Trends in het kort | Week 10

10-3-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over een champagne automaat in Las Vegas en in Japan is een pop-up mayonaise restaurant geopend. Daarnaast heeft Starbucks aangekondigd de eerste Europese vestiging voor een Starbucks Roastery te gaan openen in Milaan.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Een pop-up mayonaise café opent in maart en april in Japan

Van 1 tot 31 maart kan je eten bij een Kewpi mayonaise pop-up restaurant in Tokyo en van 3 tot 30 april in Nagoya. Ja, een pop-up café met in de hoofdrol mayonaise. De cafés worden geopend door Kewpie, een mayonaise merk in Japan. Ze serveren onder andere kip gemarineerd in mayonaise, omeletten, sandwiches en desserts met mayonaise. Zie hier foto’s in het artikel op de website Kotaku.

De eerste Starbucks Roastery van Europa komt in 2018 naar Milaan

Starbucks heeft zijn nieuwste Roastery aangekondigd. De Roastery gaat zich vestigen op Piazza Cordusio in Milaan. De ‘Milan Reserve Roastery’ dat eind 2018 open moet gaan wordt de eerste Starbucks Roastery in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het wordt de vijfde Roastery in de wereld. De Roastery wordt gevestigd in het historische Palazzo Delle Poste op Piazza Cordusio. De 25.500 vierkante meter grote verkoopplaats gaat Starbucks’ premium Reserve koffies verkopen en er kan een keuze gemaakt worden uit verschillende ‘brewing’ methodes.

Nobu Hotels’ eerste hotel in Europa wordt in juni geopend in Shoreditch

In juni opent Nobu Hospitality hun eerste hotel in Europa. Met 150 kamers, gevestigd op 10-50 Willow Street in Shoreditch, Londen. Net als andere Nobu vestigingen reflecteert het interieur design de stad Londen in combinatie met Nobu’s ‘east-meets-west’ filosofie. Het Nobu Hotel heeft een langdurig contract met Nobu Hospitality en eigenaar Willow Corp Sàrl. Het interieur is ontworpen door een creatieve samenwerking tussen Ben Adams architects, Studio Mica en Studio PCH. Andere Nobu hotels vind je in Miami, Malibu, Chicago, Las Vegas, Los Cabos, Piyadh, Bahrain en Manila.

Zweeds Icehotel 365 keeps it cool all year long

Het Zweedse Icehotel dat sinds 1989 bestaat wordt elk jaar opnieuw ingericht met ijssculpturen van de nabijgelegen rivier de Torne. Elke lente smelt dit hotel waarbij het water terugstroomt naar de rivier. Vanaf dit jaar niet meer. Dit jaar zal ‘s werelds eerste Icehotel 365 ook in de zomer open blijven. De energie hiervoor wordt verkregen via zonne-energie.

De champagne automaat komt naar Las Vegas

Met een gouden munt van $20 die je haalt bij de receptie van het Mandarin Oriental hotel in Las Vegas haal je een flesje Champagne uit een automaat. Deze automaat bevind zich in de sky lobby van het hotel en is de eerste ‘Champage Vending Machine’ van Las Vegas. Deze automaat is voor het eerst gespot in een winkel van Selfridges in Londen. De automaat is gevuld met 320 mini flesjes (187 – mililiter splits) Brut or Rosé Moët of Chandon Imperial Champagne.

Banksy opent het Walled off Hotel in Bethlehem

Het Walled Off hotel is het hotel met ’s werelds slechtste uitzicht maar met kunst van graffiti artiest Banksy. Het hotel dat veel kunst van deze graffiti artiest laat zien, gaat zaterdag aanstaande, 11 maart open. Het Palenstijnse guesthouse vind je in Bethlehem en is gevestigd tegenover de Israëlische Westoever barrière met uitzicht op de muur. Banksy heeft op de Westoever muur ook zijn kunst laten zien. De foto’s tref je in het artikel van Toxel.

SkateCafe Karin & Yvonne| Het eerste skatecafé in Europa

Bij het SkateCafe in Amsterdam kun je zowel tegen een schappelijke prijs eten en drinken als een rondje op de skatebaan doen. “We wilden een fijne plek creëren waar iedereen welkom is.” Daarom is het voor de niet skaters onder ons ook leuk en interessant om naar de kunsten van anderen te kijken.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.