Trends in het kort | Week 36

8-9-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over een nieuw soort chocolade, ruby chocolate, een roze variant. En in Zuid-Afrika wordt een dramaserie verspreid via WhatsApp.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Ruby Chocolate

Callebaut Chocolate heeft recent op een beurs in Sjanghai een roze chocolade van een ‘ruby’ cacaoboon gepresenteerd. Na zwarte (puur), bruine (melk) en witte soorten presenteerde het bedrijf  ‘ruby’ chocolade met een fruitsmaakje als bessen. De fruitige smaak en roze kleur zitten van nature in de cacaobonen volgens het bedrijf. Er worden dus geen bessen, smaak- of geurstoffen toegevoegd. Het heeft 13 jaar geduurd voor Belgische en Franse laboratoria het procedé had ontwikkeld waardoor de bonen die smaak en kleur prijsgeven. Het duurt nog 6 tot 18 maanden voor deze ruby chocolade op de markt komt. Dus nog geen roze chocolade letters van de Sint!

In Zuid-Afrika is een dramaserie verspreid via WhatsApp

Met behulp van sms, foto’s, spraaknotities en video volgt Uk’shona Kwelanga de interacties van een familie na de plotselinge dood van een familielid en de daaropvolgende voorbereiding van de begrafenis. De serie werd gemaakt door de Zuid-Afrikaanse verzekeringsmaatschappij Sanlam om mensen bewust te maken van de kosten die een begrafenis met zich meebrengt. Het abonnement op de dramaserie van zeven delen is gratis. Gaaf marketing idee. Lijkt een follow up op het social cinema waarover we eerder schreven.

Nieuwe, luxueuze verpakking voor de nieuwste hamburgers van McDonald’s in het Verenigd Koninkrijk

Couture is niet het woord dat de meeste mensen associëren met fast food chain McDonald’s, maar door de nieuwe samenwerking met de bekende designer Julien Macdonald is er nu wel een modieuze verpakking ontworpen. Macdonald creëerde een speciaal, chique zwart- en goud gekleurde verpakking waarvan er slechts 1000 beschikbaar zijn, in McDonald’s restaurants in de UK. In de dozen zullen de nieuwe gastronomische hamburgers worden verkocht: The Classic, The BBQ en The Spicy.

Chef Alain Ducasse opent een nieuw restaurant in Parijs

Chef Alain Ducasse opent restaurant Spoon, een revival van één van zijn voormalige restaurantconcepten, Spoon Food & Wines. Het restaurant gaat eind september in Parijs open. Het menu is geïnspireerd op de avonturen van Alain Ducasse als globetrotter. De afgelopen twee jaar heeft hij inspiratie opgedaan in steden als Londen, New York, Hong Kong, Peking, Rio de Janeiro, Tokio, enz. Enkele gerechten die op de menukaart terecht zullen komen zijn o.a. ‘Pittige Eend’ uit China en Mango Brulée met avocado en koriander uit Brazilië. Op dit moment heeft Alain Ducasse twintig restaurants over de hele wereld met 18 Michelin-sterren. Filmmaker Gilles de Maistre legde Ducasse’s avonturen vast op film, ‘La Quete d’Alain Ducasse’ (vertaald: De zoektocht van Alain Ducasse). De film zal dit jaar vanaf oktober  te zien zijn in de Franse bioscopen.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.