Trends in het kort | Week 6

13-2-2023

  • Cauliflower Sandwich at Chick-fil-A®Cauliflower Sandwich at Chick-fil-A®
  • Legoland North America - Certified Autism CentersLegoland North America - Certified Autism Centers
  • Legoland North America - Certified Autism CentersLegoland North America - Certified Autism Centers
  • McDonald’s USA ® joins forces with Keke Palmer to shine a light on ten black visionariesMcDonald’s USA ® joins forces with Keke Palmer to shine a light on ten black visionaries
  • Two unforgettable 'Four Seasons Drive Experience' itineraries unveiled for 2023Two unforgettable 'Four Seasons Drive Experience' itineraries unveiled for 2023

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. de Legoland Resorts in Noord-Amerika, die tegen het voorjaar van 2023 ‘Certified Autism Centers’ worden. En het Duitse Coffee Fellows maakt zijn debuut in de VS met 3 vestigingen in Texas, waaronder de eerste drive-thru vestiging van het bedrijf.

We lazen ook over natuurlijke voedingskleurstoffen gemaakt van schimmels. De ingrediënten van biotechnologiebedrijf Michroma zijn veganistisch, non-GMO, halal en koosjer, waardoor ze ideaal zijn voor uiteenlopende toepassingen.

McDonald’s USA® werkt samen met Keke Palmer om tien zwarte visionairs in het zonnetje te zetten. Zij krijgen elk 20.000 dollar om hen te helpen hun individuele doelen te bereiken. En Chick-fil-A® test een bloemkoolburger op hun menu.

Four Seasons heeft twee ‘Four Seasons Drive Experience’ routes onthuld voor 2023, een goed idee voor andere hotelketens? En Londen beleeft een ronde en vierkante croissants hype. De ronde ‘supreme croissant’ wordt verkocht bij Philippe Conticini.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Alle Legoland resorts in Noord-Amerika worden Certified Autism Centers deze lente

‘Geweldig’ moet voor iedereen zijn, vind Legoland. Recent hebben Legoland California, Legoland Florida en Legoland New York met trots aangekondigd dat hun parken in het voorjaar van 2023 een Certified Autism Center (CAC) zullen zijn.

Alle Legoland Resorts in Noord-Amerika zullen voor 31 maart 2023 de titel Certified Autism Center (CAC) dragen. Als onderdeel van deze certificering zullen alle medewerkers hoog opgeleid worden om ervoor te zorgen dat bezoekers met een autismespectrum of andere sensorische stoornissen van een optimaal bezoek kunnen genieten. Legoland zal zelfs speciaal ontworpen voorzieningen ter plaatse hebben, zoals stilteruimtes, sensorische gidsen en ruimtes waar weinig prikkels zich voordoen.

De International Board of Credentialing and Continuing Education Standards (IBCCES) is de enige organisatie die dit soort certificering aanbiedt. IBCCES is vereerd om met alle Legoland parken in Noord-Amerika samen te werken, en om ervoor te zorgen dat autistische en sensorisch gevoelige gasten en hun families dierbare herinneringen kunnen maken en kunnen genieten van alle geweldige ervaringen die Legoland te bieden heeft,” aldus Myron Pincomb. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Natuurlijke voedingskleurstoffen gemaakt van schimmels

Een interessant artikeltje op Springwise, link in de titel. Biotechnologiebedrijf Michroma ontwikkelt schimmels en gebruikt precisiefermentatie om een nieuwe bibliotheek van natuurlijke kleurstoffen te creëren. De kleurstof is kosteneffectief om te produceren, in tegenstelling tot de meeste andere natuurlijke voedselkleurstoffen die aanzienlijke landbouwbronnen nodig hebben om te groeien. De ingrediënten van Michroma zijn veganistisch, non-GMO, halal en koosjer, waardoor ze ideaal zijn voor veel uiteenlopende toepassingen. De combinatie van stabiliteit en temperatuurbestendigheid maakt de kleuren ideaal voor gebruik in gebak, zoetwaren, zuivelproducten, geëxtrudeerde levensmiddelen en meer.

