Trends in het kort | Week 18

5-5-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere het nieuwe horecaconcept van HEMA en een Ferrari racecircuit op een luxueus cruiseschip.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

HEMA komt met nieuw horecaconcept

Warenhuiswinkel HEMA is bezig met de ontwikkeling van een nieuw horecaconcept voor de Benelux. Dit najaar wil de winkelketen de eerste locaties gaan openen. HEMA-woordvoerder Arnold Drijver wil over het nieuwe horecaconcept nog niet veel zeggen, behalve dat er intern wordt gekeken hoe binnen de grotere locaties horeca een belangrijkere rol kan spelen. Uit ervaringen van andere partijen zoals HMSHost is bekend dat betere horeca een positieve bijdrage levert op de verblijfsduur en daardoor ook op de omzetten in het overige assortiment.

Foodwaste fridge

In Londen staat op een markt een foodwaste fridge waar iedereen gratis eten in kan leggen en uithalen om te consumeren. De meeste etenswaren worden gedoneerd door restaurants en supermarkten. Het eten dat erin ligt zou normaal gesproken over datum gaan maar krijgt op deze manier nog een tweede kans. Niet elk product is welkom, rauw vlees, vis, eieren en geopende producten mogen er niet ingelegd worden. Idee voor bij foodhallen?

8 beroemde internationale chefs openen restaurants in hotels in Londen

In Londen worden steeds meer hotels geopend waar in beroemde, internationale restaurant chefs een restaurant beginnen. Jean-Georges Vongerichten, Nobu Matsuhisa, Anne-Sophie Pic, Marcus Samuelsson, Marta Ortiz, James Durrant, Stéphane Reynaud en Ollie Dabbous zijn enkele namen die restaurants gaan openen of hebben geopend in de beste en nieuwste hotels van Londen.

Ferrari racecircuit op een luxueus cruise schip 

Op het dek van de Norwegian Joy, het nieuwe schip van Norwegian Cruise Lines dat deze zomer gaat varen, tref je een Ferrari racecircuit. Maximaal 10 personen kunnen tegelijkertijd een rondje racen in elektronische karts. Het schip, de Norwegian Joy heeft plaats voor maximaal 3.850 personen en is het eerste schip dat gebouwd is voor de Chinese markt. Deze ‘first class’ ervaring op de zee beschikt ook nog over andere faciliteiten zoals casino’s, een openlucht lasergame course, botsauto’s, waterglijbanen, een park en de grootste winkelstraat met luxe merken die in Noorwegen te vinden is.

Starbucks kondigt plannen aan voor een ‘one-of-a-kind’ koffie ervaring in Chicago

Starbucks Coffee Company heeft aangekondigd in 2019 een Starbucks Reserve® Roastery in Chicago te openen. De Roastery die gevestigd wordt aan de North Michigan Avenue en Erie Street is de derde Roastery in de Verenigde Staten. De eerste Roastery werd in December 2014 in Seattle geopend en de opening van de tweede Roastery in New York City is gepland voor 2018. De 43.000 vierkante meter, vier verdiepingen hoge Roastery aangepast aan de bezoekers uit Chicago, brengt ambachtelijke koffie tot leven. Zo worden er verschillende brouwmethodes gebruikt en worden er mixdrankjes en speciale Reserve drankjes geschoken. Rocco Princi, Italiaanse bakker gaat in iedere Reserve Roastery zorgen voor verse baksels. De gerechten van Rocco Princi, bekend om zijn artistieke broden van traditionele familierecepten zijn op ieder moment van de dag te nuttigen in combinatie met Reserve Coffee.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.