Trends in het kort – week 21

27-5-2016

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere een artikeltje over een pop-up locatie ‘Asperges op de velden’ waar onder ander Soenil Bahadoer kookt, proefslapen in het nieuwe hotel van Corendon op Ibiza en een link naar een artikel over ambachtelijk bier veranderen in whiskey! Wil je het hele artikel lezen, klik dan op de titel. Veel lees plezier!

Soenil Bahadoer kookt in pop-up locatie ‘Asperges op de velden’ 

Midden in de aspergevelden rond Nuenen verrijst binnenkort een bijzonder pop-up restaurant. 2 weken lang kunt u daar genieten van heerlijke gerechten met asperges. Op dinsdag 7 juni zal meesterkok Soenil Bahadoer, samen met zijn volledige team, daar een lunch en diner bereiden.
Locatie is Raaijmakers Hoeve, Boord 25 Nuenen. Reserveren doe je hier.

Proefslapen in het nieuwe hotel van Corendon

Hotel Marble Stella Maris Ibiza, onderdeel van de fonkelnieuwe Marble hotelketen van Corendon, opent binnenkort haar deuren op Ibiza. De keten zoekt proefslapers: je keurt onder andere het unieke all inclusive concept, de restaurants, receptie, de twee zwembaden en natuurlijk je hotelkamer. Je krijgt de vlucht, twee gratis overnachtingen, kortom een compleet verzorgd weekend op Ibiza, inclusief een uniek optreden van de bekende cabaretier Najib Amhali. Blijft een mooie manier om extra aandacht voor je hotel te genereren….

Ambachtelijk bier veranderen in Whiskey

David Kyreiko uit Brooklyn, van New Arcane Distilling New York trekt de kurk uit een fles Lone Wolf Whisky. Hij destilleert met ‘all Galaxy-hopped dubbel IPA bier’ gemaakt door een lokale thuisbrouwer. De geur van dit bier is zo intens dat de hele kamer er naar ruikt. Het nieuw klinkende concept Kyreiko small-batch ‘bier whisky’ is niet geheel nieuw. En, in feite maakt Kyreiko deel uit van een groeiende groep van producenten die bezig is met het reduceren van ambachtelijk bier naar dranken.

Aluminium pop-up cafe in Bangkok

In Bangkok staat momenteel een pop-up cafe die volledig van aluminium is. The Hands & Heart café, zoals die genoemd wordt, is gesitueerd in een ander pop-up cafe: Freitag. Het café serveert een speciaal samengesteld mengsel van koffiebonen uit vier landen en bestaat net als Freitag volledig uit aluminium.

Virtual reality attractie bij infocentrum Afsluitdijk

In de afsluitdijk zijn ze momenteel bezig met een nieuwe toeristische attractie: de Vismigratierivier. Bij het tijdelijk geopende informatiecentrum kun je nu alvast een kijkje nemen via een Virtual Reality bril. Hiermee maakt de bezoeker een helikopter vlucht over de (toekomstige) vismigratierivier.

Instagram trend: koffie in een ijshoorntje!

Latte art tot in perfectie! Cappuccino geserveerd in een ijshoorntje! Dayne Levinrad is werkzaam bij The Grind Coffee Company in Johannesburg (Zuid-Afrika). Hier ontwikkelde hij één van dé Instagram-trends van dit moment: coffee in a cone. Begin januari plaatste Dayne Levinrad zijn eerste koffie in een ijshoorntje met chocolade op Instagram, waarna maar liefst 1 miljoen foto’s werden geüpload met de hashtag #coffeeinacone.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.