Trends in het kort – week 30

29-7-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over communicerende bierglazen met de Glassify app, Otima port die je ijskoud moet drinken, Black Lime en gefermenteerde frietjes!

Wil je het hele artikel lezen, klik dan op de titel. Veel lees plezier!

Bierglazen die communiceren met de Glassify app

In de met Glassify deelnemende bars krijg je bierglazen met QR-codes en ingebouwde NFC-chips. Klanten scannen deze codes waarna je word uitgenodigd om de Glassify app te downloaden. Deze geeft toegang tot een scala aan functies, zoals wallet-less pre-pay te bestellen en promoties. Glassify laat gebruikers ook drankjes voor elkaar kopen en je ziet op de app alle andere deelnemende bars in de omgeving. Daarnaast kun je via de app een taxi naar huis bestellen als de pret voorbij is. De Glassify app is verkrijgbaar in de App Store of via Google Play te downloaden en kan ook worden gebruikt om non-alcoholische dranken te bestellen.

Warre’s Otima port – zomer + port ‘a match made in heaven’

Afgelopen weken was horecatrends in Portugal en daar dronken we regelmatig een port & tonic. Een iets zoetere variant op de gin & tonic. Afgelopen week ontvingen we een persbericht over de Otima 10, een port die koud gedronken moet worden en goed smaakt bij nagerechten met vanille, sinaasappel of pure chocola. Dit past goed bij het zachte karamelachtige karakter van de Otima 10. In het persbericht wordt zelfs gesproken van een ‘high port’ in plaats van een ‘high tea’.

Airbnb richt zich steeds meer op de zakelijke reizigers.

Airbnb, richt zich steeds meer op zakelijke reizigers, die gasten die zorgen voor beleg op de boterham van hotels. De New York Times schreef er een inzichtelijk artikel over. PhoCusWright, een onderzoeksbureau in de travel branche, geeft aan dat één op de drie toeristen in 2015 gebruik maakte van particuliere accommodaties. 31 procent van de reizigers die Airbnb in de afgelopen twee jaar heeft gebruikt deed dit zakelijk. In dit artikel ook een aantal reacties van de hotelbranche op deze ontwikkelingen. Zoals bijvoorbeeld het nieuwe net geopend Moxy New Orleans, het tweede Amerikaanse Moxy hotel by Marriott International. Hun antwoord: lage prijzen, compacte ruimte, toegang tot je hotelkamer zonder sleutel via een app en gemeenschappelijke ruimtes. Denk hierbij aan een full-service bar, grab-and-go eten, ruimten om spelletjes te spelen en veel stopcontacten voor het opladen van elektronische apparaten in de lobby.

Ooit gehoord van Black Lime?

We hebben nog nooit gehoord van Black Lime, maar nu we erover hebben gelezen willen we het graag proeven! Het is gedroogde limoen. Deze limoen heeft zijn watergehalte verloren na een lange droogtijd in de zon. Ze worden heel gebruikt in plakjes gesneden of gemalen als specerij in gerechten uit het Midden-Oosten. Van oorsprong uit de Perzische Golf. Waarschijnlijk hebben we het wel eens geproefd, want het schijnt populair te zijn in slow-cooked gerechten uit het Midden-Oosten. We vragen ons af wanneer dit product gebruikt gaat worden in onze gerechten! De Black Lime wordt gemaakt door verse limoenen te koken in zout water en dan lang te drogen in de zon. Niet zelf te maken dus hier in Nederland.

Gefermenteerde Frieten

Gefermenteerde frietjes, hoewel veel Nederlandse chefs wel met fermenteren aan het experimenteren zijn op dit moment, zijn wij ze nog niet tegengekomen in Nederland. Vorige week lazen we een artikel en daar in, enigszins verborgen, sprak de schrijver over de heerlijke gefermenteerde Franse frietjes die ze had geproefd. Wanneer je ‘fermented French fries’ googled kom je tientallen artikelen tegen. We vragen ons af wanneer een Nederlands restaurant ze gaat verkopen, wij komen ze proeven!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.