Trends in het kort | Week 9

1-3-2019

  • Trends in het kortTrends in het kort

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over Bierbrouwer Brand die met een alcoholvrije versie van de IPA komt en een restaurant in Italië wat gebakken lucht serveert?! En een link naar een artikeltje over Smart Duvet waarmee je de temperatuur per bed helft kunt aanpassen zonder de andere kant te beïnvloeden. Top voor in hotelkamers! En Ralp Lauren vierde de Parijse Fashion Week met een pop-up café.

Verder heeft IENS hun bedrijfsnaam veranderd en komt Doritos wel met een hele relaxte zak chips op de markt!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

 

Koffie en een toilet, straks ook op kleinere NS-stations

De helft van de Nederlandse treinstations wordt de komende jaren flink opgeknapt. Zo zijn er straks op veel meer stations toiletten en kunnen reizigers op steeds meer plekken koffie kopen. De hele operatie kost de NS ongeveer 65 miljoen euro, maakte de spoorwegmaatschappij bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

Bierbrouwer Brand komt met IPA 0.0-versie

Bierbrouwer Brand gaat dit voorjaar een 0.0-versie op de markt zetten van haar IPA. Dat vertelt Marieke Heemskerk, marketing manager bij Heineken, aan Misset Horeca. De introductie van een nieuw 0.0-bier past in de strategie van de brouwer om 0.0 Zones in de horeca en retail uit te breiden.

Reserveringssite Iens heet voortaan TheFork

De Nederlandse reserveringswebsite Iens gaat verder onder de internationale merknaam TheFork. Daarmee verdwijnt de helft van de restaurants van de website. Toch noemen experts het een ‘slimme keuze’.

Nederlandse horeca behaalt grootste omzetgroei sinds 2000

In 2018 groeide de omzet van de horeca in Nederland met 6,9 procent, wat de grootste groei is na 2000. Dit is het zesde jaar op rij dat de horeca-omzet elk kwartaal toeneemt, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

De Doritos handdoek-tas

Krijg je ook weleens van die vieze plakkerige handen als je een zak Doritos aan het eten bent? Gelukkig ben je niet alleen, ‘Doritos Fingers’ zijn namelijk een bekend probleem. De meeste voorkomende oplossingen, door het af te vegen aan verschillende objecten, lijdt vaak tot het kapot gaan van je meubels, gamecontrolers of zelfs vriendschappen. Doritos Israël heeft dit probleem opgelost namelijk: De Doritos handdoek-tas!! Hallo Doristos Nederland! Wij krijgen ook vieze vingers!

Restaurant in Veneto serveert “Gebakken Lucht”

In het Feva-restaurant in de stad Castelfranco Veneto in Noord-Italië heeft chef-kok Nicola Dinato een gerecht bedacht met de naam Aria Fritta, oftewel “gebakken lucht”. Het lijkt op een luchtige wolk en op internet gaan mensen helemaal uit hun dak om de creatie. Check ook het filmpje!

Massimo Bottura lanceert een hele speciale whisky

Chef-kok Massimo Bottura werkt samen met The Dalmore om L’Anima 49-jarige single malt scotch whisky te maken. De whisky, gemaakt in samenwerking tussen Bottura en The Masters Distiller, Richard Paterson, wordt L’Anima genoemd en betekent ‘soul’ in het Italiaans. Het wordt geveild door Sotheby’s en alle opbrengsten gaan naar Bottura’s non-profitorganisatie Food For Soul.

Happy World Pistachio Day!

Vorige week was het World Pistachio Day! Een kleine groene noot waarvan de officiële feestdag, World Pistachio Day, altijd valt op 26 februari en het is een geweldige kans om onszelf eraan te herinneren waarom we meer van deze kleine voedingsbommetjes zouden moeten eten.

Smart Duvet | Het kan de tempratuur aan iedere kant van het bed regelen

Dankzij een nieuwe uitvinding in de slaaparena hoef je misschien nooit meer te vechten tegen de temperatuur in de slaapkamer. Dit Smart Duvet kan de temperatuur van elke kant van het bed regelen, zodat jij, als je dat liever hebt, koeler bent dan je partner. Je kunt gewoon de temperatuur aanpassen zonder de andere kant te beïnvloeden. Dit is een must in onze hotelkamers!

Ralph Lauren viert de Paris Fashion Week met een pop-up café

De Paris Fashion Week is misschien wel een van de meest boeiende gebeurtenis van het jaar, heeft Ralph Lauren een opwindende samensmelting van eten en mode in Parijs samengesteld met een pop-up café. Het café is gelabeld als Ralph’s Coffee en ligt tussen 22 februari en 5 maart in de flagship store aan de Boulevard Saint-Germain 173.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.