Trends in het kort | Week 12

23-3-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over Matcha bier tijdens St. Patricks Day, nieuwe technologieën die kunnen helpen bij hongersnood en bier voor onder de douche.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Shower Beer | Bier voor onder de douche

Het creatieve Zweedse bureau Snask heeft in samenwerking met een brouwerij genaamd Pang Pang bier ontworpen voor onder de douche, gericht op mensen die voor het uitgaan nog even snel willen douchen. Het zoete biertje heeft een alcoholpercentage van 10 procent, wordt geleverd in een flesje van 18 cl en kost € 11,-.

Jan en Patricia Marrees sluiten Restaurant Bertelli (1 Michelinster) eind 2018 om Restaurant MARREES te openen

Eind 2018 opent Restaurant MARREES de deuren aan de Stadhuispassage 10 te Weert. Jan en Patricia Marrees (Restaurant Bretelli) verhuizen met hun team naar een gloednieuw ovaalvorming pand, waar ze op de begane grond van appartementencomplex La Cour Bleue aan een langgekoesterde droom beginnen. Het echtpaar Marrees is trots op de status van hun vakmanschap; het lidmaatschap bij JRE-Nederland, het behalen van de titel SVH Meesterkok en uiteraard de Michelinster die zij al sinds 2006 bezitten. Evenals de jarenlange notering in de Gault&Millau gids (16 punten) en het feit dat zij behoren tot de 100 beste restaurants volgens de Lekker Gids. Deze ervaring verhuizen ze mee naar de Stadhuispassage, waar eind 2018 Restaurant MARREES bruisend de deuren opent. “Vanuit ervaring, klaar voor een nieuwe uitdaging!”

Taskforce Circular Economy in Food | Samen tegen voedselverspilling

In 2030 moet de voedselverspilling in Nederland zijn gehalveerd. Op 20 maart maakte de Taskforce Circular Economy in Food deze doelstelling bekend in De Verspillingsfabriek in Veghel. Grote bedrijven, kennisinstellingen en de overheid willen in Europa op kop gaan lopen in de strijd tegen voedselverspilling.

Samen dementievriendelijk in de horeca bij Grand Hotel Huis ter Duin

Woensdag 28 maart lanceert ‘Samen dementievriendelijk’ de training ‘In de horeca’ tijdens een bijeenkomst voor pers en prominente horeca ondernemingen in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk. De organisatie roept samen met het hotel en Koninklijke Horeca Nederland de Nederlandse horeca op om dementievriendelijk te worden. In het persbericht vertelt Stephan Stokkermans, Managing Director Grand Hotel Huis ter Duin, wat hen drijft om dit te doen.

Matcha bier | St. Patrick’s Day bier

Afgelopen weekend was het St. Patricks Day en wat past daar beter bij dan feestelijk groen Matcha bier. Hoewel het al langere tijd bestaat heeft Steven Ramirez, eigenaar van 29B Teahouse in East Village in New York, het drankje nog verder geperfectioneerd. “Ik kwam het bier voor het eerst in 2010 tegen toen ik nog in Kyoto woonde”, vertelt hij. Direct was hij gefascineerd door de mogelijkheden. “Ik begon direct met het uitproberen van verschillende bieren in combinatie met verschillende matcha’s.” In het artikel van Tasting Table geeft hij verder aan dat het van groot belang is om de relatie tussen smaak, textuur en techniek te begrijpen wanneer je de twee samenbrengt.

Retro-thema restaurant waar Tesla’s opgeladen kunnen worden

Tesla is aan het overwegen om bij één van de ‘supercharger stations’ van het merk een retro drive-in restaurant te laten bouwen. Deze old-school drive in moet in Los Angeles gebouwd gaan worden. In januari tweette Elon Musk hierover en na onderzoek door The Drive bleek dat het bedrijf al begonnen is met het aanvragen van vergunningen. To be continued.

eFeed-Hungers.com | Nieuwe technologieën die helpen bij het verhelpen van hongersnood

Honger is nog steeds een wereldwijd probleem en in het verleden hebben meerdere organisaties geprobeerd om dit aanhoudende probleem aan te pakken. Tot op heden is dit nog niet gelukt, en dat terwijl de wereldwijde voedselproductie genoeg moet zijn om iedereen ter wereld van eten te voorzien. Helaas wordt er niet goed omgegaan met al dit eten. Met behulp van geavanceerde computertechnologieën is er een raamwerk bedacht: eFeed-hungers.com, dat de brug moet vormen tussen voedselafval en het hongerprobleem. Hierbij kunnen mensen die hier behoefte naar de website toe gaan om gedoneerd eten te vinden. De website is nog niet actief.

RestaurantHER | Kaart met daarop restaurants met vrouwelijke eigenaren

RestaurantHER is een online kaart met daarop Amerikaanse restaurants die een vrouwelijke eigenaar hebben. Deze kaart is ontstaan uit een samenwerking tussen bezorgplatform Grubhub en de ‘Women Chefs & Restaurateurs Association’. Wanneer mensen uit eten gaan kunnen ze hun postcode invullen waarna de website aangeeft welke restaurants zich in de buurt bevinden. Grubhub streeft ernaar het aantal vrouwelijke eigenaren te vergroten en hiermee de huidige genderkloof te verkleinen. Volgens Grubhub is momenteel 20% van de chefs vrouwelijk. Gevonden op de dagelijkse inspiratie van Trendwatching.

The Sustainable Restaurant Association | One Planet Plate

De ‘Sustainable Restaurant Association’ (SRA) is een Britse organisatie die duurzaamheid op de eerste plaats zet in de culinaire sector. Met One Planet Plate willen ze chef-koks over de hele wereld aanmoedigen om duurzame gerechten op het menu te zetten. De lancering van DE campagne is dit weekend en valt samen met EArth Hour van WWF. De campagne wordt ondersteund door honderden restaurants en chef-koks in Engeland, waaronder Yotam Ottolenghi.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.