Trends in het kort | Week 50

14-12-2018

  • Trends in het kortTrends in het kort

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar de meest recente blog van Rob Baan (van Koppert Cress) over de houding van ondernemingsorganisatie VNO NCW inzake het Preventiebeleid en naar een artikeltje over Sandi, een enorme kerstboom gemaakt van zand. Hotel 3232 in New York opent een sushibar in een hotelkamer op de 10de verdieping en een link naar een artikeltje over hightech kerstsfeer met voorbeelden van steden over de hele wereld. En een link naar een Gin met een bijzonder, kerstachtige smaak! Restaurant MARREES is geopend in Weert, wij wensen Patricia en Jan Marrees (voormalig van restaurant Bretelli) veel succes op hun nieuwe locatie!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Blog Rob Baan | De houding van VNO NCW over het Preventiebeleid is absoluut niet hetzelfde als hoe veel bedrijven er naar kijken

Een blog van Rob Baan van Koppert Cress waarin hij ageert tegen de reactie van Hans de Boer (voorman VNO/NCW) op het Preventiebeleid, hij noemt het nieuwe gezondheidsbeleid ‘betutteling’.  Hij sluit af met: “Dus, beste Hans, laat je van je gezonde kant zien en spring in de bres voor bedrijven die gezondheid écht belangrijk vinden. Laat met mij zien dat het bedrijfsleven ook een ander gezicht heeft. Laten we gezond eten op het werk stimuleren en investeren in de gezondheid van ons grootse kapitaal: de werknemers. Laten we ook samen de voedselagenda oppakken en van gezondheid een exportproduct maken. Kortom, laten we de toekomst omarmen. Want wees eerlijk: jij stuurt je kinderen toch ook liever naar een groenteboer dan naar een winkel waar op alles ‘Dodelijk’ staat?” Duidelijke blog waar wij het helemaal mee eens zijn.

Het Roode Koper treedt toe tot Alliance Gastronomique

Landgoed, Hotel, Restaurant Het Roode Koper in Leuvenem is toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Tijdens het Alliance eindejaarsfeest op maandagavond 10 december in Hotel Okura in Amsterdam heeft de inauguratie plaatsgevonden.

Onder leiding van Onno Kokmeijer, Masanori Tomikawa en Emmy Stoel hebben alle Alliance leden genoten van een verrassende, culinaire en feestelijke avond en is het nieuwe lid verwelkomd binnen het langst bestaande culinaire verbond binnen Europa. Voorzitter Marc van Gulick van Alliance Gastronomique is verheugd met deze aanwinst. “Het is een prachtig mooi kwaliteitsbedrijf wat al jaren lang onder de bezielende leiding van de familie Sörensen en hun medewerkers een plek verdient in de culinaire top. Wij zijn blij dat ze bij ons verbond komen.” Alliance Gastronomique telt nu 39 leden, hiervan zijn er 6 gevestigd in België.

Sandi | De kerstboom gemaakt van zand

Tot 31 december te bekijken in West Palm Beach, Florida, deze enorme kerstboom gemaakt van 700 ton zand! De boom is ruim 10 meter hoog en heeft een gechoreografeerde lichtshow met muziek. Ook leuk voor Scheveningen of Zandvoort toch?

Popocatepetl aan het Buitenhof in Den Haag maakt plaats voor STAN&CO

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor STAN&CO. De eigentijds ingerichte STAN&CO wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. “Op deze manier kan het prachtige pand aan het Buitenhof straks de hele dag gebruikt worden”, vertelt marketingmanager Sjoerd van Barneveld van horecaconcern Debuut. “Popocatepetl wordt vooral gebruikt voor het diner en ’s zomers is er een terras. Een ‘all day-concept’ past beter op deze locatie.” Debuut heeft beide concepten en verwacht in de zomer 2019 STAN&CO aan het Buitenhof te openen.

Food Cultures in de spotlight op het Horecava InnovationLAB | All day breakfast & Personalised care

All day breakfast & Personalised Care zijn twee cultures die te zien zijn op het InnovationLAB van Horecava. De Horecava is van 7 tot en met 10 januari 2019 in RAI Amsterdam. Op de beursvloer komt de All Day Breakfast tot leven met een speciale All-Day Breakfast bar gebouwd in het InnovatieLAB, waarbij co-creatie volledig omarmd is en inspireert. De All-day Breakfast Food Culture sluit uitstekend aan op trends zoals de internationale bowltrend (dé trendy wijze om een gerecht te serveren), super foods (denk aan overnight oats, gojibessen of tarwegras), all-day koffie (van low fat cappuccino tot een tarwemelk latte) en No, Low or Pro (van vega aardbei smoothie, tot raw, low fat cheesecake en full-fat funky shakes). Een andere Food Culture die in het InnovatieLAB verrassend tot uiting komt, is het personaliseren van voeding in een zorgsituatie.

