Trends in het kort | Week 19

12-5-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere G&T ijsjes in de supermarkt en de grootste stormbaan ter wereld staat in Akkrum.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Grootste stormbaan ter wereld staat in Akkrum

In Akkrum, Friesland stond deze week een 325 meter lange opblaasbare stormbaan. Volgens de eigenaren, Jumpverhuur in Akkrum en Augie Attractie & Events in Dedemsvaart, is dit de grootste stormbaan de grootste ter wereld. De grote attractiekussen weegt 800 kilo en duurt maar liefst vier uur om op te blazen. Vorig jaar stond er in Gent een baan van 272 meter. De eigenaren hebben de baan deze week getest en gaan er komende tijd mee op tournee door Nederland.

Een gin tonic trein in Londen

Donderdag 11 mei heeft Belmond, in samenwerking met Tanqueray No. Ten Gin het ‘The Dinner’ evenement georganiseerd. Een evenement waarin de gasten in een magische vintage trein gevuld met allerlei gin-gerelateerde lekkernijen verwend werden. De trein begon op het station van Londen Victoria, waar de gasten met een Gin & Tonic begroet werden en vervolgens een rondreis door het Engelse platteland maakten. Tijdens het evenement werd er een zeven gangen menu geserveerd die bij Tanqueray no. 10 gin paste.

Gin tonic ijsjes

Aldi in Engeland gaat gin-tonic ijsjes verkopen. Met een alcohol percentage van 4,5%  zijn dit ijsjes voor volwassenen! Elke 80 ml Gin & Tonic popsicle bevat 11% gin. Gezien de vele reacties op internet zou het zo maar kunnen dat Aldi ze ook snel in Nederland zal introduceren.

‘Wilde Kroketten’, een kroketten-restaurant in Amsterdam

Er komt een kroketten-restaurant in Amsterdam: Wilde Kroketten. Wilde Kroketten, gerund door vader Ad en zoon Steven Poppelaars, een ambachtelijk bedrijf in Amsterdam maakt al een aantal jaren bijzonder goede kroketjes. Vader en zoon vinden dat kroketten tot ons nationaal culinair erfgoed behoren en dat we daar trots op moeten zijn. Wilde Kroketten, wordt dan ook het eerste Amsterdamse restaurant waar de kroket in de spotlight staat. Wilde Kroketten, gevestigd aan de Danzigerkade 27 in Amsterdam zal begin juni geopend worden. Er zullen zo’n 20 soorten kroketten te proeven zijn: “Van garnalenkroket, tot krabkroketten, vleeskroketten en ook veel vegetarische kroketten,” aldus Ad Poppelaars. Het restaurant bestaat uit twee verdiepingen, een café beneden die gebruikt zal worden voor lunches en borrels, en een restaurant boven, waar vijfgangen-diners worden geserveerd. Ook wordt er een terras geïnstalleerd. De zomermaanden komen er aan dus perfect voor een borrel.

Cocktail boek van DE cocktail bar Aviary

Grant Achatz en Nick Kokonas, de bedenkers en eigenaren van Alinea in Chicago, werken samen met  Allen and Sarah Hemberger, een kunstenaarsduo uit California, om een bijzonder kookboek te maken voor hun cocktail bar The Aviary. Voor degene die graag een bijzondere cocktail drinken!

Food&Drinks2Smile

Food&Drinks2Smile; de kwaliteit van een machine van Vendingland, de bewustere frisdranken van Vrumona en Free From snoep, koek en snacks van Food2Smile. Bijna het hele assortiment blijft <110 calorieën per eenheid en volgt daarmee de richtlijnen van het Voedingscentrum. Maar de verantwoorde vendingmachine gaat nog verder; in de producten van de vendingmachine vind je geen slechte rode E-nummers zoals Aspartaam. Daarmee is dit concept uniek in Nederland.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.