Trends in het kort – week 40

7-10-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week alles over bier, wijn, cocktails en hoe dit te drinken zonder die vervelende kater.

Wil je het hele artikel lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Tapwand met 40 verschillende soorten bier en wijn

Net geopend, ´T Taphuys in Tilburg. Dit nieuwe concept heeft een unieke tapwand waar 40 verschillende soorten bier en wijn te verkrijgen zijn. De tapwand kan bediend worden met een pasje die bij de bar opgehaald kan worden. Zet hier wat geld op en je kunt beginnen!

Cocktail – Mexican Bulldog by Popocatepetl Utrecht

Het is niet de cocktail die nieuw is. Het is de manier van presenteren. De Mexican Bulldog bestaat uit Corona, tequila, citroen en ijs. Bij Popocatepetl Utrecht wordt deze op een wel hele stoere manier geserveerd. Het magische van de cocktail? Hij vult zich vanzelf bij! Hoe? Klik op de titel.

Bar serveert cocktails ter verbetering van de gemoedstoestand

In Londen heeft bar Barts het eerste Londense cocktail menu gelanceerd. Deze wordt beschouwd als het eerste menu met cocktails die “wetenschappelijk bewezen” de stemming van een drinker kan stimuleren. Het nieuwe ‘Mood Menu’ is voorzien van drie cocktails gemaakt ter bevordering van het geluk, de focus en het aanmoedigen van ontspanning.

“Alcosynth” alcohol drinken, zonder de vervelende kater

Wat als je een paar goede cocktails kunt drinken zonder een dag later spijt te krijgen? Een nieuwe stof die voelt als drank, tenminste als je het drinkt, belooft hetzelfde effect als gewone alcohol te creëren. Dit echter zonder de vervelende kater de volgende ochtend, beschadiging van je lever of het aantasten van de productiviteit. “Alcosynth” is een synthetische alcohol bedacht door David Nutt, een neuropsychopharmacology professor aan het Imperial College in Londen. Hij beweert dat zijn uitvinding alcohol gaat vervangen in 2050.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.