Trends in het kort | week 3

20-1-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over Ratatouille kijken en eten bij restaurant Dertien en de nieuwe foodtrend van 2017, Plankton!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel plezier met het lezen!

McDonald’s gaat thuisbezorging testen in Amerika.

McDonald’s begint eind januari in Amerika met het testen van een eigen thuisbezorgsite vanuit bijna 200 vestigingen in Orlando, Tampa en Miami. Gasten kunnen via een online menu bestellen en hun eten wordt dan bezorgd via Ubereats.

AB InBev start met een eigen eetcafé keten

Bierbrouwer AB InBev de maker van onder andere Stella Artois, begint een keten met eetcafés. Deze eetcafés zullen helemaal gebaseerd zijn op hun Amerikaanse speciaalbier Goose Island. Het eerste eetcafé is in december geopend in Londen. Anheuser-Busch InBev, de brouwgigant die bijvoorbeeld ook Budweiser verkoopt, heeft aangegeven hun Goose Island Vintage Ale House als keten te willen gaan wegzetten met in 2017 nog een vestiging in Londen, volgend jaar is België aan de beurt.

Food Movie @ Dertien / Kids edition

Woensdag 1 februari om twee uur organiseert Restaurant Dertien de Food Movie @ Dertien / Kids edition. Ouders en kinderen kunnen gedurende deze dag voor € 12,= per persoon de beroemde kook animatie Ratatouille komen kijken. Inbegrepen in de toegangsprijs is een bord verse gemaakte ratatouille van de houtoven. Is ratatouille jou toch iets te gezond dan is er ook de Croque Monsieur als alternatief. Leuk initiatief om gedurende de, in de regel, rustigere dag van de week ouders met kinderen naar je restaurant te trekken.

Plankton | de nieuwe foodtrend van 2017

Je hebt er vast wel eens van gehoord, plankton. Misschien ken je zelfs het kleine organisme wel uit de tekenfilm Spongebob. Maar goed dat terzijde. Fine Dining Lovers schreef recent een artikel over het plankton gebruik in de keukens van Michelin sterren restaurants. Waarom we het moeten gebruiken? Plankton is een volledig natuurlijk product en is rijk aan mineralen zoals, ijzer, calcium, fosfor, jodium, magnesium, kalium, omega drie & zes en vitamine E & C. Dit maakt het product gezond voor het menselijk lichaam. De verwachting is dat het product de komende maanden meer en meer gebruikt zal worden in restaurants.

Insecten in standaard maaltijden

Ben jij dit jaar in Zwitserland en ga je je boodschappen doen bij een COOP supermarkt, let dan goed op! Nog dit jaar gaat de supermarktketen insecten verwerken tot hamburgers en gehaktballen. Even goed de ingrediëntenlijst checken als je absoluut geen insecten wilt eten. De supermarkt wil hiermee mensen aanmoedigen om dit milieuvriendelijke product meer te gaan consumeren. We weten inmiddels dat insecten minder van onze planeet vragen aan energie dan vlees. Wij zijn benieuwd wanneer en of de COOP in Nederland deze producten ook gaat verkopen.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.