Patricia en Jan Marrees van Bretelli naar restaurant MARREES

Patricia en Jan Marrees zijn ruim twintig jaar verbonden geweest aan restaurant Bretelli in de Hoogstraat in Weert. Eerst als chef-kok en medewerker in de bediening en vanaf 2010 als eigenaren. In dat jaar sloten de ondernemers zich aan bij restaurantvereniging JRE-Nederland. Een jaar later slaagde Jan voor zijn SVH Meesterproef en ontving hij de titel SVH Meesterkok. Sinds 2006 is hij in het bezit van een Michelinster. Nu gaan zij verder aan de Stadhuispassage 10 in Weert als Restaurant MARREES. De inrichting is modern met veel natuurlijke producten als kurk, hout en koper. Dankzij de prachtige raampartijen is er veel lichtinval. De basiskleuren zijn bruin, wit, donkerblauw en koper. Tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Bertine Creemers van Puur Binnenhuisarchitectuur uit Heythuysen en aannemersbedrijf Teng Wijen uit Nederweert. Bijzonder is het akoestische klimaatplafond van de firma Barrisol, gerealiseerd door Barri&More. Restaurant MARREES is de eerste eetgelegenheid in de Benelux waar dit is gerealiseerd.

Funky Gourmet in Athene bestaat 10 jaar en hebben een speciale manier om dat te vieren

De Griekse salade van het 2 Michelin-sterrenrestaurant Funky Gourmet in Athene zullen wij niet gauw vergeten. We aten er een paar jaar terug en genoten van het culinaire niveau met Griekse ingrediënten. Ondertussen is het restaurant tien jaar open en hebben ze een nieuwe samenwerking aangekondigd! In samenwerking met Ionian Enterprises S.A. gaan zij een gloednieuwe Funky Gourmet Restaurant lanceren op een geweldige locatie in het hart van Athene, het historische Hilton Athens hotel.

Hotel 3232 in New York | Een sushi-bar in je hotelkamer

In kamer 1001 op de 10e verdieping van Hotel 3232 in Manhattan, staat een bar waar sushi wordt geserveerd van ‘Bou’. Deze nieuwe, innovatieve sushi-bar van David Bouhadana neemt sinds 3 december reserveringen aan en opent in januari 2019. De sushi bar wordt gevestigd in een ruimte van bijna 14 vierkante meter – klein, zelfs voor de standaarden van New York! Waar eerder een queensize bed stond, staat nu een sushi-tafel met vier zitplaatsen. De in Japan opgeleide Amerikaanse chef-kok is gespecialiseerd in het creëren van sushi ervaringen: op zijn andere twee Sushi by Bou-locaties, waaronder één in de Jue Lan Club, duurt de ervaring 30 minuten en kost het $ 50. In de hotelkamer op East 32nd Street duurt de ervaring een uur en kost het $ 100, exclusief drankjes of fooien. Klanten betalen vooraf voor het menu. Er zijn zes seatings per avond, zeven avonden per week. Interessant idee, een hotelkamer opofferen voor een (pop-up) restaurant!

Hightech kerstsfeer creëren in steden | Voorbeelden van over de hele wereld

Het samen bezoeken van festiviteiten rondom de feestdagen kan het moreel bevorderen. Daarnaast kan het ook de publieke waardering voor openbare ruimtes vergroten en mensen aanmoedigen om meer tijd met elkaar in hun stad door te brengen. URBAN HUB laat zien hoe steden hightech inzetten om de magie rondom de feestdagen en kerstmarkten te vergroten. Mooie, inspirerende afbeeldingen en ideeën uit steden als Toronto, Singapore, Londen, Kopenhagen, Stockholm, Kaapstad, Atlanta, Tokio, Seoul en Daly City (VS)!

Nieuw restaurant voor Thomas Keller | La Calenda serveert gerechten uit Oaxaca

De bekende, Amerikaanse chef Thomas Keller (The French Laundry, Ad Hoc, Bouchon en Bouchon Bakery) breidt zijn Yountville-restaurantimperium uit met restaurant La Calenda. In dit restaurant serveert hij authentieke gerechten uit Oaxaca (stad in Mexico) in een ontspannen en levendige omgeving.

Candy Cane Gin | Bijzondere smaak voor de kerstdagen

Een artikel in Popsugar over de feestelijke kerstachtige gin, Candy Cane Gin. We kunnen ons niet voorstellen hoe het smaakt, maar volgens de schrijver van deze blog is het binnenkort een feestelijke favoriet naast “Not Terry’s” chocolade-sinaasappeljenever likeur en Cherry Bakewell gin. In ieder geval leuk voor een kerstachtige gin-tonic sorbet.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.