McDonald’s USA ® bundelt de krachten met Keke Palmer om tien zwarte visionairs in het zonnetje te zetten

McDonald’s USA heeft een lange geschiedenis van investeren in de zwarte community en visionairs die stappen ondernemen om een betere toekomst te creëren. McDonald’s USA en Keke Palmer (Amerikaanse actrice/zangeres) zetten nu tien zwarte visionairs in het zonnetje. Deze leiders die veranderingen willen bewerkstelligen ontvangen gezamenlijk $200.000 en aanvullende middelen om een positieve invloed op hun gemeenschappen uit te oefenen. “Historisch heeft McDonald’s de prestaties gevierd van de mensen in de gemeenschappen die we bedienen, en we erkennen ook het belang van het vieren van de gemeenschapsleiders die vandaag iets beginnen om morgen alles te veranderen”, aldus Alexea Gordon, McDonald’s Manager of Cultural Engagement. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Chick-fil-A® test een bloemkoolburger

Chick-fil-A heeft aangekondigd dat het is begonnen met het testen van zijn eerste plantaardige bloemkool sandwich, de Chick-fil-A Cauliflower Sandwich. Net als bij de Chicken Sandwich, wordt de schijf bloemkool gemarineerd, gepaneerd met een kenmerkende smaakmaker, onder hoge druk gebakken en geserveerd op een geroosterd boterachtig broodje met dille-augurkchips. “We verkenden elke hoek van de plantaardige ruimte op zoek naar het perfecte middelpunt voor ons plantaardige sandwich. Keer op keer kwamen we terug bij bloemkool als basis van onze sandwich”, aldus Stuart Tracy, culinair ontwikkelaar van de Chick-fil-A Cauliflower Sandwich.

Twee onvergetelijke ‘Four Seasons Drive Experience’-routes onthuld voor 2023

Four Seasons Hotels and Resorts heeft twee nieuwe reisroutes gelanceerd voor 2023, dit naar aanleiding van het succes van de inaugurele Four Seasons Drive Experience door Toscane. Gasten kunnen een reis maken door de Californische Napa Valley of de Franse Alpen. Beide routes zijn inclusief luxe accommodaties in Four Seasons Hotels and Resorts, gastronomische dinerervaringen en samengestelde activiteiten en excursies. “Four Seasons Drive Experience is een natuurlijke uitbreiding van wie we zijn en wat we leveren – het creëren van samengestelde ervaringen waarmee gasten het karakter van een locatie op nieuwe en onverwachte manieren kunnen ontdekken”, aldus Alejandro Reynal, President en CEO, Four Seasons Hotels en Resorts. Het gaat om de volgende reizen: Four Seasons Drive Experience in the Heart of the Alps van 12 tot 18 juni, 2023 en Four Seasons Drive Experience Through Napa Valley van 29 oktober tot 4 november 2023.

Zou dit ook interessant kunnen zijn voor andere hotelketens?

Ronde croissants | Gespot bij Philippe Conticini in Londen

De croissant is populair in Londen! We hebben nu weer een ronde croissants gespot die wordt verkocht bij Philippe Conticini, met locaties op Camden Market, Buckstreet Market en South Kensington. Volgens het Instagram-account ‘The London Food Flirt’ smaakte de virale ‘supreme croissant’ erg goed, lichte croissants met een romige vulling. Ze proefden 4 verschillende smaken, hun winnaar was de pistache. Met de vierkante croissants van een paar weken geleden heeft Londen een nieuwe croissanthype! Link naar de website van Philippe Conticini in de titel.

Debuut voor de Duitse koffieketen Coffee Fellows in de VS met vestigingen in Texas

Stefan Tewes, algemeen directeur van Coffee Fellows, zegt dat de Amerikaanse markt de ‘benchmark’ is voor coffeeshopexploitanten en Coffee Fellows in staat zal stellen om het concept van drive-thru voor het eerst te verkennen. Het in München gevestigde Coffee Fellows gaat in 2023 3 vestigingen openen in de VS in Houston (Texas), waaronder de eerste drive-thru-vestiging van het bedrijf. Meer details in het artikel op World Coffee Portal, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.