Trends in het kort | Week 33

18-8-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere een café in Australië dat aan ‘mannenbelasting’ doet en Fried Fried Chicken Chicken beer, bier dat gedeeltelijk bestaat uit kip.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Puggle Café opent voor een dag in Londen

Op 9 september zal er bij The Book Club in Shoreditch, Londen een tijdelijk Pug Café openen. Eerder was deze al te vinden in andere steden in England, nu mogen de Londenaren dus een dag genieten van deze schattige honden. Er zijn verschillende activiteiten te doen en een deel van de opgehaalde entreegelden gaan naar een goed doel.

Café heft mannenbelasting in Australië

Opmerking nieuws vanuit een café in Australië waar mannen ééns per maand meer betalen dan vrouwen. De mannenbelasting bedraagt 18% en is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de verschillen in loon tussen man en vrouw. Mannen zijn overigens niet verplicht de belasting te betalen maar uit de praktijk blijkt dat veel die 18% extra ‘gewoon’ betalen.

Fried Fried Chicken Chicken beer  | Gefrituurde kip en bier

De speciaalbier trend van de afgelopen jaren zorgde al vaker voor opmerkelijke creaties. Deze mag er ook zijn: The Veil Brewing Company heeft namelijk een biertje op de markt gebracht genaamd Fried Fried Chicken Chicken beer waarbij een klein gedeelte van het bier bestaat uit gefrituurde kip. Fried Fried Chicken Chicken zal in gelimiteerde oplage te koop zijn bij de brouwerij.

Glass cooked fish | Tarbot gebakken onder gesmolten glas

We kwamen een filmpje tegen waarbij een tarbot werd gebakken met behulp van loeiheet, gesmolten glas. Het hete glas vormt zich volledig om de vis heen waardoor er een soort schild ontstaat, hierdoor kunnen de sappen die van de vis komen niet ontsnappen. Na ongeveer 20 minuten knapt het glas en kan de vis gegeten worden.

Nobel Rot | Een rottende appel als gerecht

Mugaritz heeft dit jaar een gerecht op de kaart die het erg goed doet op Instagram: Nobel Rot, oftewel de rottende appel. Door een schimmel bewust los te laten op de appel en deze een aantal dagen te laten ‘rijpen’ krijgt de appel een frisse smaak. Check de link voor het hele artikel en natuurlijk de foto’s.

Rijdende hotels | Luxueuze bussen in San Francisco

Slapen in een bus was nog nooit zo comfortabel met deze bussen van een start-up in San Francisco. Ze zijn voorzien van 24 slaapcabines, een lounge, wc’s en wifi. De CEO van het bedrijf omschrijft de bussen als een ‘rijdend hotel’. Hij wil met deze bussen een einde moeten maken aan de negatieve perceptie die mensen hebben over bussen die een lange afstand afleggen.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.