Trends in het kort | Week 6

11-2-2022

  • trends we spotted this week
  • 20000 Leagues Under the Sea at Lost Distillery20000 Leagues Under the Sea at Lost Distillery
  • KFC delivered by Wing in AustraliaKFC delivered by Wing in Australia
  • Restaurant 3 Fils in Dubai wins #50BestRestaurants Middle East and North AfricaRestaurant 3 Fils in Dubai wins #50BestRestaurants Middle East and North Africa

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. Plan Bee van restaurant Tante Kee en een bijzonder nieuw fine-dining restaurant in Las Vegas: 20,000 Leagues Under The Sea.

McDonald’s USA viert ‘Black History’ met ‘Future 22’, een campagne die de aandacht vestigt op jonge gamechangers. En in Australië gaat een KFC vestiging het bezorgen met drones testen in Logan, Queensland samen met drone bezorger ‘Wing’. Zoals ze aangeven: KFC puts a Wing on it.

Om geld op te halen voor de Notre Dame kathedraal is een Virtual Reality ervaring gecreëerd: Eternal Notre Dame. Leuk om met groepen vrienden tijdens een uitstapje naar Parijs te gaan doen! En in Amerika reist een festival gewijd aan Hard Seltzers rond: Seltzerland.

Een nieuwe wijnzaak, Half Full, in Amsterdam, die kwaliteit boven kwantiteit verkiest en alleen halve flesjes wijn, champagne en meer verkoopt. En restaurant 3 Fils in Dubai is het eerste restaurant dat nummer 1 staat op de lijst van ’50 Best Restaurants Middle East and North Africa’.

Bordeaux en Valencia zijn de Europese hoofdsteden van ‘Smart Tourism’ in 2022. En bij McDonald’s in Japan verkopen ze speciale ‘vierkante hamburgers’ verpakt in ‘stripboek’ papier.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Plan Bee van restaurant Tante Kee

Kim en Raymond Reeb van restaurant Tante Kee op Kaageiland gaan een bijenkast plaatsen in de directe omgeving van het restaurant. Ze realiseerden zich dat in hun kerstboxen veel plastic zat en zochten naar een manier om dit duurzaam te compenseren. Voor iedere foto die ze ontvingen van gasten die de zak met ‘hun’ plastic in de recyclebak van hun gemeente stopten, doneerden ze 7,50 euro aan het project Plan Bee. En daar is veel gehoor aan gegeven!

Met de opbrengst wordt een bijenvolk en bijenkast aangeschaft. Voor de zomer staat hun kast op zijn plek en gaat imker Bob op het eiland goed voor ze zorgen. En natuurlijk gaan ze mooie gerechten maken met de honing!

McDonald’s USA viert ‘Black History’ met ‘Future 22’ | Een campagne die de aandacht vestigt op jonge gamechangers

McDonald’s heeft recent ‘Future 22’ gelanceerd in Amerika, een nieuwe creatieve campagne die het werk viert van 22 jonge, getalenteerde en zwarte leiders wier passie en talent zinvolle veranderingen teweegbrengen in gemeenschappen in de USA. De geïntegreerde campagne is op 1 februari gestart en loopt tot het eind van de zomer, met tv- en radiospotjes ingesproken door de bekende actrice, zangeres en entertainer, Keke Palmer.

De viering van de ‘Black History’ is in februari en ‘Future 22’ is één van de vele manieren waarop McDonald’s haar gemeenschappen, klanten en medewerkers dient. Extra inspanningen omvatten de Black & Positively Golden Scholarship Program, dat financiële middelen biedt aan HBCU studenten; de Black & Positively Golden Mentors Program, dat industrieleiders koppelt aan opkomende changemakers in dezelfde velden; ondersteuning van de Boys & Girls Club of America’s diplomas2Degrees programma dat tieners vertrouwd maakt met post-secundair onderwijs mogelijkheden; en de Archways to Opportunity programma, dat educatieve middelen biedt aan daarvoor in aanmerking komende personeel bij deelnemende Amerikaanse restaurants. Meer in hun persbericht, link in de titel. Bekijk de video over de campagne.

KFC in Logan, Queensland puts a wing on it | Pilot met drone-bezorging

“Wing” Australisch eerste on-demand drone-bezorgservice, en de wereldwijde KFC-keten, werken samen om een drone-bezorgservice te realiseren om de verse en warme menu-items van Kentucky Fried Chicken rechtstreeks bij huizen en werkplekken in Logan, Queensland, te bezorgen. De drone-bezorg pilot is een Australische primeur voor KFC, en zal in eerste instantie beschikbaar zijn in een aantal buitenwijken van Zuidoost-Queensland. De service zal geleidelijk worden uitgebreid naar andere nabijgelegen locaties. De bezorgservice van Wing is beschikbaar in Australië, de VS en Finland. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

20,000 leagues Under The Sea | Een 16-gangen fine-dining restaurant in Las Vegas

Lost Spirits, een opkomend en snelgroeiend entertainmentbedrijf, kondigt de lancering aan van zijn nieuwe gastronomische restaurant, “20,000 Leagues Under The Sea”, op 12 maart. De 16-gangen dinerervaring is geïnspireerd op en vernoemd naar de Belle Époque-roman en neemt gasten mee door het iconische boek van Jules Verne, opnieuw ontworpen als een immersieve ervaring in dit restaurant.

