Trends in het kort | Week 7

21-2-2023

  • Trends we spotted
  • KFC Court by KFC Canada
  • McDonald's Germany introduced the McPlant NuggetsMcDonald's Germany introduced the McPlant Nuggets
  • MGallery Hotel Collection delivers style and substance with ‘Stories That Stay’MGallery Hotel Collection delivers style and substance with ‘Stories That Stay’
  • Opera Airbnb stay at the Palais Garnier in Paris - credits Blue Max MediaOpera Airbnb stay at the Palais Garnier in Paris - credits Blue Max Media

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over onder andere een ‘dipping friendly bacon milkshake’ bij Domino’s Japan en Burger King Thailand komt met een ‘Chocolate King Hamburger menu’ in samenwerking met Hershey’s.

Amazon breidt zijn betaalmethode uit met de palm van je hand nu snel uit, het is in 2020 geïntroduceerd door Amazon One bij Whole Foods Markets. En een Kickstarter project van Big Eddy Glass Works, The Colour Bomb Cup. Leuke waterglazen voor restaurants.

McDonald’s Duitsland introduceert McPlant® Nuggets ontwikkeld door Beyond Meat® en KFC Canada introduceert het eerste ‘winterbestendige’ basketbalveld in de openlucht.  

Het Palais Garnier in Parijs, thuisbasis van de Phantom of the Opera en één van ’s werelds beroemdste operahuizen, is nu beschikbaar voor een verblijf van één nacht op Airbnb. En de MGallery Hotel Collection levert stijl en inhoud met ‘Stories That Stay’.

De Finse voedseltechnologie startup The Nordic Umami Company heeft duurzame umami smaken ontwikkeld uit plantaardige circulaire ingrediënten. Verkrijgbaar in bouillons, sauzen en zouten.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

‘Dipping-Friendly Milkshakes’ | Bacon milkshake om je pizza in te dippen!   

Gespot bij Domino’s in Japan, een bacon milkshake om je pizza in te dippen. De shake is verkrijgbaar in een reguliere versie en in een slagroomversie, die beide worden gekenmerkt door hun ijssmaak met spekjes voor een zoete maar toch zoute smaak. De Milkshake dient ook als dipsaus voor de pizza zodat de klanten een geheel nieuwe ervaring kunnen uitproberen, zowel op gebied van smaak als textuur. De Domino’s Bacon Shake is een limited edition beschikbaar tot 5 maart 2023. Meer informatie in het artikeltje op Trendhunter, link in de titel.

Zouden wij gaan voor een zoet/zoute milkshake en onze pizza erin dippen?

Amazon laat je nu met je handpalm betalen bij Whole Foods

Als het aan Amazon ligt, kun je binnenkort overal met je handpalm betalen in plaats van met je pinpas. Amazon One is een nieuwe biometrische betalingstechnologie die al is ingevoerd bij sommige Whole Foods Markets, het is een snelle en makkelijke betaalmethode dat werkt door het scannen van je unieke handpalmafdruk.  Sinds de lancering in 2020 wordt deze technologie langzaam ingevoerd bij verschillende verkooppunten van het megaconcern en bij externe detailhandelaren. 214 locaties bieden de contactloze technologie nu aan volgens Amazon One. Het werkt door het gebruik van ‘machine learning’, dat klanten identificeert door handpalmafdrukken te maken. Meer informatie in het artikeltje op Foodbeast, link in de titel.

Burger King Thailand serveert een Chocolate King Hamburger menu 

De samenwerking van Burger King Thailand en Hershey’s resulteert in een chocoladebroodje, choco Franse frietjes, een chocolade milkshake en een chocolade taartje en is verkrijgbaar tot eind maart. De Hershey’s Chocolate Burger heeft een aantal vrij normale hamburger toppings: een gegrilde rundvlees burger, Amerikaanse kaas, gebakken uien, en bacon. Het wordt echter een beetje vreemd door een chocoladebroodje met Hershey’s chocolade en een toefje Hershey’s Premium Chocolate als finishing touch. Chocoladeliefhebbers zullen blij zijn om te horen dat er nog veel meer traditionele zoete lekkernijen op het menu staan. Meer informatie te vinden in het artikeltje op Coconuts.com, link in de titel.

