Trends in het kort | Week 9

4-3-2022

  • The Connaught GrillThe Connaught Grill
  • The Connaught GrillThe Connaught Grill
  • Trends we spotted

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. Deliveroo in Londen zijn eerste echte restaurant heeft geopend, Pizza Paradiso. Wil jij ook niet weten waarom? En World’s 50 Best Restaurants 2022 heeft aangekondigd de uitreiking te verplaatsen van Moskou naar Londen in juli 2022.

Ikea heeft in een shopping mall in West Londen een eerste kleine, ‘city’ vestiging geopend met een kleine markthal voor locale pop-ups en natuurlijk een Zweedse Deli. Ook in Londen: The Connaught Grill is heropent en zij hebben chef Jean Georges Vongerichten aan zich verbonden.

24/7 een pizza uit een vending machine kunnen halen: Resto’Clock zet momenteel zo’n 30 vending machines per maand neer in Frankrijk en België. We kwamen ook BistroBox tegen in Oostenrijk waar je binnen 2 minuten een pizza uit de machine kunt trekken.

De Europese aparthotel exploitant Staycity heeft deze maand een nieuwbouwproject geopend op de luchthaven van Frankfurt in Duitsland, hun derde vestiging daar. En de #KentuckyFriedGivingChallenge in Amerika is een mooi voorbeeld om via TIKTOK® jonge gasten bij‘een goed doel’ te betrekken.

En op het gebied van duurzaamheid kwamen we het Noorse materiaalwetenschappelijke bedrijf B’ZEOS tegen. Zij werken samen met internationale bedrijven om plastic voor eenmalig gebruik te vervangen door op zeewier gebaseerde alternatieven.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Deliveroo heeft zijn eerste echte restaurant geopend in Londen | Pizza Paradiso

Het in Londen gestarte Deliveroo heeft zijn eigen restaurant geopend – een buurtpizzeria in Swiss Cottage genaamd Pizza Paradiso. Interessante ontwikkeling – volgens het artikel in London Eater (link in titel) – gaf Deliveroo als reden om een eigen restaurant te openen: om de problemen die de restauranteigenaren ervaren met haar dienstverlening beter te begrijpen. In het artikel een link naar de strategie en investeringsvoorstellen van Deliveroo uit 2018 waarin ze onder meer aangeven zelf voedsel te willen gaan maken, robots willen gaan gebruiken en praten over de inzet van voertuigen zonder bestuurder.

World’s 50 Best Restaurants 2022 verhuist van Moskou naar Londen

The World’s 50 Best Restaurants, gesponsord door S.Pellegrino & Acqua Panna, heeft aangekondigd dat de prijsuitreiking voor 2022 in Moskou, Rusland, in juli 2022 is geannuleerd. Ze zijn van plan om de ceremonie in Londen te houden. Lees er meer over in een artikel op de website van Fine Dining Lovers, link in de titel.

Ikea opent eerste ‘kleine’ vestiging in een shopping mall in West Londen

Sinds vorige week wordt het £ 170 miljoen kostende experiment van de Zweedse meubelgigant in een winkelcentrum in West-Londen getest met de opening van Livat, de eerste shopping mall in het centrum van een stads wereldwijd en het eerste dat wordt opgeknapt in plaats van helemaal nieuw te worden gebouwd. Met 37.000 vierkante meter is Livat iets meer dan een derde van de grootte van de normale grote van de Ikea. Livat herbergt ook Ikea’s enige high street-winkel in het VK. In het voormalige winkelcentrum zijn ook andere winkels gevestigd, zoals de Lidl. Het omvat ook een kleine markthal voor pop-ups met lokale gerechten, naast Ikea’s eigen Zweedse Deli en nog twee cafés met gehaktballen, open sandwiches en koffie. Meer informatie in het artikel in de Guardian, link in de titel. In dit artikel ook toekomstplannen voor een zelfde soort winkel in San Francisco.

Heropening van The Connaught Grill in Londen | Met de keuken onder toezicht van chef Jean-Georges Vongerichten

Gisteren, 3 maart, is The Connaught Grill heropend in het legendarische Mayfair hotel. Na een onvermijdelijke onderbreking van twee jaar keert het restaurant – genesteld op de begane grond van The Connaught – terug met een respectvolle knipoog naar zijn voorname erfgoed, maar met een eigentijdse interpretatie in zowel het ontwerp, bedacht door interieurarchitect John Heah met houtkunst van de George Nakashima Woodworkers, en de keuken, onder toezicht van de internationaal gerenommeerde chef-kok Jean-Georges Vongerichten. Met executive chef: Anshu Anghotra en executive patissier: Nicolas Rouzaud. Bekijk het restaurant, link naar de website in de titel.

