Trends in het kort | Week 42

20-10-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over vegan foie gras in België en een apparaat dat ervoor zorgt dat bier uit fles nu ook uit te tap gedronken kunnen worden.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier

Vegan Foie Gras uit België

Ganzenlever – oftewel foie gras – wordt door veel mensen gezien als zo’n beetje het meest dieronvriendelijke stukje vlees. Dat komt vooral door de gedwongen manier van voeden van de ganzen, met een trechter in de snavel. De Belgische restauranteigenaar Paul Florizoone heeft na lang zoeken een plantaardig alternatief gevonden: de vegan foie gras. Deze diervriendelijke variant wordt gemaakt op basis van tofu (soja) en een granenpasta.

Bistro Berlage wordt de nieuwe bistro klassieker van Amsterdam

In oktober 2017 sluiten de deuren van het huidige Grand Café van de Beurs van Berlage aan het Beursplein in Amsterdam om plaats te maken voor een nieuw horecaconcept. Vanaf december 2017 kunnen gasten op deze iconische locatie kennis maken met Bistro Berlage, een eigentijds en elegant restaurant waarin klassieke elementen behouden blijven. In het menu komt deze combinatie van klassiek en eigentijds terug in gerechten die associëren met de unieke geschiedenis van het beursgebouw en haar plaats in Amsterdam.

Van een flesje naar tapbier

The Fizzics biertap is een innovatief idee die ervoor zorgt dat bier uit flesjes nu ook vanuit de tap gedronken kunnen worden. De machine kan nu op Indiegogo besteld worden. Het is eigenlijk heel simpel: je plaatst het flesje bier in de machine en het komt er als tapbiertje weer uit.    is a new innovative idea to never let you drink from a bottle ever again. You can place a beer bottle the machine and tap it into you glass. It can create a foam layer to your wishes. The only thing better than beer, is better beer.

SushiSamba Amsterdam feestelijk geopend

SushiSamba was al een tijdje open maar afgelopen maandag werd het restaurant dan ook officieel op een feestelijke manier geopend. Gasten konden onder andere genieten van de bekende crispy yellowtail taquitos, green bean tempura, wagyu gyoza en een selectie van de SushiSamba rolls. De gerechten werden gecombineerd met Bruno Paillard champagne en een selectie van signature cocktails. Sinds de lancering van SUSHISAMBA in 1999, staat het merk bekend om haar unieke mix van Japanse, Braziliaanse en Peruaanse cultuur en keuken, gecombineerd met een passie voor muziek, kunst en design.

Frites Atelier Amsterdam introduceert nieuwe seasonal special

Elk nieuw seizoen introduceert Frites Atelier Amsterdam een nieuwe seasonal special, die alleen gedurende dat seizoen verkrijgbaar is. Naast alle reguliere gerechten op het menu, heeft ieder seizoen dus eigenlijk zijn eigen limited edition bij Frites Atelier Amsterdam. Met de herfst in aantocht heeft Sergio Herman een heerlijk herfstig recept bedacht: de Bacon & Bearnaise.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.