The Colour Bomb Wonder Cup

De Colour Bomb Wonder Cup werd gecreëerd als een manier om de glazen kleurvoorraden te maximaliseren. Bij het gebruik van glazen kleurstaven ontstaat er gebroken materiaal, kleine scherven van de geconcentreerde kleur breken af, maar zijn te klein om er nog iets van te maken. Met deze stukjes creëerden ze bij Big Eddy Glass Works in Canada de Colour Bomb Wonder Cup. Deze glazen met willekeurige kleuren, waardoor je de vloeistof in het glas nog kunt zien, kunnen een aanwinst zijn op een restaurant tafel.  Meer informatie op hun Kickstarter pagina, link in de titel.

McDonald’s Duitsland komt met McPlant® Nuggets ontwikkelt door Beyond Meat®

Ook in Duitsland groeit het aandeel flexitariërs gestaag en met de introductie van het McPlant productplatform houdt McDonald’s Duitsland rekening met deze ontwikkeling. Ze bieden nu dus naast de al in diverse landen bekende McPlant burger ook McPlant Nuggets. Deze laatste wordt ook in hun Happy Meal aangeboden. De twee producten bieden flexitariërs en vegetariërs nieuwe keuzes met een typische McDonald’s smaak en zijn ontwikkeld door Beyond Meat. Meer informatie in hun (Duitse) persbericht, link in de titel.

The Nordic Umami Company heeft duurzame umami-smaken ontwikkeld uit plantaardige circulaire ingrediënten

Mensen worden vaak afgeschrikt door een veganistisch dieet vanwege het gebrek aan umami: een van de kernsmaken die meestal overeenkomt met vleesachtige smaken. Daarom heeft de Finse foodtechnologie-startup The Nordic Umami Company duurzame umami-smaken ontwikkeld van circulaire ingrediënten, in de hoop de overgang naar een volledig duurzaam voedselsysteem te versnellen. Het bedrijf hoopt nu zijn, op fermentatie gebaseerde, technologie op te schalen naar een proeffabriek van industriële omvang en tegelijkertijd zijn impact uit te breiden met nieuwe creaties. De umami-producten van het bedrijf omvatten bouillons, sauzen en zouten. Meer informatie in het artikeltje op Springwise, link in de titel.

Palais Garnier, de thuisbasis van The Phantom of the Opera, staat nu op Airbnb

Palais Garnier, de thuisbasis van The Phantom of the Opera en één van ’s werelds beroemdste operahuizen, is nu beschikbaar voor een verblijf van één nacht op Airbnb. De boeking is inclusief een privétour, een concert, een diner op de grote trap en een overnachting in een luxe pop-up slaapkamer. Het evenement maakt deel uit van Airbnb’s “Night At”-serie, die unieke en exclusieve overnachtingservaringen biedt op iconische en onverwachte locaties. Deze ervaring biedt gasten een zeldzame kans om te overnachten in het historische en sierlijke gebouw, de grootsheid van dichtbij te ervaren en zich onder te dompelen in de magie van het operagebouw. Je kunt nog tot 1 maart proberen deze unieke overnachting te bemachtigen. Meer informatie in het persbericht, link in de titel.

MGallery Hotel Collection levert stijl en inhoud met ‘Stories That Stay’

De MGallery Hotel Collection lanceert een nieuw programma voor 2023 genaamd ‘Stories That Stay’, dat gasten unieke en emotionele ervaringen in hun hotels gaat bieden om een sterkere band tussen hen en de hotels te creëren. Dit programma moet de toewijding van het merk om uitzonderlijke service en een onvergetelijke ervaringen voor gasten te bieden, in beeld brengen. Het programma zal wereldwijd beschikbaar zijn bij MGallery-vestigingen. Meer informatie in het persbericht, link in de titel.

KFC Canada introduceert eerste winterbestendige basketbalveld

Voor hun nieuwste promotiecampagne creëerde KFC Canada een winterklaar basketbalveld genaamd ‘The KFCourt’. De baan bevindt zich in Toronto en is ontworpen om mensen tijdens de wintermaanden basketbal te laten spelen. De baan is voorzien van een verwarmingssysteem, technologie voor het smelten van sneeuw en een speciaal ontwerp met het KFC-merk. Deelnemende spelers kunnen een nummer 11 Puffer Jersey in beperkte oplage kopen, een ode aan de 11 kruiden en specerijen van The Colonel. Meer informatie in het persbericht, link in de titel.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.