Trends in het kort | Week 5

3-2-2020

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over de pop-up Choucrouterie in Amsterdam van Brandt & Levie en over Truth & Tonic, het eerste plantaardige café aan de Strip in Las Vegas.

En over een ecologische chocoladereep van Kit Kat, op smaak gebracht en gezoet met bijproducten van cacaofruit. En Fletcher Hotels gaat een 4-sterrenhotel bouwen in Scheveningen in een voormalig kantoorpand.

Bij een geldautomaat in Londen kon je niet pinnen maar je kreeg er wel een glas prosecco, een idee van Vagabond! En in Spanje maakt het bedrijf Aqua Abib zout water in drinkwater en zout met behulp van zonne-energie.

Het Mandarin Oriental Ritz in Madrid opent de deuren in de zomer en een link naar een artikeltje van Mara Grimm in het Parool over Babka!

En weer een rietje om toe te voegen aan onze lijst met milieuvriendelijke rietjes, CHEW! En de Lamanna’s Bakery in Scarborough Canada maakt giga grote pizzapunten! Deze pizzapunten kun je ook zoet bestellen met nutella erop en wel 10 soorten donuts erop of churros.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Pop-up Choucrouterie in Amsterdam

Samen met chef Timo de Beurs (voorheen Gebr. Hartering) en maître Ard Muntjewerf (The Lobby) opent Brandt & Levie de deuren van een pop-up Choucrouterie. Choucroute is Frans voor zuurkool, perfect als groente bij een aantal van de producten die Brandt & Levie maakt. De net gesloten Brasserie Flo transformeert dus voor een maand in een Choucrouterie! Er wordt een driegangendiner geserveerd waarin zuurkool en hun worsten de hoofdrol spelen. Uiteraard zijn vegetariërs meer dan welkom en serveren ze naast zuurkool ook oesters en charcuterie. Het restaurant opent op 1 februari en is dan op donderdag, vrijdag en zaterdag open. Ze zijn slechts een maand lang open en de eerste week is al bijna volgeboekt, reserveren door te appen of te bellen naar 06-41062231.

Fletcher Hotels | Kantoorpand in Scheveningen wordt luxe hotel

Het kantoorpand ‘North Sea Building’ te Scheveningen zal door Fletcher Hotels, de komende maanden volledig getransformeerd worden naar een luxe hotel, dat de naam Fletcher Hotel-Restaurant Scheveningen krijgt. “Wij zijn erg verheugd dat het is gelukt. Fletcher Hotels hoort natuurlijk in de mooiste badplaats van ons land; Scheveningen. De locatie is geweldig. Op loopafstand van het AFAS Circustheater, Holland Casino, het strand, de boulevard en de Scheveningse Pier. Omdat het om een transformatie gaat van een prachtig kantoorgebouw hebben we de mogelijkheid om een volledig nieuw luxe 4-sterren hotel te bouwen waarbij de meeste kamers en suites een waanzinnig uitzicht krijgen op zee”, vertelt Rob Hermans – CEO Fletcher Hotels. “We zijn inmiddels van start gegaan met de verbouwing en de verwachting is dat de eerste fase medio juli geopend zal worden”. Het hotel zal beschikken over 120 comfortabele hotelkamers, 12 zeer royale suites met uitzicht op het strand en 4 mindervalide kamers. Ook zal het hotel beschikken over een sfeervol à la carte restaurant met open keuken en een gezellige hotelbar. Het hotel is volledig gericht op leisure gasten en zal worden opgeleverd in twee fases.

Eco-vriendelijke chocoladereep van Kit Kat

De nieuwe Cacao Fruit Chocoladereep van Kit Kat Japan, op smaak gebracht en gezoet met ‘bijproducten’ van cacaofruit, is de eerste milieuvriendelijke chocoladereep van het populaire merk. De Japanners houden van Kit Kat en Kit Kat blijft daar exotische en regionale smaken introduceren, Kit Kat Cacao Fruit is de nieuwste! Misschien dat deze reep de manier waarop repen worden gemaakt gaat veranderen! Chocolade is immers een zeldzame en bedreigde grondstof geworden: de grote vraag, burgerlijke onrust in producerende landen en de impact van de opwarming van de aarde zorgen ervoor dat de prijzen omhoog gaan. Zoetwaren producenten zijn gedwongen om te onderzoeken hoe ze chocoladerepen produceren, inclusief welke cacaocomponenten worden gebruikt… en wat niet. De laatste categorie omvat de witte, vlezige, bitterzoete vrucht van de cacaopeul, waarvan ongeveer 70 procent wordt weggegooid tijdens het productieproces. Voedingswetenschappers van de Kit Kat Chocolatory van Nestlé Japan maakten het hun missie om onderzoek te doen naar manieren waarop cacaofruit kan worden gebruikt en niet verspild. Het eindresultaat is de allereerste duurzame snackreep van het merk: Kit Kat Cacao Fruit.

