Trends in het kort | Week 46

17-11-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Met deze week onder andere een verbod op het nemen van foto’s bij de Waterside Inn en op de stations in Nederland zijn recent een Dunkin’ Donuts en een Jumbo City geopend.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Instagram verboden bij The Waterside Inn in England

Een zone waar je je telefoon niet mag gebruiken – The Waterside Inn van de familie Roux vraagt hun gasten om hun gerechten niet te fotograferen en op Instagram te zetten. Het debat over voedselfotografie in restaurants is opnieuw aangewakkerd naar aanleiding van berichten dat The Waterside Inn haar gasten verzoekt de telefoons in hun zak te houden. Oprichter/Chef-kok Michel Roux heeft een bord geplaatst voor het restaurant waarin hij zijn gasten vraagt af te zien van het nemen van foto’s van de gerechten in hun restaurant met drie Michelin-sterren in Bray. Zijn zoon Alain Roux, die in 2002 de rol van chef-kok op zich nam, weigerde commentaar te geven op het beleid van het restaurant, toen BigHospitality contact opnam. Michel vertelde The Daily Mail dat hij ‘zo van streek’ was over eters die eerder probeerden het perfecte Instagram-shot te krijgen dan dat zij genoten van hun maaltijd.

Win een Airbnb overnachting in een Legokamer

Airbnb werkt samen met het Lego House in Denemarken voor – je raadt het al – een volledig Airbnb  gemaakte van Lego. Er zijn Lego-stoelen en Lego-tafels, een bed (met gelukkig, een matras dat niet gemaakt is van Lego) om in te slapen, alles in een Lego sfeer. Wanneer je aankomt op het vliegveld word je opgehaald in een Lego-auto, die je naar een Lego-restaurant brengt, waar je je droommaaltijd uit Lego kunt maken, waarna Lego-robots deze maaltijd voor je klaar maken. In totaal zijn er 25 miljoen Lego stenen gebruikt voor deze lego Airbnb.

Eerste Dunkin’ Donuts op Amsterdam Centraal

In samenwerking met de NS heeft Dunkin’ Donuts zijn eerste vestiging geopend op het Centraal Station te Amsterdam.  Amsterdam Centraal is het eerste treinstation met een Dunkin’ Donuts-filiaal, nadat er sinds 23 maart jl. zeven vestigingen in Nederland zijn geopend. Deze achtste vestiging is volgens de nieuwste internationale huisstijlelementen vormgegeven. De winkel aan het Amsterdamse Stationsplein serveert volgens de Amerikaanse formule ‘Het lekkerste koekje bij de koffie’.

Jumbo opent eerste gemakswinkel op station Eindhoven, ook Den Bosch krijgt Jumbo City

Op station Eindhoven is op 14 november de eerste Jumbo City officieel geopend. Treinreizigers kunnen zowel door de week als in het weekeinde terecht bij de mini-supermarkt. Het aantal mini-supermarkten op stations – ook wel gemakswinkels genoemd – groeit gestaag, meldt de NOS. Zo heeft Albert Heijn tientallen van dat soort mini-supers, de AH to go’s. Als het aan het Jumbo ligt, is de vestiging op station Eindhoven de eerste van zeker twintig tot dertig mini-supers. Tegen Omroep Brabant werd verteld dat er binnenkort ook een Jumbo City op station Den Bosch wordt geopend.

Michelin-sterren 2018 voor Kyoto en Osaka bekend

De Michelingids voor Kyoto en Osaka 2018 is gepubliceerd en Japan heeft er weer twee nieuwe drie-Michelinsterren restaurants bij. Lida in Kyoto en Hajime in Osaka zijn de nieuwste  aanwinsten, Hajime is een op de Franse keuken geïnspireerd restaurant. Volgens hun website is hun kookstijl een eerbetoon aan ‘het evenwicht en de harmonie tussen de natuur, aarde en ruimte’. Eén van hun signatuur gerechten is een gerecht met 110 ingrediënten, wat is zeker 3 michelin sterren waard.

Michelin-sterren Duitsland 2018

Michelin heeft deze week ook de Michelin-gids voor Duitsland uitgegeven. In restaurant Atelier,  München heeft chef-kok Jan Hartwig, voorheen chef-kok van het drie Michelinsterrenrestaurant van Sven Elverfeld in Wolfsburg, zijn derde ster verdiend. Er zijn weer vier nieuwe 2-sterren restaurants aan de lijst toegevoegd. Bekijk de volledige lijst in de link.

Chef-koks in één van ’s werelds beste restaurants werken niet meer dan 8 uur per dag

Interessant artikel om te lezen en een bijzondere video om te bekijken van Fine Dining Lovers waarin Magnus Nilsson van het 2 Michelin-sterrenrestaurant Fäviken verteld over de balans tussen werk en privéleven van koks. In zijn restaurant in Zweden werken chef-koks 8 uur per dag, wat neerkomt op een 40-45-urige werkweek, plus vijf weken vakantie per jaar. Bekijk zijn mening en misschien brengt het u op ideeën om de uren van uw personeel te verminderen en zo te motiveren.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.