Trends in het kort | Week 40

6-10-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over het omzetten van vogelveren tot voedsel voor mensen en over de vernieuwde Michelin gids van Londen.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Afgelopen zondag 1 oktober was het weer BankjesDag

Bankjesdag, oftewel Global Open-Air Café, is een Nederlands initiatief dat wereldwijd vervolg heeft gekregen. Via de website van het bankjescollectief kun je zien met wie je afgelopen zondag kennis had kunnen maken in je buurt. Er waren 1493 bankjes aangemeld voor deze dag! Geïnteresseerd? kijk op hun website voor de volgende BankjesDag! BankjesCollectief is een initiatief van Jesse Jorg (We The City) & Cathelijn de Reede (Springtide studios) en onderdeel van de Stichting ‘We The People’ gevestigd aan De Ceuvel in Amsterdam Noord.

Vogelveren als voedsel

Een artikel op Munchies, die zich in de titel al afraagt of die hele duurzaamheidsbeweging niet een béétje te ver is gegaan nu we overwegen om de inhoud van onze kussens naar binnen te werken? Toch hebben Professor Hatti-Kaul en Mohammad H. A. Ibrahim van de Lund universiteit in Zweden een bacterie ontdekt die het eiwit in de veren kan afbreken in eetbare aminozuren. Met deze vloeibare eiwitten kun je dieren voeren, het kan voor cosmetica gebruikt worden en uiteindelijk dienen als voedselbron voor mensen.

Michelin Gids voor Great Britain & Ireland 2018

Dit jaar zijn er 16 nieuwe Michelinsterren restaurants bijgekomen in het Verenigd Koninkrijk, waaronder Claude Bosi’s nieuwste avontuur Bibendum, die direct twee sterren kreeg. Ook was er een zeldzaam geval, The Araki, die dit jaar zijn derde ster ontving nadat die vorig jaar al twee sterren had bemachtigd. Daarmee sluit het restaurant zich aan bij het lijstje van vier andere restaurants in het UK die de felbegeerde titel dragen. In totaal zijn er in het UK nu 5 drie-, 20 twee- en 150 1ster –restaurants.

Een interview met Grant Achatz over Aviary New York

Een interessant artikel op Fine Dining Lovers met chef Grant Achatz over zijn nieuwe restaurant ‘Aviary’ in het Mandarin Oriental hotel. The Aviary is een powerhouse dat verrassende maar heerlijke combinaties van cocktails en eten serveert. Achatz en zijn compagnon, Nick Kokonas, hebben al 7 jaar samen een vestiging in Chicago. Anders dan de eenmalige evenementen en pop-ups is dit hun eerste restaurant dat buiten de stad opent. Interessant om het ontbijtplan te lezen, beide chefs zijn niet gespecialiseerd in ontbijt, maar hebben toch een manier gevonden om de vraag naar ontbijt in het hotel te vervullen zonder zijn Alinea identiteit te verliezen.

En weer opent een bekende Franse patissier, Philippe Conticini, een bakkerij annex café in NYC

Ik kan me nog goed herinneren dat ik in een van de eerste jaren van Horecatrends over la pâtisserie des rêves heb geschreven. Foto’s van patisserie onder een glazen bubbel met een lamp erboven gingen viral. Sindsdien is er veel veranderd in de patisseriewereld, het vak werd steeds populairder. Zo heeft de ‘pastry shops of dreams’  ondertussen vestigingen in Frankrijk, Tokyo en Abu Dhabi. Maar we kennen bijvoorbeeld ook de Franse patissier Dominque Ansel, die vestigingen heeft in New York, Tokyo en Londen maar ook uit is geroepen tot beste patissier ter wereld. Nu vind één van de oprichters van ‘La pâtisserie des rêves’, patissier Philippe Conticini, het tijd om zijn eerste bakkerij in de West Village in New York te openen. De bakkerij zal gecombineerd worden met een café en de naam La Maison De Makoto krijgen. ^Marjolein

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.