Trends in het kort | Week 8

24-2-2020

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over de Crystal Clear Bread Challenge, kaas gemaakt van bloemkool en een ‘Popcorn Chicken Pizza’ van KFC en Pizzahut.

In Parijs zijn diverse escape rooms waar je uit kunt ‘ontsnappen’ door wijn te drinken, de vraag is of je dan wel wilt ontsnappen? En recent is al weer de 43ste vestiging geopend van De Beren restaurants in Ede.

Restaurant Brooks in Amsterdam introduceert in maart ‘social dining’ met gerechten als gebarbecuede tuinbonen etc. en in Nieuw-Zeeland kun je bij de Burger King een sandwich met alleen friet bestellen.

KFC China creëerde ‘pocket franchises’ via Wechat, een virtueel franchisesysteem gecreëerd om klanten te betrekken en mensen aan te moedigen bij het restaurant te bestellen en tijdens de New York Fashion Week werden crocs clogs voor KFC fans gepresenteerd!

Het samenwerkingsverband Travalyst kondigt de ontwikkeling aan van nieuwe duurzaamheidskaders om reizigers te helpen duurzame mogelijkheden te vinden op het gebied van reizen en toerisme.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Een escape room waar je alleen uit kunt ontsnappen door wijn te drinken

Escape rooms zijn de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Onze collega’s bij Van Spronsen & Partners schreven er een brancheboekje over in het begin van de opkomst van dit fenomeen! In 2019 zijn de eerste, heel vette wijn escape rooms in Parijs geopend, zoals Wine Gaming. Ontsnappen door te puzzelen, proeven en ondertussen spelenderwijs iets meer over wijn leren.

Op 18 februari opende De Beren restaurants al weer haar 43e vestiging in Ede

Pal tegenover bioscoopgigant Pathé, aan de Laan der Verenigde Naties 165, opende de 43ste vestiging van de succesvolle horecaketen haar deuren. Edenaren en iedereen uit de wijde omgeving worden zeven dagen per week met open armen ontvangen door een enthousiast team. Zij staan te popelen om gasten kennis te laten maken met alles wat De Beren te bieden heeft: van goedgevulde lunches en sappige stukken vlees, tot de verfrissende cocktails aan de stijlvolle bar. Om de opening te vieren maakten gasten de eerste twee weken kans op een jaar lang gratis eten en ontvingen de eerste 1000 bezoekers gratis berensokken.

 Social Dining bij restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Social dining noemen ze dat bij Brooks, waarbij iedereen aan tafel meerdere gerechten van de kaart samen kan proeven. Met gerechten als gebrande prei met oesterblad, gebarbecuede tuinbonen, gerookte aardappelcrème en broodkruim. Of een mooie lams rump met raapstelen, doperwten, zwarte linzen en garam masala jus. Ook staan schelpen als kokkels uit de Waddenzee met linguini, en oesters (Zeeuwse creuse) met jenever limoen granite op het menu. Heerlijke visgerechten zijn de Nederlandse hamachi tartare met appel, koolrabi, radijs en komkommer en een escabeche van makreel met crème van gepofte paprika en daslook.

NLVVM reageert op voorstel verbod op maaltijden bezorgen onder de 16 jaar

Sinds de komst van de elektrische bezorgfiets hebben veel Nederlandse jongeren onder de 16 jaar een bijbaan als maaltijdbezorger. In nieuwsberichten vorige week uitte de arbeidsinspectie haar zorgen over de risico’s die maaltijden bezorgen voor jongeren onder de 16 jaar met zich mee brengt. De arbeidsinspectie pleit voor een verbod op maaltijden bezorgen voor deze leeftijdsgroep. De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) is het hier niet mee eens en reageert op dit voorstel. Voorzitter Martijn Jansen: “We snappen dat je ergens een lijn moet trekken, maar of dit de oplossing is en het verschil gaat maken trekken wij sterk in twijfel. Er moet niet worden gefocust op leeftijd, maar op veilige arbeidsvoorwaarden.”

Hoewel de arbeidsinspectie claimt dat werkgevers veel druk uitoefenen op jongeren om maaltijden op tijd te bezorgen, hanteren leden van de NLVVM geen stuk-, maar uurloon. Tijdwinst wordt gemaakt in de keuken en niet op de weg. Ook fietsen jongeren onder de 16 jaar niet met geld op zak. Er is volgens de NLVVM dus geen sprake van haast in het verkeer of gevaar voor overvallen tijdens het bezorgen van maaltijden.

