Trends in het kort | Week 6

8-2-2019

  • Trends in het kortTrends in het kort

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over de culinaire ontwikkeling in het Oosten van Europa volgens Michelin en zou jij squirrel eten? Verder een link naar een expositie over riooldeksels in Tokyo en een pop-up restaurant van het Liliane Fonds dat expres mensen buiten sluit!

New York pizza opent de 200ste vestiging in Nederland en vertelt over 25 jaar pizza verkopen in Nederland. En een primeur in londen: s ’werelds eerste ondergrondse boerderij. Njomly is een Belgische website die je als foodie echt eens moet bekijken en zou jij het lekker vinden om rechtstreeks van een tafel te eten?

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Pop-uprestaurant van Liliane Fonds sluit expres mensen buiten

Donderdag 7 t/m zaterdag 9 februari is het pop-up restaurant ‘Buitensluiting’ van het Liliane Fonds geopend. Zij weigeren bij de deur mensen op basis van willekeurige eigenschappen om mensen te laten ervaren hoe het is om te worden buitengesloten zoals gehandicapte kinderen ervaren in ontwikkelingslanden. Tv-kok Miljuschka Witzenhausen kookt er een driegangenmenu en je betaalt door een donatie te doen aan het fonds.

Festival rondom bijzondere putdeksels in Tokyo

Veel putdeksels in Japan vertonen vaak excentrieke ontwerpen die de cultuur en de geschiedenis van het land visualiseren. Deze ietwat ongewone trend begon in de jaren 60 toen een pr-aanpak mensen bewust wilde maken van het nieuwe naoorlogse rioolstelsel. Ter ere van deze traditie worden er in het Shinjuku Takashimaya warenhuis verschillende putdeksels vanuit het hele land tentoongesteld.

Zagreb en Dubrovnik toegevoegd aan de Michelin-gids Main Cities of Europe 2019

Op 27 maart 2019 komt de nieuwe Michelin-gids Main Cities of Europe 2019 uit en in deze editie zijn de foodhubs van Kroatië toegevoegd: Zagreb en Dubrovnik. De gids biedt een reek aan restaurants en hotels in 28 verschillende Europese steden. De gids is in het Engels, met daarin aanbevelingen in alfabetische volgorde per land. Elke stad in gids heeft een korte beschrijving , een lijst met plekken die niet mag missen tijdens een kort bezoek en belicht specialiteiten uit de lokale keuken.

Op dit moment zijn er in Kroatië 62 restaurants die gelabeld zijn met de bekende Michelin bordjes, een symbool dat aangeeft dat het “restaurants zijn waar de inspecteurs kwaliteitseten hebben ontdekt” of natuurlijk de welbekende Michelin-sterren. Zagreb-restaurants Noel, Apetit City, Zinfandel’s, Takenoko, Mano, Dubravkin, Boban, Mundoaka , Bistro apetit van Marin Rendić, Agava, Gallo en Le Bistro Esplanade staan in de prestigieuze Michelin-gastronomiegids voor 2018, terwijl Pelegrini in Šibenik, 360º in Dubrovnik en Monte in Rovinj een Michelin-ster hebben.

Op het menu in London | Grijze squirrel (eekhoorn)

De stijgende populariteit van het eten ‘wild vlees’ van dieren die toch op de nominatie stonden om geruimd te worden lijkt voor te vloeien uit interesse voor duurzaam en wreedheid-vrij voedsel. De grijze eekhoorn is één van die dieren, die maar weinig natuurlijke vijanden heeft en Londen heeft last van een enorme plaag van deze ‘leuke’ diertjes. In het artikeltje een voorbeeld van Ivan Tisdall-Downe, van restaurant Native in Londen, die squirrel ragout maakt door het vlees van de achterpoten langzaam te garen. Lees het hele artikel met een smaakbeoordeling op de website van de Telegraph.

Njomly, Nieuw platform voor foodies

Njomly.com is de nieuwe webshop voor alle hobbykoks, foodies en liefhebbers van het goede leven. Je vindt er de beste culinaire topproducten, aangeleverd door de meest gerenommeerde vakmannen uit België: Dry aged beef van Butcher’s Store, verse vis van De Jager, de beroemde kazen van Van Tricht, Royal Belgian Caviar, exclusieve topwijnen van Vinifera, chocolade van Jitsk, ganzenlever van Nivo-finess, fruit van groothandel Claessens en kookartikelen van Berghoff! Met enkele klikken bestel je delicatessen en de volgende dag worden ze (gekoeld) bij jouw thuis geleverd, altijd vers en de beste kwaliteit. Via webcamera’s kunnen klanten vanuit hun eigen keuken rechtstreeks binnenkijken bij de ambachtslui en via chat advies vragen.

Restaurant Fortina | Polenta feest geserveerd op tafel

Een enorm polentadiner voor 2 tot 20 personen in restaurant Fortina in Brooklyn, New York. Chef-kok en eigenaar Christian Petroni legt dit bijzondere polenta gerecht uit in deze video van Thrillist Food and Drink.

New York Pizza opent 200ste vestiging

New York Pizza, het grootste Nederlandse horeca-restaurant delivery-bedrijf*, opent deze week haar 200ste vestiging. De locatie is op de Grotestraat in Nijverdal. De 200ste vestiging is de zevende opening in de afgelopen maand. Groningen, Capelle aan den IJssel, Nieuwegein, Den Haag, Weesp en Eindhoven gingen Nijverdal voor. Alle vestigingen van New York Pizza worden door franchisenemers gerund. Precies in het jaar dat New York Pizza haar 25-jarig bestaan viert, gaat de 200ste vestiging open. Bekijk in de link hun video rondom dit feest. De komende jaren verwacht New York Pizza nog meer mijlpalen te behalen. “Alleen al dit jaar openen we nog eens 30 vestigingen. We verwachten in 2020 250 vestigingen te hebben en in 2022 uit te komen op 300 vestigingen. Om dit te realiseren openen we in april van dit jaar een nieuw distributiecentrum waarmee we al deze vestigingen kunnen bevoorraden,” aldus Philippe Vorst, directeur en oprichter van New York Pizza.

Marriot international traint personeel om de kenmerken van human trafficking te herkennen

Marriot international heeft 500.000 hotelmedewerkers getraind om te kenmerken van human trafficking te herkennen. De mijlpaal van het bedrijf, bereikt tijdens de nationale preventie maand tegen slavernij en mensenhandel, onderstreept hun wereldwijde inzet voor veiligheid en mensenrechten. Marriot lanceerde het verplichte ‘human trafficking awareness program’ voor het personeel van zowel eigen als gefranchiseerde hotels in januari 2017, dit om de inspanningen van het programma duurzaamheid en sociale impact ‘Doing good in every direction’ te benadrukken. Marriott geeft aan blij te zijn dat zij kunnen melden dat duizenden medewerkers opgeleid zijn om signalen te herkennen van human trafficking tijdens de ‘National Slavery and Human Trafficking Prevention Month’.

Growing Underground | s ’Werelds eerste ondergrondse boerderij

Onder de straten van Clapham, in een voormalige schuilkelder vind je Growing Underground. Dit is de eerste ondergrondse boerderij ter wereld. Oprichters Richard en Steven openen eindelijk hun tunnels voor tours, zodat je de unieke en fascinerende geschiedenis van de boerderij  kan ontdekken. Verder leer je ook over de toekomst van de boerderij in een duurzame wereld. Lees hier meer over op de website van Secret London.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.