Trends in het kort | Week 16

21-4-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere een winkelstraat in een lege koeienstal en Folie Culinaire pakt uit met kaaiman en mieren.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

New York style burger restaurant MANHATTN’S

MANHATTN’S, opent op 8 juni de deuren in hartje Antwerpen. Het succesverhaal van de gebroeders Vandermeulen krijgt na twee vestigingen in Brussel, een vervolg op de Antwerpse Groenplaats. Het burgerconcept in New York style neemt je mee op een reis naar Manhattan. De Antwerpse designstudio Pinkeye stond in voor het concept en de uitwerking. Voor wie graag burgers eet en naar Antwerpen gaat, dit is dus één van de nieuwe hotspots.

Winkelstraat in lege koeienstal

Vorig jaar was 10% van het totaal agrarisch onroerend goed in Nederland buiten gebruik. De verwachting is dat in 2030 dit percentage stijgt naar 25%. Vele boeren gebruiken hun creatieve ideeën om een nieuw leven in hun onroerend goed te blazen. In Boekel, een klein dropje in het zuiden van Nederland heeft ondernemer Peter Bongers zijn lege koeienstal omgetoverd tot een winkeltje voor creativiteit en handarbeid. Check de foto’s hier.

Folie Culinaire pakt uit met kaaiman en mieren

Leonor Espinosa – Leo – staat met haar restaurant ‘Leo Cocina y Cava’ in Bogotá op nummer 16 van de Latin America’s 50 Best Restaurants lijst van S. Pellegrino. Daarmee is het restaurant het beste van Colombia. Geboren in het Colombiaanse Cartagena leert Espinosa al vroeg de authentieke keuken van de Caraïbische kust kennen. De 55-jarige Leonor kookt in haar restaurant met alles wat Colombia te bieden heeft. Ze werkt met planten uit de tropische regenwouden en het Andesgebergte en tropische vruchten en bessen. Daarnaast maakt ze gerechten met kaaiman en de regio Santander levert mieren waarvan Leonor de pantsers verwerkt tot een crunch bij tonijn. In het licht van de toenemende belangstelling voor de Zuid-Amerikaanse keukens biedt Folie Culinaire met de masterclass van Leonor Espinosa de beursbezoeker volop inspiratie om deze keukens verder te ontdekken. Folie Culinaire vindt plaats van 9 t/m 11 oktober 2017 in MECC Maastricht.

Geslaagde advertentie van Burger King

Afgelopen dinsdag hebben we een nieuwe manier van adverteren gezien in Amerika. Burger King heeft een korte advertentie gemaakt waarin ze Google vroegen om uit te leggen wat een Whopper is. Een goede reclame zal klanten binnenhalen en inspireren om het product te gaan onderzoeken, bespreken of te gaan kopen. Burger King heeft een manier gevonden om mensen te dwingen hun beroemde Whopper op te zoeken. Hoe? Door hun Google Assistant te activeren, of ze het wilden of niet. Ook al werd wikipedia door diverse mensen aangepast, waardoor de Whopper ineens uit rare ingrediënten bestond is het alsnog een geslaagde actie vanwege het grote bereik.

De Martell Suite in het Mondrian hotel, een unieke Cognac ervaring met Martell

In de Martell Suite in het Mondrian Hotel in Londen ga je samen met Matthias Lataille, ambassadeur van Cognac merk Martell op een culinaire reis. Tot 6 mei kan je in de Martell Suite je kennis verbreden en genieten van een 360 graden proeverij. Je wordt welkom geheten met een Milk Punch met Cognac, lekkere hapjes en je kunt Martell’s award-winning cognac en cocktails proeven. Tickets zijn £45 en zijn hier  verkrijgbaar. De Martell Bar is te vinden op de begaande grond van het Mondrian Hotel en serveert een selectie cocktails ontworpen door Mondrian’s award-winning bar Dandelyan.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.