Trends in het kort – week 46

18-11-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over de Nutella burger van McDonald’s en Bistro Vertus in Den Haag.

Wil je het volledige artikel lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Altijd goede melkschuim in iedere horecazaak zonder baristatraining

Dat het eenvoudig is om goed melkschuim te maken bewijst Tjeerd Schravendeel met Foam Locus. Een ogenschijnlijk simpele tool voor horecazaken waar met de hand wordt opgeschuimd, met het stoompijpje van de espressomachine. Met Foam Locus zit het stoompijpje altijd precies goed in de kan, met de juiste hoeveelheid melk, waardoor melkschuimen heel eenvoudig wordt, zonder grote investering.

De lancering van Foam Locus vindt plaats tijdens Horecava 2017, met de nominatie voor een Horecava Innovation Award als perfecte start.

McDonald’s Italy presenteert de Nutella Burger

Twee McDonald’s locaties in Europa hebben een eigen bakkerij sectie met een imposant assortiment aan koekjes, macarons, gebakjes en donuts. Deze locaties zijn gevestigd in Frankrijk en Italië. De laatstgenoemde komt met een wel heel bijzonder nieuw product, de Nutella Burger. De burger bevat geen vlees, maar het zachte broodje is daarentegen gevuld met een crème achtige Nutella.

Bistro Vertus | Wine & Food

De samenwerking tussen verschillende ondernemers heeft geresulteerd in een mooi nieuw bedrijf: Horeca-ondernemers Marko Karelse van restaurant Villa la Ruche in Voorburg en Martijn Verbruggen & Stefan Verleer van Bouzy Wine & Food in Den Haag hebben op 15 november hun Bistro Vertus in Den Haag geopend. Bistro Vertus is gevestigd in een historisch pand aan de Mauritskade en biedt stoere, basic bistrogerechten van de hand van Marko Karelse, gecombineerd met de wijnen en de beleving van Bouzy.

Nederlands afvalwater voedingsbron voor cacaoplantages in Dominicaanse Republiek

De wereld verkeert in een chocolade crisis. De vruchtbare gronden waarop cacao groeit worden steeds armer. De grondstoffen en nutriënten die in de producerende landen uit de grond worden gehaald, worden in het westen opgegeten en gaan niet meer terug naar waar ze vandaan komen. Hier gaat Chocolatemakers uit Amsterdam met hulp van de Nederlandse Waterschappen en de Tres Hombres wat aan doen. Het plan klinkt eenvoudig, maar is uniek in de wereld; struviet (fosfaat) dat door de Waterschappen gewonnen wordt uit het Nederlandse afvalwater, terugbrengen naar de cacaoplantages in de Dominicaanse Republiek om weer als voedingsrijke grondstof te gebruiken.

Zo wordt er voor gezorgd dat het welzijn van de Dominicaanse cacaoboer en het natuurbehoud centraal staat. Dit jaar wordt het unieke pilot project uitgevoerd en met lokale partners gemonitord.

Afvalstof als voedingsstof – zo kan de horeca nog jarenlang genieten van het mooie product chocolade!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.