Trends in het kort | Week 1

5-1-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over de ‘selfieccino’s’, een Valentijns arrangement bij het Mandarin Oriental in Prijs en een overzicht van food events deze maand.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Food events in januari wereldwijd

Januari is een maand waarin veel horecaondernemers genieten van een vakantie. Op de website van Fine Dining Lovers is daarom een agenda gepubliceerd met daarop verschillende food events deze maand. Waaronder het Nappa Valley Truffle Festival, Care’s Ethical Chef Days in Italy, Madrid Fusion en Ikra in Sochi, Rusland. Handig om even door te kijken als je in januari op vakantie gaat!

Restaurant Azurmendi*** ontwikkelde 18 verschillende menu’s voor allergieën

Hoewel de meeste koks hun best doen om diegenen met allergieën ter plaatse tegemoet te komen, gaat chef Eneko Atxa hiermee nog een stapje verder, hij heeft 18 verschillende menu’s ontwikkeld. Zijn restaurant Azurmendi (gevestigd in een wijngaard net buiten Bilbao in Spanje) is nummer 38 op de ‘World’s 50 Best Restaurants’ lijst en hij heeft voor alle mogelijke dieetvereisten van gasten een menu gemaakt. Misschien ook handig voor andere restaurants in plaats van het elke keer opnieuw een alternatief te moeten bedenken.

Maak een selfie cappuccino of ‘selfieccino’

Via London The Inside kwamen we dit artikel tegen waarbij werd aangegeven dat je nu bij The Tea Terrace in Londen jezelf als cappuccino kan opdrinken. Na een kleine zoektocht op Instagram lijkt het erop dat de ‘selfieccino’ ook geland is in andere landen, waaronder Nederland. Bij Amada Coffee in Rotterdam kun je sinds deze week ook een cappuccino bestellen met daarop je eigen gezicht of een andere afbeelding! Check vooral Instagram voor de afbeeldingen!

Schoonheidsproducten, champagne en chocolade zijn allemaal onderdeel van het Valentijns-arrangement van Christian Louboutin en het Mandarin Oriental in Parijs

Hoewel het pas de eerste week van januari is en de feestdagen nog maar net voorbij zijn, komt Valentijnsdag alweer om de hoek kijken. De eerste arrangementen kunnen alweer geboekt worden. Het Mandarin Oriental komt in samenwerking met Christian Louboutin met een arrangement genaamd “Be my Parisian Valentine By Christian Louboutin.” Gasten die dit pakket boeken ontvangen schoonheidsproducten plus een lip- en oogproduct uit de Christian Louboutin Paris Beauté boutique.

Supermonkey | Sportschool in China zonder personeel en jaarabonnement

Bij het onlangs geopende Supermonkey in China zit je niet vast aan een jaarabonnement en betaal je voor de keren dat je komt trainen. De oprichter van Supermonkey vond het niet terecht dat ze bij elke sportschool vastzat aan abonnementen en opende daarom zelf een 24/7 sportschool. De sportschool heeft ‘gymbox containers’ in Shenzen en andere Chinese steden waarbij je diverse apparaten tot je beschikking hebt. Gebruikers krijgen een eenmalige pincode via WeChat waarmee ze een tijdslot kunnen boeken en vervolgens hiervoor betalen.

In het brancheboekje ‘Het Fitnesscentrum in beeld’, dat eind vorig jaar gepubliceerd werd door van Spronsen & Partners meer informatie over ontwikkelingen binnen de fitnesssector.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.