Trends in het kort | Week 2

12-1-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere lessen van chef José Andrés over hoe om te gaan met politiek en Walt Disney World krijgt een wijnbar.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Eately | Eerste vestiging in Londen

Een 40.000 m² grote vestiging van het food hal concept Eataly met restaurants, winkels en cafés staat gepland voor een locatie op Bishopsgate nabij station Liverpool Street, volgens vastgoedbronnen. Eataly staat op het punt om een huurcontract te sluiten met British Land, dat het gebouw her-ontwikkelt op 135 Bishopsgate, waar voorheen de Royal Bank of Scotland gevestigd was.

Onderzoek Guido Camps: vezels vullen, calorieën niet

Het gevoel dat je vol zit hoeft niet te betekenen dat je een volle maag hebt. WUR-promovendus Guido Camps onderzocht het verschil tussen vol voelen en vol zitten. Voedingsdeskundige Guido Camps, bekend geworden als finalist van ‘Heel Holland Bakt’, promoveerde aan de Universiteit van Wageningen op het verschil tussen vol voelen en vol zitten. Interessant artikel van de Volkskrant met als conclusie: subjectieve gevoelens, zoals hoe vol je je voelt, zijn niet afhankelijk van calorieën. Dat werd al vermoedt, maar is nu voor het eerst duidelijk met MRI aangetoond.

Wat is watermeloen radijs?

De afgelopen weken zijn we een paar recepten tegengekomen van watermeloen radijs. Maar wat is het eigenlijk? Het is een felgekleurd knolgewas dat je maaltijden opfleurt maar je ook een boost geeft! Watermeloen radijs komt van de daikon radijs af en is lid van de mosterdfamilie. De naam komt van het feit dat die qua kleuren overeenkomt met een watermeloen, dit geldt overigens niet voor de smaak volgens dit artikel van Fine Dining Lovers.

Walt Disney World krijgt een wijnbar

Dit jaar opent ‘Wine Bar George’ haar deuren in Walt Disney World. De wijn zal plek bieden aan 210 personen die de wijnen per glas of fles kunnen bestellen. Master sommelier George Milotes heeft een wijnkaart samengesteld van meer dan 100 verschillende wijnen, ook kun je er terecht voor kleine bites.

Starbucks opent grootste winkel in Zuid-Korea

Starbucks Coffee Korea Co., een 50/50 joint venture tussen Starbucks Coffee International Inc. en Shinsegae Group, vierde in december de opening van Korea’s grootste Starbucks winkel, gelegen in het centrum van Seoul bij het Jonggak Station. Een plek waar alle generaties Koreanen samenkomen om te shoppen, dineren, werken en ontspannen. Geschiedenis komt daar samen met tradities uit de Koreaanse cultuur. De winkel is 1000 m2 groot is te vinden in de Jongro Toren, dat 900 inwoners telt. Uniek is de ‘Grand Bar’, een driehoekige bar die 25 meter lang is en daarmee de grootste stand-alone bar is van alle Starbucks locaties in het land.

Een ‘Game of Thrones’ ijshotel open in Finland

Lapland Hotels SnowVillage heeft in samenwerking met HBO Nordic een Game of Thrones hotel gemaakt die volledig van sneeuw en ijs is. Het hotel is gelegen in Kittilä, wat ongeveer anderhalf uur vliegen is vanuit Helsinki. Het heeft slechts een maand geduurd om SnowVillage te bouwen (ze doen dit jaarlijks), dit jaar werden de Game of Thrones themasuites ontworpen door professionele ijsbeeldhouwers uit Rusland, Oekraïense, Polen en Letland. Foto’s ervan zijn te vinden in het artikel.

Hoe ga je om met politiek als chef? Lessen van chef José Andrés

Beroemde chef José Andrés is geen fan van Donald Trump. Hij heeft een groot bereik op Twitter en gebruikt dit medium dan ook om politiek zijn mening te geven. Afgelopen week was het weer raak na een tweet van de President. Nadat Trump aangaf “Fake News Awards” te willen organiseren, bedoelt voor de “corrupt & biased of the Mainstream Media”, dat alle winnaars dan van harte welkom zijn om in zijn restaurants te komen lunchen.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.