Met deze ‘golden wings’ probeert de keten gasten te verleiden om bij hun de Olympische Winterspelen te komen bekijken.

California Pizza Kitchen | Alle vestigingen verkopen nu bloemkool-pizzabodems

California Pizza Kitchen (CPK) heeft in de loop der jaren vele ‘pizza primeurs’ gevierd, van het uitvinden van de iconische Original BBQ Chicken Pizza in 1985 tot als eerste nationale restaurant dat in 2013 glutenvrije pizzabodems op het menu te hebben gezet. CPK heeft nu weer een nieuwe pizza-innovatie: de landelijke introductie van de ‘Cauliflower Pizza Crust’. CPK’s bloemkool pizzabodem biedt gasten een nieuwe pizzabodem optie die is gemaakt met hoogwaardige, glutenvrije ingrediënten, en met minder koolhydraten dan CPK’s klassieke met de hand gegooid pizzabodems. Daarnaast is het een unieke bron van plantaardige energie. Na een succesvolle introductie bij geselecteerde locaties in Zuid-Californië eind 2017, kunnen gasten nu in het hele land hun favoriete CPK-pizza bestellen op een bodem van bloemkool.

Hoewel we bloemkoolpizza’s in de Nederlandse supermarkten hebben gezien, hebben wij ze nog niet in de ketens gezien! We zijn benieuwd wanneer een Nederlandse pizzaketen volgt!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.