Trends in het kort | Week 52

29-12-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over Jamie’s Pizzeria’s die worden verwacht in Nederland in 2018 en nieuws over een tweetal foodhall concepten in Amerika.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Jamie’s Pizzeria | Jamie Oliver opent twee locaties in Nederland

We hebben al twee Jamie’s Italian Restaurants in Nederland (Rotterdam en Den Haag) en daar komen in 2018 twee Jamie’s Pizzeria’s bij. De locaties worden geopend in Tilburg op het Pieter Vreedeplein en in Arnhem op de Koningsstraat. De pizzeria is een ode aan de Italiaanse keuken: ‘‘Smaakvolle gerechten gemaakt van de beste ingrediënten en geserveerd in een bruisende, gezinsvriendelijke omgeving.’’

Chocolade producent Hershey gaat snacks verkopen

Chocoladefabrikant Hershey staat voor een overname van snackproducent Amplify Snacks. Volgens Amerikaanse media zou Hershey circa 1,6 miljard dollar willen betalen voor de maker van onder meer chips, popcorn en graanrepen. Het idee van de overname van Amplify komt van de nieuwe topvrouw Michelle Buck, die de positie van Hershey in de snackmarkt wil verstevigen. Die koers werd ingezet nadat levensmiddelengigant Mondolez, de maker van onder meer Oreo-, Lu- en Tuc-koekjes, Milka en Côte d’Or, vorig jaar vergeefs een poging deed om Hershey in te lijven.

Slowd houdt vers langer vers

Het nieuwe product Slowd is een zakje natuurlijke korrels die het rijpingsproces van verse groenten, fruit en kruiden vertragen. Consumenten en bedrijven kunnen hiermee verse groenten, fruit en kruiden langer vers houden. Ze hoeven minder weg te gooien, besparen geld en dragen bij aan de strijd tegen voedselverspilling. In dit artikel een uitleg hoe Slowd werkt.

3 startups bundelen krachten om CO2uitstoot in Amsterdam te reduceren

Vorige maand werd de eerste vertical farm in Nederland officieel geopend voor het publiek. Vanaf het begin heeft het GROWx-team hard gewerkt aan het elimineren van CO2 door het eerste end-to-end landbouwbedrijf met een schone logistiek op te zetten. Sinds een week werkt GROWx volledig zonder brandstoffen en afvalstoffen, van oogst tot keuken. In samenwerking met Vandebron (dit jaar gekozen tot meest duurzame onderneming in Nederland door Stichting Nederland CO2 Neutraal) en TringTring (fietsvervoer in Amsterdam) zijn de eerste stappen gezet om CO2 in de stedelijke logistieke keten tot nul te reduceren. Aldus Remco Wilcke van Vandebron: ‘Wij zijn een platform dat consumenten en producenten met elkaar verbindt; onze duurzame producenten wekken lokale, groene energie op. GROWx draait op deze energie.’ GROWx wordt financieel ondersteund door het Amsterdam Klimaat & Energie Fonds (AKEF) en het Nationaal Groen Fonds (NGF) die in dit verticale landbouwbedrijf hebben geïnvesteerd vanwege hun benadering van het CO2-probleem bij de voedselproductie en -logistiek’. Jan Willem van der Schans van WEcR, adviserend bestuurslid van GROWx, richt zich ook op het bedrijfsmodel en hoe het nog duurzamer kan. Hij zegt: ‘GROWx leert nieuwe dingen in Nederland, dat al een zeer concurrerende en behoorlijk duurzame tuinbouw kent. Als die nieuwe dingen worden toegepast in andere regio’s (zoals het Midden en Verre Oosten), dan kunnen er meer mensen genieten van verse kruiden en groenten, en is de positieve invloed op het klimaat nog groter.’

Opening van Noma 2.0 | Win een diner tijdens de openingsavond

Chef René Redzepi van restaurant Noma in Copenhagen legt uit waarom Noma 2.0 begin volgend jaar open gaat en niet al deze maand. Ook geeft hij gasten de kans om een all-inclusive diner te winnen tijdens de openingsavond. Wat je hiervoor moet doen: doneer minimaal $10,- om kans te maken (hoe meer je doneert, hoe meer kans; $10,- zijn 100 loten, $25,- zijn 250, etc.). Het opgehaalde geld gaat naar het MAD fonds, Redzepi’s non-profit organisatie dat jaarlijks een symposium organiseert in Kopenhagen.

In 2018 opent er een foodhall op San Francisco International Airport

Een drietal restaurants in San Francisco heeft aangekondigd een foodhall te openen San Francisco International Airport. Elizabeth Pruitt en haar man Chad Robertson van Tartine (hebben o.a. een bakkerij, koffiezaak en restaurant) kwamen met het idee en krijgen hulp van Pim Techamuanvivit van Thai Restaurant Kin Khao en Gabriela Cámara, wiens moderne Mexicaanse restaurants Cala in San Francisco en Contramar in Mexico City verschillende prijzen wonnen. De foodhall moet in de zomer van 2018 open gaan en zal 3.200 m2 groot worden.

Plannen voor de Bourdain Market op Pier 57 in NYC geannuleerd

Twee jaar na de aankondiging van Bourdain Market op Pier 57 in New York is het project geannuleerd. De beroemde televisie-chef Anthony Bourdain liet vorige week weten dat het niet meer gaat lukken om de food markt, gericht op streetfood in Singapore, te openen. In een statement zei hij dat het een ‘uitdagend’ project was en dat er nog steeds geen contracten waren getekend met ontwikkelaars RXR Realty en Youngwoo and Associates. Hij voegde daaraan toe dat hij hoop heeft het project ooit nog in New York City door te zetten.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.