Trends in het kort | Week 31

4-8-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere, wellness specialisten in de supermarkt en labels van wijnflessen met daarop kunstwerken van vroeger.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Amerika | Wellness specialisten in een supermarkt  

Nieuw: The Raley’s Supermarket in Amerika heeft nu ‘wellness specialisten’ rondlopen die klanten helpen met het maken van de juiste keuzes op het gebied van gezond, duurzaam eten en andere gezondheidsinitiatieven. De afgelopen jaren is het supermarkt concern druk bezig geweest met het implementeren van het programma, het resultaat is dat er nu in alle supermarkten medewerkers rondlopen met de juiste kennis op het gebied van wellness.

Roca broers openen chocolade fabriek

Tweevoudig winnaars van de titel ‘’s werelds beste restaurant’, de Roca broers, zijn er klaar voor om een chocolade fabriek te openen in Girona, Spanje. De getalenteerde chef Yordi Roca gaat er chocola maken gemaakt van cacao uit Peru. De broers, verantwoordelijk voor El Celler de Can Roca, hebben nog weinig andere details openbaar gemaakt. In de tussentijd is het dus wachten en misschien maar een kijkje nemen bij gelateria Rocambolesc, dat in dezelfde stad ook gerund wordt door de broers.

Chef David Cheng van Momofuku’s in New York opent restaurant in LA

Momofuku’s David Chang gaat een restaurant openen in Los Angeles. Het restaurant gaat North Spring heten en is 5.000 vierkante meter groot. Volgens Eater LA wordt het restaurant nog voor het eind van dit jaar geopend nabij het Dodger Stadium in het Oosten van de stad.

Vild Mad | App helpt bij het zoeken naar verse ingrediënten

Een nieuwe app van chef René Redzepi helpt gebruikers naar het zoeken van eetbare planten in verschillende omgevingen, het hele seizoen door. Redzepi heeft de app gemaakt zodat mensen bewust worden dat er in de natuur ook bruikbare ingrediënten te vinden zijn. Hij hoopt dat mensen op zoek gaan naar de ingrediënten die je zelf kunt gebruiken in maaltijden en snacks, tegelijkertijd komt hierdoor ook weer iedereen buiten.

The Provocateur wijnen | Wijnflessen met kunstwerken op de labels

De wijnen van PROVOCATEUR zijn nu in een serie verkrijgbaar waarbij iconische kunstwerken uit het verleden zijn uitgebeeld met een moderne twist. Zulke speelse designs zie je niet vaak op de labels van wijnflessen, misschien dat het hiermee wel aantrekkelijker wordt voor iedereen om eens een flesje wijn te pakken.

The McDonald’s boombox | Gemaakt van een kartonnen drinktray

In Canada konden klanten bij de McDonald’s tijdelijk hun kartonnen drinktray omtoveren tot een Boombox. Elke smartphone waar muziek op afgespeeld kon worden, kon je aansluiten zonder elektriciteit. Lees er meer over in het artikel!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.