Trends in het kort | Week 6

8-2-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over ‘vrouwvriendelijke Doritos’, de start-up Robomart en voorbeelden van hoe landen hebben gereageerd op het feit dat zij ‘Sh**hole countries’ zijn genoemd door Donald Trump.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Geen rode vissen meer op het menu bij 700 Green Key gecertificeerden

Tijdens de landelijke Green Key uitreiking op donderdag 8 februari in het Krasnapolsky, presenteerden Good Fish Foundation en Green Key een gezamenlijke missie: ze gaan Green Key gecertificeerde accommodaties helpen bij de keuze voor verantwoorde vis. Green Key gecertificeerden hebben zich eraan gecommitteerd geen ‘rode vis’ meer op het menu te zetten. Dit zijn de vissen die een rode score op de VISwijzer hebben.

Petitie #Carnavalvrij | Bavaria trok met met carnavalsstoet naar Den Haag

Sjefke Vaeren trok woensdag 7 februari met Bavaria, net voordat het volksfeest komend weekend losbarst, met een complete carnavalsstoet van de Bavaria brouwerij in Lieshout naar Den Haag. Daar overhandigde hij de meer dan 170.000 handtekeningen met een dikke knipoog aan VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Bavaria omarmt carnaval al jaren daarom wierp de Brabantse bierbrouwer zich op als pleitbezorger voor officiële erkenning van carnaval – en daarmee vrij voor carnaval vierend Nederland.

Biologische geitenhouders verenigen zich in Bio Goat Meat

Meer dan 30 biologische geitenhouders hebben zich 6 februari officieel verenigd in de coöperatie Bio Goat Meat. Het doel van deze coöperatie is om bokken op een duurzame manier op te fokken en te vermarkten in de biologische markt. De coöperatie neemt de logistiek, slacht, verwerking, distributie en afzet op zich. Leden krijgen ook advies over huisvesting en voeding van de dieren.

CEO onder vuur na aankondiging ‘vrouwvriendelijke’ Doritos

Doritos die een minder knapperige, ‘vrouwvriendelijke’ versie lanceert omdat vrouwen ‘liever beleefd eten in het openbaar’. Dat is de aankondiging die ervoor gezorgd heeft dat Indra Nooyi, CEO van PepsiCo (moederbedrijf van Frito-Lay, dat onder meer Doritos maakt) onder vuur is komen te liggen. Met mooie tweets zoals: “Good news, ladies. We got a female Colonel Sanders and Doritos that don’t crunch, so feminism is cancelled. We’ve achieved equality.”

Airbnb | Slapen aan boord van het schip waarop Blue Planet II werd gefilmd.

Airbnb biedt avontuurzoekers een unieke kans om drie dagen en twee nachten door te brengen aan boord van de Alucia, een wereldwijd toonaangevend oceaan onderzoeks- en exploratieschip dat werd gebruikt bij het filmen van Blue Planet II. Het schip is eigendom van en wordt geëxploiteerd door ocean exploration pionier OceanX en gasten zullen de mogelijkheid hebben om de oceaan te verkennen in één van de twee duikboten van de Alucia. Lees er meer over op Luxury Launches.

Prijsmodel voor restaurants op basis van het model van de reisindustrie

Een van de toonaangevende restaurants in Londen is begin januari begonnen met een nieuw prijsmodel naar voorbeeld van de reisindustrie, met verschillende kosten voor maaltijden afhankelijk van de dag van de week en het tijdstip van de boeking. Bob Bob Ricard, bekend van o.a. een ​​luxe eetzaal waar elke tafel een belknop voor champagne heeft, biedt precies hetzelfde menu met 25% korting tijdens daluren zoals maandagmiddag en 15% korting midden in de week , inclusief het diner op dinsdag en zondag. Reserveer je voor zaterdagavond dan betaal je de volledige prijs.

Noot van de redactie van horecatrends: Hoewel we al in het verleden in Nederland vergelijkbare initiatieven hebben gezien, horen we hier al een tijdje niet meer van. Als u nog steeds met het systeem werkt, zou u ons dat dan laten weten? We horen graag hoe het werkt!

