Trends in het kort | Week 15

13-4-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over de groeiende populariteit van Virtual Reality hallen, over het nieuwe model Modbar espressomachine en de eerste Nederlandse Coffee Bar van IKEA is open in Utrecht.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

VR Hallen steeds populairder

Op de website www.vrbedrijf.nl wordt bijgehouden hoeveel arcade hallen er momenteel in Nederland te vinden zijn. Ook lees je wat deze nieuwe technologieën allemaal kunnen en worden er met regelmaat nieuwe ontwikkelingen in dit vakgebied gedeeld. Eigenaar Eelco Wiegel wil met deze website een schakel worden in de opkomende markt van Virtual- en Augmented Reality. Momenteel zijn er 17 locaties in Nederland waar je als consument aan de slag kunt met VR maar Eelco verwacht dat er nog tientallen bij zullen komen dit jaar.

Eerste Nederlandse Coffee Bar van IKEA geopend in Utrecht

De eerste Nederlandse Coffee Bar van IKEA is deze week geopend in Utrecht. De Coffee Bar in Utrecht is een pilot voor de rest van het land. IKEA heeft voor deze bar, met ruim zestig zitplaatsen, nieuwe en bestaande collega’s op laten leiden door professionele barista’s. IKEA test en onderzoekt voortdurend nieuwe concepten; oplossingen die antwoord geven op de wensen, dromen en behoeftes van de klant. De Coffee Bar bij IKEA Utrecht is daar een voorbeeld van. De Coffee Bar is te vinden aan het begin van het IKEA Restaurant, als shop-in-shop, en heeft een apart zitgedeelte.

Organic fed Dutch Yellow Tail | Zeeuwse yellowtail kweker scoort groen!

Begin april vond de officiële opening van Kingfish Zeeland plaats, een gloednieuw kweekbedrijf in Nederland waar kosten noch moeite zijn gespaard om op een verantwoorde manier yellowtail kingfish te kweken. Kingfish is de eerste kweker in Europa die yellowtail kweekt. Kweek van yellowtail wereldwijd gebeurt met name in kooien in zee. Hierdoor kan de mest van de vis direct een negatieve impact hebben op de omgeving. Dit probleem lost Kingfish Zeeland op door te kweken in een duurzaam recirculatiesysteem waar de mest wordt weggevangen. Milieuorganisatie Good Fish Foundation scoort deze vis groen op de VISwijzer.

‘Crossfit-approved meat boxes’ te koop!

Dat Crossfit één van de grootste fitness- en workoutrage van het moment kan niemand ontkennen. Het merk wilt zich nu verder uitbreiden en komt in samenwerking met vleesleverancier Strauss met ‘meat boxes’ die verschillende eiwit rijke vleessoorten bevatten. Op de website van Foodbeast lees je wat je er allemaal voor terugkrijgt.

Albert Heijn gaat looproute-app testen in Hoofddorp

Albert Heijn gaat beginnen met een proef waarbij een app je door de winkel leidt. De supermarktketen doet dit in samenwerking met Philips en Aisle411. De app werkt als een soort Google Maps waarmee je kunt zien hoe je door de winkel moet lopen om alles van je boodschappenlijstje te halen. Vanaf 7 mei wordt de app getest in een winkel in Hoofddorp, waarbij vooral wordt gekeken of er überhaupt behoefte is aan een app en of deze nauwkeurig genoeg is.

Han Solo thema menu bij Denny’s

Bij restaurantketen Denny’s in Amerika kun je komende tijd een Han Solo thema menu bestellen, dit ter promotie van de film ‘Solo: A Star Wars Story’ die eraan zit te komen. Bij de ruim 1.500 locaties van het bedrijf staan onder meer een Co-Reactor Pancake Breakfast, Blaster Fire Burger en Lightspeed Slam op het menu. Eet smakelijk!

Campari komt met super-premium gin O’ndina

Gruppo Campari gaat zich met de lancering van hun nieuwe gin richten op de premium-gin markt. O’ndina, zoals de gin gaat heten, wordt gedistilleerd in kleine batches en gemaakt met verse basilicum en 19 soorten Italiaanse botanicals. De inspiratie komt van de ‘glamour en zorgeloze geest’ van de Italiaanse Rivièra in de jaren zestig.

De nieuwe Modbar Espresso AV

Restaurant FG was in 2016 het eerste Nederlandse restaurant met een Modbar, de espressomachine met tappunten. Twee jaar later brengen de fabrikanten een nieuw model op de markt, op de website van Sprudge is te lezen en zien welke innovaties de Modbar Espresso AV met zich meebrengt. De machine is in samenwerking gemaakt met La Marzocco en ziet er weer bijzonder mooi uit!

De Britse suikertax is in werking gegaaan

De Britse suikerbelasting op frisdranken is vrijdag 6 april in werking gegaan met als resultaat hogere prijzen in de supermarkt. De belasting werd vorig jaar maart aangekondigd en heeft er al voor gezorgd dat fabrikanten als Coca-Cola, Britvic and Lucozade Ribena Suntory massaal het suikergehalte in hun frisdranken hebben verlaagd. Voor de Britse schatkist betekent dit dat de opbrengst met 240 miljoen pond flink lager zal liggen dan de voorspelde 520 miljoen.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.