Trends in het kort – week 38

23-9-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere, Streethacker de nieuwe recensie app en 3D pinter ´Print a Drink´ neemt de cocktail scene over.

Wil je het hele artikel lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Ron Blaauw bij je thuis

Exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn: de toppers uit Rons Gastrobarren. Bekijk de leuke reclame op de Facebookpagina van Ron’s Gastrobar. Like de pagina en wie weet win jij één van de 10 supergave Ron Blaauw Thuis borrelplanken.

#WandIt | wijn drinken zonder de kater

De Wand™ van PureWine, uitgerust met gepatenteerd ‘nanopore harstechnologie’, is de oplossing tegen de kater. De Wand™, een soort filter in de vorm van een lepel, valt de ongewenste histamine en het conserveringsmiddel sulfiet aan. #WandIt voordat je drinkt, De Wand™ zorgt ervoor dat je, je favoriete wijn kunt drinken zonder je druk te maken om de vervelende effecten als een kater.

Streethacker

De nieuwe restaurant recensie app Streethacker maakt het mogelijk voor de recensent om een kort (10 seconden) filmpje te uploaden waarin je je restaurantervaring beschrijft. De video’s kunnen worden voorzien van voice-over en tekst. Iedere gebruiker van Streethackers kan elkaar volgen. Weer een voorbeeld van een app die het gasten mogelijk maakt om de restaurantbezoeker te voorzien van eerlijke informatie. Gasten vertrouwen eerder informatie/recensies van andere gasten dan van het restaurant zelf. Streethacker is een combinatie van Snapchat en Yelp.

Print a Drink

Print a Drink is een nieuwe methode van 3D printen, ontwikkeld door de University of Arts and Design in Linz, Oostenrijk. De 3D printer kan diverse vormen maken in een cocktail of ander drankje, gaaf!

Audi, the Emmy Awards & Airbnb

Als onderdeel van Audi’s sponsoring van de Emmy Awards, heeft Audi besloten om samen met Aibnb fans een uniek verblijf aan te bieden. Een driedaagse trip naar het luxe Rondoline Residence in Death Valley, Nevada. Een fantastische accommodatie op een geïsoleerde locatie, het lijkt er zelfs op dat het niet eens een adres heeft. Het huis is alleen te bereiken doormiddel van coördinaten. De fans rijden in een 2017 Audi R8 gedurende hun verblijf. Klik op de titel voor het volledige artikel en filmpje.

The Grand Gelinaz! zal gehouden worden op 10 november.

40 chefs van wereldklasse (bekijk de line-up door op de titel te klikken) verdeeld over vijf continenten en verschillende tijdzones zullen simultaan koken op het 24-uur durende S.Pellegrino gesponserde evenement. We schreven al eerder over dit evenement, in de basis draait het allemaal om het ruilen van keuken, teams en omgeving.

In de line-up vinden we dit jaar helaas geen Nederlandse chefs. De tickets zijn nu beschikbaar op de website van Gelinaz!

Szechuan buttons

Een paar jaar geleden hadden we het genoegen om de Szechuan buttons van Koppert Cress te proeven. Op de website van Fine Dining Lovers staat een artikel over deze eetbare bloem. De Szechuan buton wordt nu gebruikt in nieuwe recepturen waaronder cocktails.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.