De eetkamer en keuken bevinden zich in het droomlandschap van de proeflokalen van Lost Spirits Distillery, gelegen in AREA15, het nieuwste immersieve evenementen-en entertainment district van Las Vegas. Slechts één keer per week wordt er voor alle 12 gasten persoonlijk door chef-kok Taylor Persh gekookt. Meer in hun persbericht, link in de titel.

Eternal Notre Dame | Een bijzondere expeditie tussen ruimte en tijd

Een immersieve expeditie met Orange, Amaclio Production, de openbare instelling die verantwoordelijk is voor de renovatie van de Notre Dame kathedraal, het bisdom Parijs en de stad Parijs.

Van de bouw in de Middeleeuwen tot de huidige restauratie werkplaats, de Immersive Expedition “Eternal Notre-Dame” is een technologische uitdaging die het publiek in staat stelt om zich onder te dompelen in het hart van de geschiedenis van de Notre-Dame de Paris-kathedraal en zijn schatten. Bezoekers zullen het bijzondere monument in al zijn aspecten ontdekken door, door de ruimte en tijd te reizen en een acteur te worden in de wedergeboorte van het monument.

Uitgerust met een VR-headset en rugzak, kunnen bezoekers zich vrij bewegen in een ruimte van 500 m² Virtual Reality. Onder begeleiding van een “Compagnon du Devoir” reizen ze door verschillende eeuwen en verkennen ze verschillende tijdperken van de Notre Dame de Paris en haar omgeving, herschapen in 3D. Dankzij wetenschappelijk onderzoek en nauwkeurige historische gegevens zijn de kathedraal en haar omgeving nauwkeurig gereproduceerd om de onderdompeling en betrokkenheid van de bezoeker bij de ervaring te vergroten. Bekijk hun website, link in de titel.

Half Full

Een nieuwe wijnzaak, Half Full, in Amsterdam, die kwaliteit boven kwantiteit verkiest. Voor diegenen die graag een glaasje wijn drinken maar het ook bij dat glaasje willen laten. Ze verkopen halve flessen met voornamelijk topkwaliteit wijn, champagne en een groeiend assortiment onontdekte hybride brouwsels. Zeker voor de vele eenpersoonshuishoudens een optie. Zoals ze zelf aangeven: in hun winkel op de Ceintuurbaan 241-H in Amsterdam is het glas altijd halfvol!

Restaurant 3 Fils | Nummer 1 op de allereerste lijst van de 50 Best Restaurants van het Midden-Oosten en Noord-Afrika in 2022

De culinaire sterren van de restaurantwereld in het Midden-Oosten en Noord-Afrika kwamen 7 februari 2022, samen in de hoofdstad van de VAE, Abu Dhabi voor het debuut van hun ‘50 Best Restaurants’, gesponsord door S. Pellegrino & Acqua Panna. Restaurants uit 11 landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika werden aangekondigd als de 50 beste eetgelegenheden in de regio tijdens een evenement dat werd gehouden in de Conrad Abu Dhabi Etihad Towers. Het evenement, dat werd georganiseerd in samenwerking met het Department of Culture and Tourism – Abu Dhabi, heeft restaurant 3 Fils in Dubai uitgeroepen tot het allereerste nummer 1 restaurant in de regio. Bekijk de volledige lijst in het persbericht, link in de titel.

Bordeaux (Frankrijk) en Valencia (Spanje) zijn de Europese hoofdsteden van ‘Smart Tourism’ in 2022

Het initiatief European Capital of Smart Tourism erkent uitstekende prestaties van Europese steden als toeristische bestemmingen in vier categorieën: duurzaamheid, toegankelijkheid, digitalisering, evenals cultureel erfgoed en creativiteit. Dit EU-initiatief heeft tot doel ‘smart toerisme’ in de EU te promoten, bestemmingen te laten netwerken en te versterken, en de uitwisseling van ‘best practices’ te vergemakkelijken.

De Europese Commissie implementeert het initiatief European Capital of Smart Tourism. Momenteel wordt het gefinancierd in het kader van het COSME-programma en is het een opvolger van de voorbereidende actie die is voorgesteld door het Europees Parlement. Meer op de website van de slimme toerismehoofdstad.

Vierkante hamburgers bij McDonald’s Japan

De nieuwe ‘I Feel Like I Went to N.Y. Burgers’ komen met een vleugje Amerikaanse stripboek flair. Bekijk de afbeeldingen op de website van Soranews24, link in de titel. McDonald’s Japan nodigt zijn gasten uit om zich voor te stellen dat ze in New York eten, met twee nieuwe menu-items genaamd “Itta Ki Ni Naru N.Y. Burgers”, wat zich vertaalt naar “I Feel Like I Went to N.Y. Burgers”. ‘The Thick Beef Burger Pepper & Cheese’ en ‘The Grilled Chicken Burger Salt & Lemon’. Van beide hamburgers wordt gezegd dat ze de New York-ervaring nabootsen met veel vlees, speciale sauzen en onconventionele vierkante broodjes.

Seltzerland | Een ‘Hard Seltzer’-festival in Long Beach

Een festival gewijd aan Hard Seltzers werd op 5 februari gehouden in Long Beach, Los Angeles. Festivalgangers konden proeven van meer dan 100 smaken harde seltzers tijdens een meeslepende ervaring met merken als White Claw, Mike’s Hard Lemonade Seltzer, Vizzy, Topo Chico Hard Seltzer, Playamar en Sparking Ice Spiked. Na de lancering in Chicago in augustus 2020, bezocht Seltzerland dat jaar vijf steden om het evenement in de buitenlucht te houden tijdens de pandemie voordat het in 2021 begon aan een uitverkochte landelijke tour langs 20 steden.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.