Trends in het kort week 50

16-12-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over Aquafaba ofwel kikkererwten sap en paddenstoelen met baconsmaak. 3FM Serious Request begint weer, wij laten wat acties vanuit de horeca zien.

Wil je het volledige artikel lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Meringues zonder eieren maken

Voor die koks die nog een eivrij dessert moeten verzinnen; recept voor meringues gemaakt van kikkererwten sap of wel Aquafaba. Schijnbaar is dat sap wat je eigenlijk altijd weggooit, als je een blikje kikkererwten gebruikt een perfect product om de eieren in het bakproces te vervangen. Met instructie video in het artikel op Fine Dining Lovers.

Overnachting penthouse Conservatorium hotel + private diner van Schilo van Coevorden

A.s. zondag start Serious Request en een aantal horecabedrijven hebben unieke items ingeleverd voor de veiling, zoals onder andere het Conservatorium hotel. Bij hun kun je in de voetsporen van onder andere Lady Gaga, Madonna, Katy Perry en Justin Bieber treden en overnachten in het prachtige penthouse van dit hotel in Amsterdam! Naast een overnachting krijg je ook nog eens een treatment in de Akasha Spa en een private-diner van topchef Schilo van Coevorden. Bied vanaf 18 december mee en steun 3FM Serious Request in de strijd tegen de stille killer: longontsteking!

Michael Wolf kookt bij jou thuis + optreden DJ Michel de Hey

A.s. zondag start Serious Request en een aantal horecabedrijven hebben unieke items ingeleverd voor de veiling zoals onder andere chef Michael Wolf en zijn team van restaurant Wolf Atelier. Zij koken bij jou thuis terwijl DJ Michel de Hey plaatjes draait. Jouw huis wordt een waar pop-up restaurant! Michael maakt super lekker eten, regelt de beste wijnen en neemt zelfs een deel van de bediening uit zijn restaurant in Amsterdam mee. Daarnaast wordt gezorgd voor een goede sfeer, want DJ Michel de Hey draait de sterren van de hemel terwijl jij & 11 andere vrienden van een heerlijke maaltijd genieten. De datum kunnen jullie samen afstemmen.

Bied vanaf 20 december mee en steun 3FM Serious Request in de strijd tegen de stille killer: longontsteking!

Kook samen met sterrenchef Niven Kunz een 10-gangendiner voor jouw vrienden

A.s. zondag start Serious Request en een aantal horecabedrijven hebben unieke items ingeleverd voor de veiling zoals onder andere Niven Kunz. Dit is je kans om mee te helpen in een sterrenkeuken en daarna met je beste vrienden aan de chef’s table een tiengangen menu te eten! Jij en een vriend mogen 1 dag meelopen in de keuken van het met 1 Michelin bekroonde restaurant ‘Niven’ in Rijswijk. En dit is niet zomaar een restaurant, want restaurant Niven is al drie keer uitgeroepen tot beste groenterestaurant van Nederland! Daarnaast heeft Niven al 11 jaar lang een Michelin ster, terwijl hij zelf pas 35 is. Als dat geen garantie is voor een lekker diner dan weten wij het ook niet meer. Naast een dag meelopen in de keuken voor 2 personen, mogen jullie met in totaal 10 personen dineren aan de Chef’s Table. Wist je trouwens dat Niven ook heeft gekookt voor de Ierse rockband U2? Niven rockt mee, want hij gaat ‘All in’: aperitief, 10 gangen diner, wijn-arrangement en koffie met friandises. Dat belooft een onvergetelijke dag en avond te worden! De afname van dit item gaat in overleg.

Bied dan vanaf 19 december mee en steun 3FM Serious Request in haar strijd tegen de stille killer longontsteking!

Paddenstoelen met baconsmaak

Het familiebedrijf Sonoran Mushroom Company in Tucson, Arizona is gespecialiseerd in het kweken van organische ‘oyster’ paddenstoelen. Het bedrijf claimt dat de paddenstoelen ze net zo smaken als gebakken bacon. Er worden geen smaak- of kleurstoffen toegevoegd.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.