Resto’Clock | Frans bedrijf maakt 24/7 pizza vending machines

Zin in pizza als alles dicht is? Ongeacht de tijd of omstandigheden? In België ontwikkelt zich een nieuw soort verdeler. ME Group International, gevestigd in Engeland, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en exploitatie van fotoautomaten, selfiepalen, wasserettes, sapautomaten, kinderattracties en, meer recentelijk, pizza’s dankzij de komst van het Franse bedrijf Resto’Clock. Interessant artikel in het Belgische Horeca Magazine over dit bedrijf, link in de titel. Hierin valt o.a. te lezen dat het prototype stamt uit 2001 en dat mede door de opeenvolgende lockdowns het erg succesvol is. Momenteel worden in Frankrijk elke maand een dertigtal machines geïnstalleerd en het is de ambitie van de groep om tegen 2023 1.000 kiosken te bereiken, vooral in België.

In Oostenrijk staan op diverse plekken machines van BistroBox waar je ook 24/7 terecht kunt voor een pizza uit hun steenoven binnen 2 minuten. Je vind in dezelfde ‘box’ ook diverse andere vending machines.

Staycity’s derde aparthotel in Duitsland opent in Frankfurt

De Europese aparthotel exploitant Staycity heeft deze maand een nieuwbouwproject geopend op de luchthaven van Frankfurt in Duitsland. Het is hun derde opening in 2022 en ze hebben nu in totaal 5.000 appartementen in 30 accommodaties op 14 Europese bestemmingen.

Het aparthotel in Frankfurt krijgt 269 studio’s en 1-slaapkamerappartementen met zit- en eetruimte en keukens. Tot de faciliteiten behoren een gastenlounge, een fitnessruimte, een pantry, parkeerplaats, een wasruimte, een Staycafé met warme en koude dranken en snacks en een 24-uurs receptie, waardoor het aparthotel de perfecte combinatie is van zelfbediening en hotel.

Deze in Dublin gevestigde aparthotel groep opende in 2019 haar premiummerk, Wilde Aparthotel by Staycity, in de voormalige wijk Checkpoint Charlie aan de Friedrichstrasse in het centrum van Berlijn. In juni 2021 heeft Staycity een woning met 299 kamers in Heidelberg aan haar landgoed toegevoegd. Meer informatie in het artikel over eHotelier, link in de titel.

#KentuckyFriedGivingChallenge | KFC® geeft een half miljoen dollar weg via TIKTOK® in een uniek subsidieprogramma

KFC en TikTok-creator Isaiah Garza slaan de handen ineen voor de #KentuckyFriedGivingChallenge: makers met een nonprofit organisatie dat honger bestrijdt konden vóór 4 maart video’s inzenden om kans te maken op één van de 11 beurzen van $ 40.000,= . Hoewel je geen video’s meer kunt inzenden, plaatsen we dit artikel als inspiratie – het is een leuke manier om jonge fans te betrekken bij het goede doen!

Het subsidiefonds geeft via TikTok $ 500.000 aan contante subsidies weg aan non-profitorganisaties die de honger in gemeenschappen in de VS bestrijden. KFC werd geïnspireerd door TikTok’s Creator Fund en filantropische makers zoals Isaiah, het best bekend voor het verspreiden van positiviteit en het veranderen van levens door willekeurige daden van vriendelijkheid op TikTok, om het unieke subsidieprogramma te creëren. Alle organisaties die tegen honger vechten, konden hun video indienen met de mogelijkheid om die $ 40.000 te ontvangen. Tussen 8 en 14 april krijgen fans de kans om hun stem uit te brengen op één van de 11 finalistenvideo’s. De grote prijswinnende non-profitorganisatie ontvangt een extra $ 60.000.

Composteerbare materialen als zeewier om voedselverpakkingen van te maken

De composteerbare materialen zijn gemaakt van duurzaam gekweekt zeewier. Interessant artikel op Springwise, link in de titel. Met behulp van groene productieprocessen en biomaterialen uit hernieuwbare bronnen, werkt het Noorse materiaalwetenschappelijke bedrijf B’ZEOS samen met internationale bedrijven om plastic voor eenmalig gebruik te vervangen door op zeewier gebaseerde alternatieven. B’ZEOS staat voor biobased, zero waste, edible, marine origin en oplosbaar, en dat is wat het bedrijf produceert: eetbare materialen van voedingskwaliteit gemaakt van gekweekt zeewier. Het eerste product van het bedrijf was een eetbaar rietje.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.