Trends in het kort | Week 49

7-12-2018

  • Trends in het kortTrends in het kort

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere artikeltjes over de tweede vestiging van barbecuerestaurant Black Smoke en de nieuwe Gault Millau 2019. Ook een artikeltje over de Harry Potter make-over op Changi Airport en weet u dat de Nederlandse wijn dit jaar beter is dan ooit? Lucky’s Bowling in Warmond en IIssalon Roberto Gelato in Utrecht hebben allebei Internationale prijzen gewonnen. Er komt ook een foodhal in winkelcentrum Magna Plaza en concrete Amsterdam heeft het CitizenM in Copenhagen ontworpen. Daarnaast een ontwikkeling in de gidsenwereld: Michelin heeft Tablet gekocht wat een hotel boekingsplatform is.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

BBQ-restaurant Black Smoke opent in Rotterdam

Ongeveer 2 jaar geleden opende het eerste barbecuerestaurant Black Smoke in Antwerpen. In het voorjaar van 2019 zal de tweede vestiging openen in Rotterdam. Daarnaast hebben ze inmiddels ook een eigen kookboek uitgebracht genaamd ‘BBQ, Booze & Attitude’ met tips & tricks en een heleboel recepten.

Harry Potter make-over op Singapore’s Changi Airport tot februari 2019

Passagiers kunnen zich op de luchthaven verkleden als een tovenaar, toverspreuken leren en kunnen zelfs genieten van een potje Zwerkbal in het wonderlandschap van Harry Potter. Bekijk de video op Facebook in de titel.

‘Hot to Go’-schap| Albert Heijn start met warme verkoop maaltijd

Albert Heijn to go gaat starten met het verkopen van warme maaltijden. Het ‘Hot to Go’-schap bestaat uit ongeveer 25 warme gerechten voor verschillende momenten van de dag. Van pancakes tot wraps en van soepen tot pizzapunten. Alle warme gerechten worden op de goede temperatuur gehouden in een speciaal schap. In eerste instantie zullen deze warme gerechten verkrijgbaar zijn in 5 Albert Heijn to go winkels in Utrecht, Amsterdam en Eindhoven. Wanneer het concept aanslaat, zullen meer Albert Heijn to go winkels warme maaltijden gaan aanbieden.

De nieuwe M&M World in Shanghai legt de nadruk op personalisatie

In Shanghai gaat deze maand de vernieuwde M&M World open voor het publiek. Ze streven ernaar om de lokale bevolking en toeristen een nieuwe ervaring te geven die is gericht op personalisatie en het creëren van gedenkwaardige ervaringen. De vernieuwde winkel in het Shanghai Shimao International Plaza bevat een volledig nieuwe muur van chocolade met meer dan een miljoen in verschillende soorten M&M’s. De M&M World in Shanghai heeft ook een gepersonaliseerde printer waar gasten persoonlijke berichten kunnen maken en laten drukken op hun producten.

Lucky’s bowling bekroond

Een half jaar geleden opende designbowlingbaan Lucky’s Bowling, in Warmond, de eerste designbowlingbaan van West-Europa. Afgelopen oktober hebben zij een mooie (internationale) prijs in ontvangst mogen nemen. Namelijk de Architecture and Design Award voor het mooiste interieur wereldwijd in de categorie Best New Centre, bekroond door het Amerikaanse vakblad Bowlers Journal International.

Nederlandse wijn beter dan ooit 

Nederlandse wijn is beter dan ooit. Dit komt vanwege de opwarming van de aarde en het feit dat de wijnboeren in Nederland steeds  professioneler zijn gaan produceren. De warme zomer van 2018 zou er wel eens voor kunnen zorgen dat dit het beste Nederlandse wijnjaar ooit wordt.

Foodhal in winkelcentrum Magna Plaza Amsterdam

The Food Department zal zich gaan vestigen op de tweede verdieping van Magna Plaza in Amsterdam. De foodhal zal bestaan uit ruim 15 stands, een koffie corner en 3 bars en is elke dag geopend van 10 tot 10. Horecaondernemers kunnen zich nog aanmelden!

Michelin koopt hotel booking platform

Michelin heeft Tablet gekocht, de online boekingssite die is gespecialiseerd in boetiek- en luxe hotels.

Michelin, het in Frankrijk gevestigde bandenbedrijf dat Michelin-gidsen publiceert verwierf de booking site Tablet Hotels al in oktober. Het doel van de deal, dat begin december werd aangekondigd, is om het team van Tablet Hotels de digitale transformatie van de rode en groene Michelin gidsen te laten leiden en een groter reisplatform te bouwen, vertelde oprichter en CEO Laurent Vernhes van Tablet aan Skift. Interessant artikel!

Roberto Gelato wint goud op Italiaanse ijsbeurs

IJssalon Roberto Gelato uit Utrecht heeft begin december goud gewonnen op een belangrijke ijsbeurs in Italië voor het beste vanille roomijs.

Gault&Millau 2019

Op maandagmiddag 3 december 2018 bracht Gault&Millau de nieuwe restaurantgids voor 2019 uit, met een nieuw team onder de bevlogen leiding van Godfried van der Lugt. Ook werden de 15 Gault&Millau awards uitgereikt aan de beste restaurants en culinaire persoonlijkheden. De award voor Chef van het jaar gaat naar Onno Kokmeijer van Ciel Bleu in Amsterdam. De jonge topchef van het jaar is Jim de Jong van Restaurant De Jong in Rotterdam.

 “De Nederlandse gastronomie is volwassen en kan zich anno 2019 meten met de culinaire wereldtop. Het is onze missie om de Nederlandse gastronomie uit te lichten en liefhebbers van kwaliteit op het bord, met betrouwbare, onafhankelijke informatie de weg te wijzen naar de beste zaken die Nederland te bieden heeft. Talent en mooi ambachtelijk werk en creativiteit moeten we met z’n allen koesteren en belonen”, aldus Godfried van der Lugt.

Concrete creëert CitizenM Copenhagen | Met de openbare ruimtes op de 7de verdieping

CitizenM Copenhagen ligt in het centrum van Kopenhagen, op slechts een steenworp afstand van het Stadhuisplein in Radhuspladsen. Voor het merk is dit het eerste hotel met openbare ruimtes, boven de 238 hotelkamers. Op de 7e verdieping is de 1 minuut check-in balie, canteenM, een woonkamer, creatieve vergaderruimtes en de skybar, die open is voor het publiek. In de sky bar kunnen gasten genieten van het spectaculaire uitzicht over Kopenhagen. Bekijk de prachtige foto’s op de website van concrete Amsterdam.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.