Trends in het kort | Week 14

7-4-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere op z’n Amsterdams dineren in de Kopstootbar en gratis friet bij Bram Ladage.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Bram Ladage trakteert als je jarig bent op een gratis zak patat 

Op 10 april viert frietkoning Bram Ladage zijn vijftig jarig jubileum en doet dit op dezelfde genereuze manier zoals het publiek hem in 1967 leerde kennen: met het uitdelen van goedgevulde zakken échte patat, gemaakt van échte aardappels. Hoe het werkt? Heel simpel. Op je eigen verjaardag trakteert Bram Ladage op vertoon van ID een heerlijke zak patat naar keuze.

Op z’n Amsterdams dineren kan nu in de Kopstootbar

Sinds de mannen (Maarten Sunny en Jamie) van Jajem een jaar geleden begonnen aan hun Amsterdamse jenevermerk, hebben ze al grote stappen gemaakt. Van een pop up Kopstootbar op de Zeedijk naar een vaste locatie aan het Leidseplein, waar een volle tent de normale gang van zaken is en wekelijks honderden kopstootjes achterover worden geslagen. Na het één-jarige bestaan is het dan ook tijd voor het volgende hoofdstuk: Eten in de Kopstootbar. Vanaf heden kan er worden gegeten in de Kopstootbar en dat doen de mannen van Jajem volledig op hun eigen manier. Net als dat jenever een typisch Nederlands drankje is, moet ook de keuken Hollandse glorie uitstralen. Zo staan er een ‘Noordzeeviche’ met groenten van De Leeuw en een stamppotje met oma’s bal op het menu.

Koken in je wasmachine

De Sous La Vie is een waterresistant tyvek zak voor vacuum-cooking in een wasmachine. Zal best grappig zijn toch, je maaltijd koken in de wasmachine? Drie verschillende maaltijden zijn ontworpen: zalm in teriyaki saus, steak met knoflook en kruiden, en groente met olijfolie en zout. De ontwerper zei het volgende: ”In plaats van het volgen van een sous-vide recept waarbij het vlees de 58 graden Celsius bereikt heeft na twee en een half uur, zet je de wasmachine op de ‘synthetisch’ stand met een lang programma. Wil jij groente koken? Zet dan je wasmachine op de katoen stand met een kort programma.” Tijdens het wassen zorgt de Sous La Vie ervoor dat je kleren schoon blijven en je eten niet naar zeep smaakt. Zou jij dit durven te proberen?

Een uniek ‘world’s 50 best restaurants’ thema diner

Grant Achatz en zijn team van restaurant NEXT, een restaurant dat om de drie maanden van style en menu veranderd, serveert tussen 23 augustus en 31 december een ‘World’s 50 Best Restaurant’ diner. 18 chefs zullen recepten opsturen die vervolgens door Grant Achatz en zijn team nagemaakt zullen worden.

De prijzen van de top 50 beste restaurants van 2017 zijn deze week in Melbourne bekend gemaakt. Restaurant Eleven Madison Park in New York van chef Daniel Humm en zakenpartner Will Guidara zijn uitgeroepen tot grote winnaars. Zij zijn World’s Best Restaurant uit de lijst van World’s 50 Best Restaurants in 2017. De winnaar van vorig jaar, Massimo Bottura van restaurant Osteria Francescana werd tweede en de derde plaats ging naar de Roca Brothers van restaurant El Celler de Can Roca. De Librije steeg vier plaatsen, naar de 34e plaats. ’s Werelds beste pastry chef is ‘cronut’ ontwerper Dominique Ansel.

Vanaf 2020 kan je cruisen met Virgin Voyages

Virgin Voyages vierde een mijlpaal met een debut in de cruise wereld dat in 2020 gaat plaatsvinden. Recent is voor de bouw van het eerste Virgin Voyages cruise schip het eerste stukje staal afgesneden. Het eerste schip in de vloot zal op verschillende gebieden in de Caribbean gaan varen en aanmeren. De ervaringen die je bij Virgin cruises kunt verwachten, zullen bij Virgin Voyages ook terug komen. Toekomstige cruisers kunnen Virgin Voyages via hun website in de gaten houden of @virginvoyages volgen op Instagram, Twitter of Facebook.

Travelsify – ‘MoodMatch’ zoekopdracht voor hotelgasten

Tegenwoordig leven wij in een wereld van beleving en niet meer in een wereld van producten. Elk hotel levert een unieke ervaring. Travelsify laat reizigers gemakkelijk en snel hun gewenste ‘hotel experience’ uitzoeken en zorgt door middel van user-specific Hotel DNA data ervoor dat de ‘kies je hotelvoorziening checkboxen’ niet meer gebruikt hoeven te worden. De ‘MoodMatch’ is deze week gelanceerd. Hotelgasten in Frankrijk en Engeland kunnen kiezen uit ongeveer 1.000 Accor hotels en andere hotels die op het platform staan.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.