Marriott Hotels Irvine test douchedeuren met touchscreen

Marriott heeft uit studies begrepen dat bij meer dan de helft van de zakenreizigers hun beste ideeën tijdens het douchen opkomen. Marriott hotels gaat nu dus een unieke technologie testen waarmee gasten hun briljante ideeën op de douchedeuren kunnen schrijven en deze daarna naar zichzelf kunnen mailen voordat ze worden weggespoeld door de afvoer. De unieke ervaring zal twee maanden beschikbaar zijn voor gasten in het onlangs heropende Marriott Hotels Irvine, Californië. Hoewel niet met veel complimenten ontvangen, vooral met betrekking tot het gebruik van water, vragen we ons af of dit idee door andere hotels van de keten wordt opgepikt.

Start-up Robomart: supermarkt op wielen.

De ‘eerste zelfrijdende winkel ter wereld’, Robomart. Klanten van Robomart tikken eenvoudig op een knop om Robomart aan te vragen en zodra deze aankomt, gaan ze naar buiten om de deuren van het wagentje te openen en te winkelen. Het apparaat houdt bij wat klanten hebben gekocht met behulp van de gratis betaal-technologie “grab and go” en brengt deze in rekening en stuurt een ontvangstbewijs. Bekijk het model van de Robomart en de afbeeldingen op Designboom.

Sister City | Minimalistische zen-sfeer bij de nieuwste onderneming van de Ace Hotel Group

Voor haar nieuwste project, Sister City, kiest Atelier Ace voor een andere benadering van het ontwerp voor het hotel. Het concept staat in het teken van minimalisme en het hotel moet de komende herfst in New York openen. Het hotel wordt aangekondigd als ‘een experiment in essentialisme’ en is geïnspireerd op ontspannende bronnen zoals sauna’s, grotten en planten. De website zegt dat het ‘een hotel is dat is gedestilleerd tot de essentie’. Het geeft je onderdak wanneer je het nodig hebt, maar helpt je ook verder in de wereld. Geïnspireerd op Finse sauna’s, Japanse bento-boxen, de rotsachtige klifwoningen van de prehistorie en John Cage’s 4’33’. Sister City moet een plek worden voor de moderne reiziger. Wij zijn benieuwd naar het resultaat en hopen de beelden van het hotel te publiceren wanneer het wordt geopend!

Wie wil deze Sh**hole-landen niet bezoeken?

De opmerking van president Trump waarin hij bepaalde naties, waaronder Haïti, betitelde als ‘shitholes’ wekten woede en creativiteit op! Een paar voorbeelden van hoe je een negatieve opmerking op een positieve manier kunt gebruiken en zo blijkt maar weer dat humor altijd werkt!

Fabien Dodard, creatief directeur bij de Parkour Studio, is een GoFundMe-campagne gestart om geld in te zamelen om advertenties met “shithole”-thema’s voor Haïti in de Amerikaanse hoofdstad uit te voeren. Hij wil reclameborden in Washington D.C. ophangen en advertenties in kranten en tijdschriften financieren, die erop gericht zijn om het mooie van ‘shithole country’ Haïti te benadrukken.

Nog een voorbeeld hiervan, een beetje in de stijl van de ‘Zondag met Lubach’ video ‘The Netherlands second’, is de video van Namibië. Deze video over hun prachtige ‘shithole country’ is een paar weken geleden gemaakt! De openlucht toiletten met uitzicht zijn al meer dan 500.000 keer bekeken.

Een ‘over the top’ Valentijnsdag-dessert voor $ 1.000

De mensen achter Beauty & Essex hebben een extravagante special gecreëerd voor komende Valentijnsdag. Gasten bij hun locaties in New York, Las Vegas of Los Angeles krijgen voor $ 1.000,- een over-de-top dessert van chef-kok Chris Santos. Zij ontvangen een fles Veuve Clicquot Rosé Champagne en drie trays, alle drie gevuld met zoete lekkernijen. De eerste tray bevat een juwelendoos gevuld met donuts met 3 dipsauzen, karamel, chocolade en bessen. Op de volgende tray ligt een doos gevuld met hartvormige chocolaatjes. Op de laatste tray bevindt zich onder andere een ‘chocolate sphere’. Gasten zullen worden gevraagd om deze ‘sphere’ kapot te maken, waardoor er allemaal ‘parel’-snoepjes uit vliegen en in het midden ligt dan een .10-karaats diamant…

Een mooi voorbeeld om te gebruiken in samenwerking met een juwelier, niet alleen op Valentijnsdag, maar ook voor degene die een aanzoek komen doen in jouw restaurant!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.