Pizza Hut & KFC creëerden een ‘Popcorn Chicken Pizza’ om ‘National Pizza Day’ te vieren

In Engeland vierden ze op 9 februari ‘National Pizza Day’, ter ere van deze ‘feestdag’ zijn de Britse divisies van Pizza Hut en KFC samengekomen om de ‘KFC Popcorn Chicken Pizza’ te maken. Bekijk de afbeelding op Hypebeast!

De meest opwindende nieuwe kaas in New York is eigenlijk… bloemkool

Grounded Foods maakt bloemkoolkaas! En het lijkt zoveel op het echte werk dat chefs in New York het allemaal proberen te krijgen. De ‘niet-kaas’ is de creatie van Shaun Quade, die zelf chef is. Zoals  op hun website staat: plantaardige kazen zonder noten, geen soja, geen zuivelproducten en geen additieven. Ze maken plantaardige kazen die er zo goed uitzien, smaken en voelen, dat de meeste mensen het verschil niet kunnen zien. Ze maken hun gruyère en camembert met bloemkool, en een paar eenvoudige ingrediënten die uit de grond komen.

In Nieuw-Zeeland kun je bij de Burger King een sandwich met alleen friet bestellen

Burger King in Nieuw-Zeeland heeft een sandwich met alleen friet op het menu gezet. De nieuwe menu-optie is geïnspireerd op het Chip Butty-gerecht dat in ‘Fish & Chip’- winkels en andere informele eetgelegenheden in het Verenigd Koninkrijk vaak te bestellen is en wordt geserveerd met mayo en ketchup. Bekijk de afbeelding op de website van Hypebeast.

Gewoon grappig – Crocs-klompen voor KFC-fans

De nieuwste samenwerking van Crocs is met KFC. Crocs en KFC onthulden recent tijdens de New York Fashion Week een collectie van twee paar clogs:  ‘sky-high Bucket Clogs’ en ‘Classic Clogs’ met een gebakken kip print en versierd met verwijderbare stukjes gebakken kip sieraden! Bekijk de afbeeldingen op de website van Food Beast.

Crystal Clear Bread

Weer een bijzondere creatie van Albert Adrià dat veel aandacht krijgt online: een video over het maken van kristalhelder brood. Het wordt beschreven als perfect knapperig en hol en wordt gemaakt met water, aardappelzetmeel en kuzu (een zetmeel en straalmiddel gemaakt van de Kuzu-wortel).

Gronda, een vacaturesite voor F&B professionals, biedt zelfs chefs en thuiskoks de kans om een diner voor twee te winnen in Adria’s Enigma-restaurant door hun eigen creaties van ‘Christal Clear Bread’ te delen. De Crystal Bread-challenge! Bekijk een video over dit brood op de website van Fine Dining Lovers.

KFC creëerde ‘pocket franchises’ via Wechat

KFC China heeft een virtueel franchisesysteem gecreëerd om klanten te betrekken en mensen aan te moedigen bij het restaurant te bestellen. De digitale interface wordt de ‘KFC-pocketfranchise’ genoemd en combineert de eetervaring met een game, met als doel nieuwe klanten te veroveren. Meer op de website van Springwise.

Het samenwerkingsverband Travalyst kondigt de ontwikkeling aan van nieuwe duurzaamheidskaders om reizigers te helpen duurzame mogelijkheden te vinden op het gebied van reizen en toerisme. 

Maandag 24 februari heeft het samenwerkingsverband Travalyst, een wereldwijd partnerschap opgericht door The Duke of Sussex samen met toonaangevende merken Booking.com, Skyscanner, Tripadvisor, Trip.com en Visa, de ontwikkeling aangekondigd van duurzaamheidskaders die moeten gaan dienen als een cross-channel gids voor het scoren van duurzaamheidsvoorbeelden in de reis- en toerisme-industrie. De eerste drie kaders voor huisvesting, luchtvaart en ervaringen worden ontwikkeld op basis van bestaande normen, met als doel deze voor consumenten en bedrijven begrijpelijker te maken en bij een zo breed mogelijk scala aan aanbieders van reisservices te implementeren of op te schalen. Meer in het artikel op de website van Hospitality Net.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.