CHEW | Nog een persoonlijk, herbruikbaar rietje

Nog een rietje om toe te voegen aan onze lijst met milieuvriendelijke rietjes. Het CHEW herbruikbare rietje wordt geleverd in een gerecyclede plastic doosje, dat is ontworpen om het rietje schoon en droog te houden en klaar voor je volgende drankje. Een persoonlijk rietje! Een Kickstarter-campagne werd gelanceerd om het rietje te produceren en het lijkt erop dat mensen het product waarderen: bijna 600 donateurs hebben ongeveer 150 procent van hun oorspronkelijke doel toegezegd!

Truth & Tonic | Het eerste plantaardige café aan de Strip in Las Vegas

Op 17 januari opende Canyon Ranch hun eerste volledig plantaardige café Truth & Tonic, aan de Strip in Las Vegas. Canyon Ranch is een bekroonde leider op het gebied van gezondheid en luxe spa-uitjes. Hun eerste locatie in Las Vegas opende in 1999 in The Venetian® Resort. Sinds de lancering hebben ze verschillende culinaire concepten in de stad geopend die hun op 360 ° gebaseerde gezondheidsethos verder promoten. Truth & Tonic speelt in op de toename van veganisme, dat de afgelopen drie jaar 600% is gegroeid, en het concept sluit perfect aan bij de wellness-evangelie van Canyon Ranch.

Bij dit geldautomaat kan je niet pinnen maar je kreeg er wel een glas prosecco!

Om de opening van een nieuwe locatie van de Wine Bar + Merchant + Kitchen + Urban Winery Vagabond te vieren, gaven ze gratis glazen prosecco weg, bij de ATM net buiten hun gloednieuwe locatie. Dit is de achtste vestiging van Vagabond in Londen sinds de lancering tien jaar geleden en het is gevestigd in een voormalige Santander Bank. Ze hebben één van de oude geldautomaten van de bank een bruisende make-over gegeven.

Het Mandarin Oriental Ritz, Madrid opent deuren in de zomer van 2020

Het 110-jarige Ritz, Madrid is gerenoveerd en zal deze zomer heropend worden als Mandarin Oriental Ritz, Madrid. Het hotel ligt in de Gouden Driehoek van de Kunst, naast het Prado, het Thyssen-Bornemisza en het Reina Sofía Museum voor Moderne Kunst. Het pand is meer dan een eeuw geleden gebouwd. De restauratie werd uitgevoerd door de Spaanse architect Raphael de La-Hoz en de Franse ontwerpers Gilles en Bossier hebben het interieur gedaan. De originaliteit van het hotel is behouden gebleven, met behoud van de oorspronkelijke belle époque-stijl – een Franse (specifiek Parijs) stijl van architectuur die populair werd tussen 1871 en de eerste wereldoorlog in 1914 – een combinatie van verschillende stijlen, waaronder neo-Byzantijns, neo -Gothic, classicisme, art nouveau en art deco. Het gerenoveerde hotel krijgt 153 kamers en 53 suites waaronder een Royal Suite en Presidential Suite. De ontwerpen zijn allemaal geïnspireerd op de Spaanse cultuur en kunst.

Aqua Abib | Verandert zout water in drinkwater en zout met zonne-energie

Het Spaanse ingenieursbureau Aqua Abib heeft een systeem ontwikkeld dat zonne-energie gebruikt om zout water om te zetten in drinkwater en commercieel zout. Het is het eerste commerciële duurzame ontziltingssysteem, volgens het bedrijf. Het project, bekend als Project SunAqua18, wordt gedeeltelijk gefinancierd door het Horizon 2020-onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie. Meer op de website van Springwise!

Mara Grimm over Babka

Mara Grimm schrijft deze week in het Parool over Babka! Populair in New York en volgens haar ook in Parijs en ook in Amsterdam al gespot. De Babka is in de patisseriewereld populair, het is een gevlochten zoet broodje, een kruising tussen brioche, suikerbrood en kaneelbroodjes. Het wordt vaak gemaakt met chocola maar er zijn al veel verschillende vullingen voor deze zoete, zachte, knapperige en kleverige broodjes. Lees in haar column waar je de broodjes kunt proeven in Amsterdam en Parijs.

Pizza | Groter, groots, zoeter en op zijn zoets

Bij de Lamanna’s Bakery in Scarborough Canada maken ze giga grote pizzapunten! Deze pizzapunten kun je ook zoet bestellen met nutella erop en wel 10 soorten donuts erop of met churros. Bekijk de video van Thrillist Food and Drink.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.