Trends in het kort | Week 5

2-2-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over gezichtsherkenning in een snoepwinkelketen in Amerika en de kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018 is geopend voor inschrijvingen.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Stichting N8BM A’DAM breidt Nacht voor de Nacht uit naar 25 clubs en tien restaurants

Amsterdamse clubcultuur proeven op zaterdag 24 februari georganiseerd door Stichting N8BM A’DAM: de tweede editie van Nacht voor de Nacht. De eerste editie van het jaarlijkse clubfestival, waar je met één kaartje de Amsterdamse clubcultuur kunt ontdekken, verkocht vorig jaar direct uit. Dit jaar wordt Nacht voor de Nacht uitgebreid van 20 naar 25 clubs. Ook het nachtdiner krijgt een groots vervolg; in tien restaurants, waaronder Rijsel en Café Caron, is het speciaal voor en tijdens Nacht voor de Nacht mogelijk om nachtelijk te dineren. “De Amsterdamse nachtcultuur is een echte kraamkamer voor creativiteit. Jonge makers krijgen de kans in deze ‘serious playground’ hun talenten te ontwikkelen en dat is de sleutel naar een cultureel diverse stad. Met het nachtdiner verbreden we het event ook nog eens, zodat alle Amsterdammers aan hun trekken komen. De nachtcultuur van Amsterdam is sterker dan ooit!”, aldus nachtburgemeester Mirik Milan.

World Food Center: een mix van wonen en werken

Het World Food Center in Ede is een initiatief van de gemeente Ede, de provincie Gelderland, WFC Development (Van Wijnen Groep en Green Real Estate) en de Wageningen UR . De gemeente en WFCD presenteerden vorige week het ontwikkelkader aan het gemeentebestuur van Ede. Het World Food Center (WFC) laat zien en beleven waar voedsel vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd, bewerkt, getransporteerd en geconsumeerd. Het WFC is de internationale ontmoetingsplaats voor consumenten, bedrijven, overheden en kennisinstellingen.

De kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018 is geopend voor inschrijving

De Slag op de Schelde vindt plaats op 18 juni 2018 en staat open voor professionele chefs of sous-chefs met zeebenen die op een schip op de Oosterschelde koken met asperges en een product uit de Oosterschelde. De deelnemers worden beoordeeld door een vakjury van (sterren)chefs en door een persjury. De wedstrijd is de enige kookwedstrijd voor professionele koks die plaatsvindt op het water. Inschrijven kan nog tot en met 9 april 2018.

Microvan | Deliveryservice 2.0

Nuro, één van de vele startups uit California, heeft een nieuw prototype bestelwagen ontwikkelt. Het busje, dat zonder bestuurder kan rijden, is ontworpen om op lokaal niveau korte afstanden te kunnen afleggen. De wagen bevat geen ramen en heeft onlangs een aantal tests ondergaan, zoals het maken van bochten, stoppen voor voetgangers en het geven van ruimte aan fietsers. Meer hierover te vinden op PSFK.

Lolli & Pops | Snoepwinkel keten onthult plannen voor gebruik gezichtsherkenning

Amerikaans snoepwinkelketen Lolli & Pops onthulde afgelopen maand plannen om met gezichtsherkenning aan de slag te gaan. De technologie is ontwikkelt door Intel en is bedoelt om klanten te herkennen wanneer ze de winkel binnen komen wandelen. De winkelmedewerkers zien vervolgens waar de klant van houdt, wat zijn/haar voorkeuren zijn, eventuele allergenen en kan daarop anticiperen. Het systeem zal aankomend jaar in meerdere winkel geïmplementeerd worden.

Majordomo | David Chang’s nieuwe restaurant in Los Angeles

Majordomo in Los Angeles stond al op verschillende lijstjes van openingen waar naar uitgekeken wordt aankomend jaar. Op de website van Fine Dine Lovers hebben we nu ook foto’s gevonden van het nieuwe restaurant van David Chang. Het restaurant is gevestigd in een oud pakhuis in Chinatown LA en het menu bevat veel shared-dining plateau’s, gerookte vleessoorten en een groot deel lokaal gemaakte gerechten onder de noemer ‘Market’. Bekijk de foto’s!

Franse chef Sébastien Bras neemt afstand van zijn drie Michelin sterren

De gastronomiewereld kijkt reikhalzend uit naar de uitreiking van de Michelin sterren aanstaande maandag in Frankrijk. Michelin kondigde vorige week al aan dat ze ervoor gekozen hebben om de wensen van Franse chef-kok Sébastien Bras te respecteren die afstand wilde nemen van de drie sterren van zijn restaurant Suquet in Laguiole. Bras nam het restaurant over van zijn vader, Michel Bras, en is al 18 jaar in het bezit van drie sterren.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.